Ostatnio wpadłem na pomysł zrobienia na podstawkach moich Marienburgerów latarni. Problem pojawił się z wykonaniem. Nie mam kompletnie pojęcia z czego jeczrobiś i w jaki sposób.
Narazie mój pomysł opiera się na wygięciu prętu(pręta?) w górnej jego części i na zakończeniu go "tależykiem" na którym będzie stała zgaszona świeca...
Jeżeli ktoś ma doświadczenie z robieniem tego tupu ozdób na podstawki to prosiłbym o rady jak to zrobić by jakośwyglądało. Ew. rozważe inne pomysły co do wykonania.
Latarnie na podstawkach
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Obawiam sie, ze swieca na talerzu to nie jest dobry pomysl na latarnie, a napewno mi z latarnia sie nie kojarzy, tym bardziej uliczna.
Google serch:

Wedlug obrazka pogladowego powinienes sobie zrobic projekt, przejzec swoje bitsy, zajzec na BitsPudlo moze i wtedy zabrac sie do roboty. Najwiekszy problem moze byc z "oszkleniem", bo pudelka na cd chyba maja zbyt gruby plastik do tego celu, ale mozesz zprubowac uzyc przezroczystych czesci blisterow - powinny sie nadac
Google serch:

Wedlug obrazka pogladowego powinienes sobie zrobic projekt, przejzec swoje bitsy, zajzec na BitsPudlo moze i wtedy zabrac sie do roboty. Najwiekszy problem moze byc z "oszkleniem", bo pudelka na cd chyba maja zbyt gruby plastik do tego celu, ale mozesz zprubowac uzyc przezroczystych czesci blisterow - powinny sie nadac

Świeczka dletego że wydała się najprostsza w konstrukcji. Jestem leń. A tego typu latarni też myślałem tyle że problem jest z wykonaniem ramy bo na szkło z blisterkowego plastiku już sam wpadłem. Jeżeli ktos ma patent na taką konstrukcję to prosiłbym opodanie przepisu.
Tylko jak zamontować do spinacza plastikowe szkielko? xD
MAm lepszy pomysł jeżeli w castoramie nie dostanę na tyle chudego kontownika to ów ramę zrobię z pozginanego plastkiu z blisterów. Wpadłen na kolejny genialny pomysł- pójdę jutro do modelarskiego od kolejek.Rozwiązanie dla lenia...
Po prostu od urodzenia uwielbiam wakacje
słoń, słoń, leniwy słoń
spać do dwunastej i tego typu akcje...
Farben Lehre, Leniwy słoń
Naszło mnie żeby posłuchać
MAm lepszy pomysł jeżeli w castoramie nie dostanę na tyle chudego kontownika to ów ramę zrobię z pozginanego plastkiu z blisterów. Wpadłen na kolejny genialny pomysł- pójdę jutro do modelarskiego od kolejek.Rozwiązanie dla lenia...
Po prostu od urodzenia uwielbiam wakacje
słoń, słoń, leniwy słoń
spać do dwunastej i tego typu akcje...
Farben Lehre, Leniwy słoń
Naszło mnie żeby posłuchać