linki do podstawek

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
ajpinus
Chuck Norris

linki do podstawek

Post autor: ajpinus »

Siema, sorry za temat, ale chce zorbic podstawki pod moich kusznikow DE mam juz podsypke, klej i trawke elektrostatyczna. Dajcie mi jakies linki jak to najlepiej zrobic zeby dobrze wygladalo bo nie chce prubowac na pomalowanych figsach.

Dzieki i pozdrawiam

Awatar użytkownika
pio_eustachy
Wałkarz

Post autor: pio_eustachy »

to poćwicz na pustej podstawce ;-)
opcja "szukaj" nie boli...
Szaman pisze:
Bonczek pisze:Ale nie możesz zaprzeczyć, że wolałbyś grać czymś takim niż kawałkiem kartki lub kartoflem?
w morde tez wolalbym dostac piescia niz kijem...
Obrazek

ajpinus
Chuck Norris

Chodzi mi o kolejnosc, bo ja wogole zje...em juz z poczatku wzialem i pomalowalem puste podstawki na zielono i pytanie:

1. moge na farbie przykleic podsypke czy musze ja najpierw usunac??
2. jak naelektryzowac trawke zeby ladnie stala :) ??
3. Jakich farbek uzywacie do malowania podsypki, czy wogole je malujecie??

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Zamiast posypek lepiej uzyc piasku - jest roznoziarnisty i ladnie wyglada. Trawke ciezko jest naelektryzowac. Raczej proponuje nia pomanewrowac za pomoca nozyka poki wikol bedzie mokry.
Farbe z podstawki powinienes zdrapac, bo posypka czy tez piasek, moze ci sie odkleic.

ajpinus
Chuck Norris

Raptaparat: Dziekow chlopaku ze chcialo ci sie odpowiadac na te debilizmy :) ale napisz mi jeszcze czym najszybciej zdrapac farbe z podstawki :) zaoszczedzisz mi eksperymentow a chce zrobic te podstawki najlepiej jak moge.

Rapta
Kretozord

Nozykiem drap, a jesli chcesz usunac tez z bokow podstawki to papier scierny, drobno ziarnisty bedzie najlepszy. Poza tym zielony to slaby wybor na kolor podstawki moim zdaniem. Czern jest o wiele bardziej uniwersalna i lepiej wyglada.

Awatar użytkownika
PoNuRy
Mudżahedin

Post autor: PoNuRy »

jak chcesz aby trawka stała to naklejaj ja kropelką, nastepnie obracasz do gory nogami i pstrzykasz lekko od spodu zeby nadmiar opadł a przy okazji bedzie stała:P

Rapta
Kretozord

video o robieniu podstawek
Gosc coprawda pojecia nie ma o drybrushu i uzywa o wiele za malego pedzelka, ale moze znajdziecie w tym cos przydatnego.

Awatar użytkownika
Chodak
Mudżahedin

Post autor: Chodak »

No te podstawki to szału nie robią :) Koleś chyba je robił pierwszy raz :p

ODPOWIEDZ