Siema, sorry za temat, ale chce zorbic podstawki pod moich kusznikow DE mam juz podsypke, klej i trawke elektrostatyczna. Dajcie mi jakies linki jak to najlepiej zrobic zeby dobrze wygladalo bo nie chce prubowac na pomalowanych figsach.
Dzieki i pozdrawiam
linki do podstawek
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
- pio_eustachy
- Wałkarz
to poćwicz na pustej podstawce 
opcja "szukaj" nie boli...

opcja "szukaj" nie boli...
Szaman pisze:w morde tez wolalbym dostac piescia niz kijem...Bonczek pisze:Ale nie możesz zaprzeczyć, że wolałbyś grać czymś takim niż kawałkiem kartki lub kartoflem?

Chodzi mi o kolejnosc, bo ja wogole zje...em juz z poczatku wzialem i pomalowalem puste podstawki na zielono i pytanie:
1. moge na farbie przykleic podsypke czy musze ja najpierw usunac??
2. jak naelektryzowac trawke zeby ladnie stala
??
3. Jakich farbek uzywacie do malowania podsypki, czy wogole je malujecie??
1. moge na farbie przykleic podsypke czy musze ja najpierw usunac??
2. jak naelektryzowac trawke zeby ladnie stala

3. Jakich farbek uzywacie do malowania podsypki, czy wogole je malujecie??
Zamiast posypek lepiej uzyc piasku - jest roznoziarnisty i ladnie wyglada. Trawke ciezko jest naelektryzowac. Raczej proponuje nia pomanewrowac za pomoca nozyka poki wikol bedzie mokry.
Farbe z podstawki powinienes zdrapac, bo posypka czy tez piasek, moze ci sie odkleic.
Farbe z podstawki powinienes zdrapac, bo posypka czy tez piasek, moze ci sie odkleic.
video o robieniu podstawek
Gosc coprawda pojecia nie ma o drybrushu i uzywa o wiele za malego pedzelka, ale moze znajdziecie w tym cos przydatnego.
Gosc coprawda pojecia nie ma o drybrushu i uzywa o wiele za malego pedzelka, ale moze znajdziecie w tym cos przydatnego.