YETI WIP by monsterstar

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
monsterstar
Chuck Norris

YETI WIP by monsterstar

Post autor: monsterstar »

Witam ! Dodaje zdjęcie Yetiego nie skończonego. Komentarze i porady bardzo mile widziane.

Obrazek

Awatar użytkownika
pio_eustachy
Wałkarz

Post autor: pio_eustachy »

całkiem przyzwoity - ktoś się pewnie przyczepi, że troszkę za bardzo widać drybrushing, ale mi się podoba. Dokończ twarz i nogi i troszkę bardziej wycieniuj szpony w łapkach i będzie ok ;-)
Szaman pisze:
Bonczek pisze:Ale nie możesz zaprzeczyć, że wolałbyś grać czymś takim niż kawałkiem kartki lub kartoflem?
w morde tez wolalbym dostac piescia niz kijem...
Obrazek

Awatar użytkownika
monsterstar
Chuck Norris

Włąśnie ma być widać tak troche drybrushing bo on ma być taki przymrożony :D

Ilithos
Plankton

Post autor: Ilithos »

No ja się przyczepiam.
Fakt, futrzasta figurka i drybrush jest na to najwygodniejszy, jednak ten wygląda zbyt jednolicie, nie widać rozjaśnień na futrze. Więc mam nadzieje że to futro właśnie niedokończone jest.
No i te ostrza... Na nich suchy pędzel o wiele słabiej wygląda.
Ogółem figurka przyzwoita, ale radziłbym Ci odchodzić od drybrusha. Jest on wygodny ale efekty nie są specjalne.

Awatar użytkownika
GraveDigger
Chuck Norris

Post autor: GraveDigger »

mi s wumie ostrza nie przeszkadzaja, sa fajne, tylko brak jakiegos cienoiwania na futerku, i twarz do wykonczenia, pazury do poprawy i te patyki chyba w ogole nie byly jeszcze ruszane. Mysle ze po skonczeniu figurka bedzie naprawde przyzwoicie sie prezetowac

Awatar użytkownika
pio_eustachy
Wałkarz

Post autor: pio_eustachy »

A ja sie zastanawiam, czy nie bardziej "lodowo" wyglądałyby ostrza, gdyby zamiast robić biały drybrush na niebieskim zrobił na odwrót :?: Próbował ktoś :?:
Szaman pisze:
Bonczek pisze:Ale nie możesz zaprzeczyć, że wolałbyś grać czymś takim niż kawałkiem kartki lub kartoflem?
w morde tez wolalbym dostac piescia niz kijem...
Obrazek

Awatar użytkownika
GraveDigger
Chuck Norris

Post autor: GraveDigger »

ja nie probowalem ale wydaje mi sie ze wcale nie wygladalo by to jak lod, raczej bardzo malo naturalnie

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Całkiem spoko, na wypukłych miejscach futra przydało by się jeszcze troszke jasniejszego drybrysha i ten lód na ostrzach tez zrobił bym jaśniejszy (np. bazując na kolorze Ice Blue). Mysle ze wykończony, z jakąś śniegową podstawką będzie się prezentował pierwsza klasa.

Awatar użytkownika
Aenarion
Pseudoklimaciarz

Post autor: Aenarion »

Całość może być, ale ostrza radził bym ci malować zmiksowanym ice blue i enchanted blue tak 3:1 a na krawędziach białym.
M jak masakra niepozorna tak. :twisted:
---------------
:x Wpisz się :shock:

lith
Oszukista

Post autor: lith »

A ja radzilbym dodac bialego do enchanted blue, wyjdzie na to samo bez kupowania nowej farbki :)
Na stol Yeti jest spoko, ale jak ktos zwrocil uwage przydalby sie miejscami jasniejszy drybrush, a miejscami ciemniejszy, a nie cale futro jedna farba.

Awatar użytkownika
monsterstar
Chuck Norris

Niedługo wrzyce drógiego tym razem w innej pozycji :D

ODPOWIEDZ