Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach

Vampire Counts

Moderator: misha

Zablokowany
Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

a mi na FireFoxie te obrazki się nie wyświetlają.
mogę prosić o linka?
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Chuck Norris

Post autor: Gelo »

Tylko że ten corpse cart ma na sobie prawie same szkielety i ciągnie go koń a nie zombiaki.

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

wejdz na cytadela i sprawdz ostatniego niusa

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

http://es.youtube.com/watch?v=r2OxSbJKnYE
Tu masz prezentację całego modelu ze zbliżeniami
Cudny model - gdybym grał VC to nawet bym nie spojrzał na to coś od GW
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

O W MORDE!!!!
Model nokautuje ten od GW w pierwszej rundzie!!
Chyba trzeba bedzie pomyslec nad kolejnym zakupem :)
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: GreatTaurus »

okurdemol pisze:Jak będę chciał sklejać plastik, to sobie kupię jakiś samolocik.
- aż sobie wkleiłem w sygnaturkę...

a co do samego modelu GZ - realistyczny, co mi bardzo odpowiada. bo te komiksowe wampiry i zombie od GW, mimo że ładne, po prostu mi nie pasują do battla.

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

kupuję!
Game Zone zawsze jest o krok do przodu w stosunku do GW
Obrazek

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

hm modle GW nie pasuja do batla?? raczej maja nowe podejscie do armii i to wy do niego nie pasujecie, model GZ nie pasuje do tej nowej armii (mimo iz zaznaczylem ze bardzo ladny) i nie ma zoombich, po za tym to jak zwykle w przypadky gz jedna opcja zlozenia (po co te sztandary??) a w przypadky GW sporo opcji konwulsji poniewaz model jest plastikowy, jak zaznaczylem GZ super na polke ale nie powinien dolaczac do armii z GW (jak polowa ich modeli z reszta).

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Masz troche racji, model od GZ rozni sie chociazby koncepcja (wiadomo, o pogwalcenie praw autorskich niechcieli byc posadzeni). Moim zdaniem przy odrobinie pracy mozna by ten model fajnie skonwertowac z tym od GW i powstalby idealny Corpse Cart badz Black Coach.

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Gajowy pisze:hm modle GW nie pasuja do batla?? raczej maja nowe podejscie do armii i to wy do niego nie pasujecie,
Jak bym słyszał pięciolatka. I co zabronisz nam zbierać VC? A może zbanujesz stare wzory?
a w przypadky GW sporo opcji konwulsji poniewaz model jest plastikowy,
Tak dobrze powiedziane. "konwulsji"- bo inaczej tego określić nie można. Na konwersje trzeba mieć sporą gotówkę i można je robić zarówno z modeli metalowych jak i plastikowych. To tylko kwestia odpowiednich narzędzi.
jak zaznaczylem GZ super na polke ale nie powinien dolaczac do armii z GW (jak polowa ich modeli z reszta).
Kwestia gustu. Imo, do starych modeli VC pasuje bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

A czy coś wiadomo o ewentualnych nowych modelach Black Knights? Bo te obecne są dość kiepskie, potrzebne są nowe, ale nic nie słyszałem, żeby miały się pojawić.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Było o nich wcześniej w tym temacie, albo na NG. Nie pamiętam już.

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

okurdemol pisze:Było o nich wcześniej w tym temacie, albo na NG. Nie pamiętam już.
To znaczy będą jakieś nowe?

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

nie pierwszy i nie ostatni to raz, kiedy GZ zeruje na tym, co wymysli GW... to, ze sporo modeli maja fajnych, faktu nie zmienia.

tak czy inaczej - robi sie offtop. wszak figurka GZ to nie jest nowosc do wampirow :twisted:
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Tak a Apple żeruje na tym, co wymyślił Micro$yft. ;)
Tak, były zdjęcia. Musisz poszukać dokładnie.

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: GreatTaurus »

ja jestem aktualnie na etapie pozbywania się plastików TK - nie mam cierpliwości do klejenia tych pieprzonych szkieletków. inna sprawa, że jak idę na turniej to lubię czuć tę wagę metalu w torbie.
jedyne plastiki jakie toleruję to te pękate sklonowane chaos dwarfy.

a nowe modele GW nie pasują mi i tyle. powtarzam - są ładne, ale odnoszę wrażenie, że jednak GW zbytnio skupia się na młodszych graczach. w GW syf i brud jest czysty. sterylny. popatrzcie kurde na modele nurgla. popatrzcie na zombie, ghoule... są takie... idealne. a to powinien być syf. gnój. rzyg. a nie jego wygładzona wersja.
kojarzy mi się to z taką kreskówką - Toxic Crusaders. chociaż pewnie większość z Was już jej nie pamięta.

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

No fakt GW stawia raczje na mlodszych graczy i to jest oczywiste. Jak wejdzie sie do jakiegokolwiek GW store w UK to w przewadze sa mlodzi gracze, dzieciaki, ktore o wygladzie i malowaniu figsow malo co mysla, bo liczy sie tylko fun.
Jedynym ratunkiem jest "oszpecanie" figurek samemu przez malowanie i konwersje i nic sie z tym nie zrobi.
GW stawia po prostu na dzieciaki i ich rodzicow ktorzy nie kupia im figurek w stylu tego Carta z Gamezone bo jest "za realistyczny"

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

GreatTaurus pisze:a to powinien być syf. gnój. rzyg.
turpista się znalazł. :)
jak lubisz rzygi na figurkach, to można temu jakoś zaradzić ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

okurdemol pisze:
Tak, były zdjęcia. Musisz poszukać dokładnie.
Nie mogę znaleźć, na Warseer nie ma, jesteś pewien, że będą nowi Black Knights (nie mylić z KotBK). Szamanie, wiesz coś o nowych BK?

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Chaoschild pisze:Masz troche racji, model od GZ rozni sie chociazby koncepcja (wiadomo, o pogwalcenie praw autorskich niechcieli byc posadzeni). Moim zdaniem przy odrobinie pracy mozna by ten model fajnie skonwertowac z tym od GW i powstalby idealny Corpse Cart badz Black Coach.

O tym samym pomyślałem. CC od GW nie jest taki zły, mówcie co chcecie. Podpsuje sie toto troche i bedzie ok :wink: Pewnie ten jest bardziej realistyczny, bardziej mroczny. Ja sobie tak pomyślałem że nieźle by mógł za zagon robić. Rydwan? Rydwan. Konik? Konik. IMO nawet pasuje

BTW z tego co Szaman pisał to nowi BK nie są na razie nawet w planach :roll:

Zablokowany