Chaos Slaanesh 1250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Crom
Chuck Norris

Chaos Slaanesh 1250

Post autor: Crom »

1 Exalted Chaos Champion @ 194 Pts
Mark of Slaanesh; General; Flail; Chaos Armour; Shield
Gaze of the Gods [30]
1 Steed of Slaanesh @ [40] Pts

1 Chaos Sorcerer @ 110 Pts
Mark of Chaos Undivided; Magic Level 1; Chaos Armour
Dispel Scroll [25]

5 Chosen Chaos Knights of Slaanesh @ 275 Pts
Mark of Slaanesh; Barding; Chosen Unit; Shield; Standard; Musician

5 Chaos Knights @ 220 Pts
Mark of Chaos Undivided; Barding; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
War Banner [25]

5 Marauder Horsemen @ 81 Pts
Flail; Musician

5 Chaos Warhounds @ 30 Pts

5 Chaos Warhounds @ 30 Pts

7 Chaos Furies @ 105 Pts

4 Minotaurs of Slaanesh @ 204 Pts
Mark of Slaanesh; Great Weapon

Rozpiska na Zimowe Paradoxalia. Nie jest mega wyżyłowana, ale myślę, że można tym miło pograć ;) Chciałem jeszcze włożyć konne demonetki, ale nie wiem jak je wcisnąć - może kosztem jednego minosa, 2 furii i maruderów?
Co sądzicie?

Awatar użytkownika
wingz
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: wingz »

fajne fajne, choc moim zdaniem na te punkty mozesz spokojnie zdjac chosena z knightow zdjac 1 minoska i wrzucic spawna slanesha/chariot/mounted demonetki. fajna rozpiska

Awatar użytkownika
Crom
Chuck Norris

Rzeczywiście spawn by tu pasował, a lepiej 2 - tylko, że to podobnie jak demonetki 150 pkt, a choseni zostać muszą :P Właśnie ten 4 minotaur jest opcjonalny, może on+2 furie+coś (nie wiem co :D) a za to spawn?

Awatar użytkownika
wingz
Wałkarz
Kontakt:

moim zdaniem spawnik na slaneshu to piekna sprawa, moze nie 2 ale 1 jest dobrym śmigaczem.

hmm nie wiem czy to sie zmiesci ale jak bys zdjal chosena 1 minoska to moze chariocik? chariot i spawn to jest dobra sieczka po taniosci ;)

Awatar użytkownika
Crom
Chuck Norris

Nie, chyba zostanie tak jak jest :P chariotów jakoś nie lubię

jakby tur był na 1500, to wrzuciłbym demonetki, jednego spawna i scrolla na maga, to by była spoko rozpiska ;)

Awatar użytkownika
Crom
Chuck Norris

Nikt nie ma żadnych komentarzy? :?

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

po co sorcerer jak mozna oszczedzic 10 pkt na krowe? ogolnie branie caddego dla 1 scrolla to imo pomylka..

jest tak jak napisales, nie jest wyzylowana ani specjalnie mocna, ale mozna tym milo pograc ;)

pomysl z konnymi imo bdb

pzdr

Awatar użytkownika
Crom
Chuck Norris

Czyli lepiej zrezygnować całkowicie z tego caddyego? Będzie pewnie mnóstwo HE, ten scroll i dodatkowa dd może mi uratować dupę :P

pomysł z konnymi... który?

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Crom pisze:Czyli lepiej zrezygnować całkowicie z tego caddyego? Będzie pewnie mnóstwo HE, ten scroll i dodatkowa dd może mi uratować dupę :P

pomysł z konnymi... który?
wiec wglebiajac sie w kwestie :) biorac krowe z 2 scrollami placisz 125 pkt, czyli obenego caddego + furia.. moim zdaniem dobry deal ;)

idac dalej, bez scrolli to raczej tylko na khornie, a tutaj takowego nie widze ;)

prawda jest taka ze nie masz za duzo mocnych oddzialow, bo undi albo tych minoskow bym do takich nie zaliczyl... rowniez nie jestes mega szybki, ogolnie wyszla taka mieszanina lubianych jednostek

ja bym sie zdecydowal zamiast tych knighot z war bannerem na dragon ogry, war banner przerzucil do chosenow, 2gi core zapewnialiby ci maruderzy, odjalbym minoska (pkt na dragon ogry) no i wrzocil opisanego wczesniej caddego, o ile sie nie myle po zrobieniu tych mykow zostaje ci 6pkt ktore przznaczylbym na 6stego psa

taka jest moja doklana opinia

pzdr :wink:

Awatar użytkownika
wingz
Wałkarz
Kontakt:

hmm, moglbys skasowac minosa, i maga, a za nich wrzucic caddiego krówe z 2 dispelami i demonetki/spawna

ODPOWIEDZ