Ciekawe sytuacje...

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Ciekawe sytuacje...

Post autor: Morrok »

1. Podczas gry z kumplem wynikła ciekawa sytuacja: Dzwon w walce wręcz otrzymuje kilka trafień z S 7. Wiadomo, że przy niezdanym wardzie przy sile 7 dzwon się rozsypuje tak jak chariot. Jednak za każdy zdany ward rzuca się na 3 kościach na efekt, który wydzwaniamy na dzwonie. Wardy rzuca się po kolei (bo tak się przyjęło i praktycznie inaczej nie da rady). Rzucam wardy- pierwszy zdany. Rzucam efekt na trzech kościach i wypada triplet- dzwonek wybucha i dalej dzieją się śmieszne rzeczy- Czy reszta woundów nie liczy się, bo dzwon zginął z powodu tripletu? Czy dalej jednak liczymy +6 do combata dla przeciwnika za zniszczony dzwon? A może macie inne propozycje? :D

2. Czy możemy użyć power stone'a po to, żeby dodać se kości do puli power dice'ów i potem przenieść te kości za pomocą przedmiotu Rod of Power? (Dla mnie śmierdzi to wałkiem, dlatego wolę to wyjaśnić tutaj, bo generalnie używa się power stone'ów bezpośrednio do czarów)

3. Czy mogę użyć Warpstone Tokenów do dispelowania czarów remainings in play? (i na przykład jeszcze do dispelowania reboundów z miscasta z wyniku 5,6). Ja myślę, że można, bo w opisie jest wyraźnie zaznaczone, że używa się ich jak zwyczajnych power dice'ów, z tą róznicą, że na 1 zadają wounda posiadaczowi. Mimo to jestem ciekaw Waszej opini na ten temat.

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Post autor: Kołek »

1tak
2nie
3tak

ale to tylko moja opinia

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Imo:
1. Chyba się nie liczą te rany sam nie wiem ;]
2. To już głupota, wykorzystaj sobie stona do czaru, a zwykle kostki przenies do roda ;).
3. Nie próbowalem, ale chyba niebardzo ;]
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

tak jak mlody z tym ze rany sie raczej licza. glownie w hth wszystkie rany licza sie do combatu chyba ze jest zaznaczone inaczej... a warpstony sluza do zucania czarow a nie ich dispelowania. masz wyraznie zaznaczone ze mozesz dozucic kostke jak bedziesz zucal czar tak samo jak przy power stonach.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

1 licza sie rany
2 nie
3 nie

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Dobra, doczytalem ze dla warpstone'ów i power stone'ów jedyna opcja to rzucenie czaru, ze to nie jest generacja kostek (Pasiak- warpstone'y nie dorzucasz- z nich samych mozesz rzucic czar ;) ). Czyli nie mozna uzyc do tego co pisalem wyzej :)

Ale co do screaming bella się nie zgodzę- moim zdaniem nie liczą sie rany, bo dzwonek zginął z innego powodu, aniżeli został zniszczony w combacie :) (ale to tak mało prawdopodobna sytuacja, ze z ciekawosci tylko to poruszam :D )

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

w power stonach tez z samych sotnow mozesz rzucic czar ;)

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

wiem jak dzialaja warpstony... :P
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Morrok pisze: Ale co do screaming bella się nie zgodzę- moim zdaniem nie liczą sie rany, bo dzwonek zginął z innego powodu, aniżeli został zniszczony w combacie :) (ale to tak mało prawdopodobna sytuacja, ze z ciekawosci tylko to poruszam :D )
licza sie wszystkie rany zadane w czasie HtH
tak samo jak licza sie wszystkie rany zadane przez upadajacego giganta(nawet jak glebnol w wyniku wlasnego ataku)

ODPOWIEDZ