Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach

Vampire Counts

Moderator: misha

Zablokowany
Awatar użytkownika
August
Chuck Norris

Post autor: August »

Szkoda.. już sobie palowałem 6 BK z FCG, bez bardingów i z War Banner do spółki z wampirem z przerzutami hita i lancą flamming atak.

Wight King jako bohater jest w BK gorszy bo rycerze nie moga z nim wypuszczać się na dalekie rajdy i maszerować. Ponadto tracą możliwość leczenia na bierząca przez wampira. Trzeba będzie kombinować chyba z wampirem z M9 na piechotę by po lasach się oddział poruszał normalnie ale przez budynki tacy rycerze z wampirem już nie przejdą..

Chyba BK będą wystawiani u mnie jako 6 z FCG i szmatką jakąś jako wsparcie i ewentualny atak na lekkie oddziały. Wight King nie będzie konkurował z wampirami, jest podług nich zwyczajnie za słaby :wink:. Jako BsB już w szczególnści - wystarczy go porównać z wampirem poniżej:

Wampir BsB, Hauberk (As 2+), Talisman of the Lycni (M9), Bitting Blade albo Sword of Might (w zależności ile commony będą kosztować u VC) oraz Walking Death i przerzuty nietrafień..

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Właśnie to jest najgorsze, że nie wiadomo jak to będzie ze sobą współgrać. Jednostki i moce same w sobie mogą być statystykowo zabójcze, herosi także, ale może się okazać że po prostu nie będzie na to punktów i nie będzie się dało z tego zrobić grywalnych kombinacji.

Awatar użytkownika
August
Chuck Norris

Post autor: August »

Punktowe wartości przedmiotów i mocy juz są przecież. Nie znamy jednynie wartości commnon magic ithems ale nie będą one wyższe niż są obecnie.

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Niezaprzeczalny fakt, ale okazało się, że wampirek raczej w BK nie pojeździ, bo im eteryczny ruch obetnie. Chodzi mi o tego typu kwiatki.

Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

August pisze:Punktowe wartości przedmiotów i mocy juz są przecież. Nie znamy jednynie wartości commnon magic ithems ale nie będą one wyższe niż są obecnie.
Ktoś już z Was czytał podręcznik?

Czy przecieki są już tak pewne ? ; )

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

szaman widzial na pewno :)

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

Tak sobie analizuje te wszystkie plotki i, na podstawie tego co wiemy, obraz wcale nie rysuje się jakiś różowy

Abstrahując od combosów na bohaterach i tak z wieloma armiami będziemy mieli cieńko. Bo nie dostaliśmy nic naprawdę nowego, i naprawdę przegiętego. Weźmy taką wymażoną armię np.na Lublin (1650 pkt)

chciałbym mieć:
2 wampiry (w tym jeden BSB)
necorsa
20 szkieletów z magicznym sztandarem
2x12 ghuli
4x5 wilków
5 batów
20 grave guardów
10 BK
i jakiś rare (np. coach)

Rozpiska nie robi miażdżącego wrażenia (szczury to rozstrzelają, WE wymanerwują, dwarfy i imperium rozstrzelają) a.....
jak policzymy koszty przewijające się w plotkach to wychodzi ponad 2000 pkt !

Zobaczycie, będzie ciężko...

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

wiesz na lublin to tylko stare vc ;)

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Nie jest winą twórców army booka, że składasz dupne rozpiski :P

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Shino pisze:wiesz na lublin to tylko stare vc ;)
To trochę nieładnie z waszej strony. Wszyscy już znają magiczne przedmioty, a AB będzie na tydzień przed turniejem. Naprawdę nie widzę przeszkód, żeby dopuścić oba army booki i żeby się wszyscy mogli dobrze bawić. Ale jak organizatorzy chcą koniecznie, żeby turniej był mniej fajny, to z doświadczenia wiem, że dopną swego. Tyle.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Maciek Paraszczak pisze:Bo nie dostaliśmy nic naprawdę nowego, i naprawdę przegiętego.
(...)
Biedny chłopiec, nie przegięli mu armii. Jak mogli, okrutnicy. Będzie trzeba myśleć zarówno podczas składania rozpiski, jak i podczas gry. Zbrodnia, tak się nie robi, chlip. Czas sprzedać wampiry i kupić WE, buuuuuuuuuuu!

:P

;)

PS. Biorę się za zbieranie drugiej armii do battla, figurki i zasady VC zapowiadają się uber miodnie :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Tomash pisze:
Maciek Paraszczak pisze:Bo nie dostaliśmy nic naprawdę nowego, i naprawdę przegiętego.
(...)
Biedny chłopiec, nie przegięli mu armii. Jak mogli, okrutnicy.
Mam niejasne wrażenie, że się zdziwicie. Czy tylko ja widziałem zasady do nowych przedmiotów i magii???
Będzie trzeba myśleć zarówno podczas składania rozpiski, jak i podczas gry.
A to akurat prawda
Czas sprzedać wampiry i kupić WE, buuuuuuuuuuu!

Tu może przyjść druga część zdziwienia.
Ostatnio zmieniony 21 sty 2008, o 12:50 przez Barbarossa, łącznie zmieniany 1 raz.

Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

Gajowy pisze:szaman widzial na pewno :)
heh tylko, źe On nie może zbytnio dzielić się swoją wiedzą na ten temat ; )

Awatar użytkownika
HarryAxe
Chuck Norris

Post autor: HarryAxe »

co do przegiętości to może być w obie strony

to że od "lat" był jakiś schemat mocnej armii vc nie świadczy że nowy będzie gorszy - będzie po protu inny

to tak jak z nowym AB krasnali było, wszystko się wywróciło do góry nogami (ranking krasi na turniejach też)

i tak samo jak z nowym AB krasi! [color=red]DOPUŚĆCIE NOWE VC NA LUBLIN![/color] (kraśki miały okres przejściowy!)

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

W zasadzie mi to rybka bo na turnieju w Lublinie mnie nie będzie, ale uważam że organizatorzy powinni trzymać sie ustalonych terminów.

Co z tego że lista przedmiotów pojawiła sie już jakiś czas temu? Raz że nie do końca ufałbym szczegółowości tej listy, a dwa że nie każdy musi korzystać z forum (tego czy jakiegokolwiek innego).

Zorba_the_Greek
Wałkarz

Post autor: Zorba_the_Greek »

Sądząc z plotek lekko nie będzie. Fajnie że jest dużo mocy wampirzych, fajnie że dużo przedmiotów i że wampiry czarują. Tyle że trzonem armii dalej zostają oddziały z biednym WS, w zdecydowanej większości z 1 atakiem, z niską siłą i mało mobilne. Nie strzelamy, nie przywołujemy nowych oddziałów zdolnych do porządnej walki, nie mamy skirmishu, nie mamy flee. To co mamy, to duże niebrejkowalne kloce niezłej piechoty i fajnych (ale nie jakoś przegiętych) bohaterów. I niezłą (ale nie jakoś przegiętą) jazdę, którą jednak będą musiały dopchać core'y z piechoty.

Z takimi opcjami mam wrażenie że będzie ciężko nowe VC rozwalić na masakrę, ale i nam będzie ciężko wampirami masakrę zadać.

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

Zorba_the_Greek pisze:Sądząc z plotek lekko nie będzie. Fajnie że jest dużo mocy wampirzych, fajnie że dużo przedmiotów i że wampiry czarują. Tyle że trzonem armii dalej zostają oddziały z biednym WS, w zdecydowanej większości z 1 atakiem, z niską siłą i mało mobilne. Nie strzelamy, nie przywołujemy nowych oddziałów zdolnych do porządnej walki, nie mamy skirmishu, nie mamy flee. To co mamy, to duże niebrejkowalne kloce niezłej piechoty i fajnych (ale nie jakoś przegiętych) bohaterów. I niezłą (ale nie jakoś przegiętą) jazdę, którą jednak będą musiały dopchać core'y z piechoty.

Z takimi opcjami mam wrażenie że będzie ciężko nowe VC rozwalić na masakrę, ale i nam będzie ciężko wampirami masakrę zadać.
a nie masz przypadkiem wrazenia ze w twoim opisie armii brakuje jednej wzmianki. to ze wszystkie nasze oddzialy nie sa przegiete, tylko dlatego, ze one sie uzupelniaja po prostu. w nowych vc nie bedzie tak ze gre ci ustawia 2 x 14 BK z wampami na czele, tylko musisz grac calutka armia. jak dla mnie nowe VC sa inne. zawsze gralem na konnicy, teraz przerzuce sie pewnie na piechote. ale slabsze - tego nie powiem na pewno.

zreszta.chcesz przegieta jednostke. 13 BloodK z 2 wampami. i graj sobie. przeciez nikt cie nie ruszy nawet!

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

gorzej jak jednak ci to zdejma, pamietaj ze to cholerstwo ma frenzy

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Zupełnie się nie zgodzę że VC będą słabs. Wampir za generała ( no bo przyznacie że jak sie na mniej niż 2k grało to 2 poziomowy nekruś był raczej łatwy do zdjęcia..) marsz od każdego wampierza. No i wskrzeszanie KAŻDEJ jednostki. No a na minus się jakoś dużo nie zmieniło. drodzy BK brak skirma u ghuli. A to że teraz myśleć trzeba bedzie to raczej dobrze. W końcu dla takich ta gra jest :wink:

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Takie pytanie-krótka piłka bo plotek mnóstwo i problem cokolwiek znaleźć na interesujący mnie temat: "czy bk zostają, czy zostana zastąpieni bloodami? Jeśli zostana normalni BK, to czy coś sie zmieni w ich zasadach?" I to samo do GG.

Zablokowany