Płock, Tumskie Wzgórze 4
moge jeszcze nadmienic co nieco o nagrodach. za zajecie pierwszego miejsca przewidywane sa dwie figurki limitowane dla pary. jesli zwyciezca bedzie singiel niestety bedzie musial wybrac jedna z dwoch opcji, w tym przypadku druga figurka zostaje przeniesiona do poli nagrod kolejnego turnieju. nagrodami sa:
limitowany black orc bsb
limitowany krasnal na demonie
limitowany black orc bsb
limitowany krasnal na demonie
W scenariuszu gra wstępna bym troszkę zmienił, a mianowicie:
Nie „wybrane d3 oddziały zostają poświecone i otrzymują ochronę magiczną Ward Save 5+”, a wybrane 2 oddziały dostają ochronę magiczną, po jednym oddziale w sojuszu, czyli 1 mój oddział i jeden kolegi (aby nie było tak, ze kolega stoi i robi strzelanie, a ja sobie idę do boju wiec te moje oddziały dostaną warda).
„Aby ją zdobyć gracze licytują się jawnie używając do tego małych punktów”. I jawną licytację też bym zmienił, aby nie było zajścia typu, e my nie dajemy pkt, a to my damy 1 więc mamy jakąś nagrodę, tylko zapisujemy sobie na kartce ilość pkt i pokazujemy równocześnie. Wtedy nie wiesz czy dać te 3 pkt bo chcesz kopertę, e a może oni nic nie dadzą to napiszemy 1, pokazujemy a tu niespodzianka, przeciwnik napisał 2 i to oni zabiera kopertę.
Nie „wybrane d3 oddziały zostają poświecone i otrzymują ochronę magiczną Ward Save 5+”, a wybrane 2 oddziały dostają ochronę magiczną, po jednym oddziale w sojuszu, czyli 1 mój oddział i jeden kolegi (aby nie było tak, ze kolega stoi i robi strzelanie, a ja sobie idę do boju wiec te moje oddziały dostaną warda).
„Aby ją zdobyć gracze licytują się jawnie używając do tego małych punktów”. I jawną licytację też bym zmienił, aby nie było zajścia typu, e my nie dajemy pkt, a to my damy 1 więc mamy jakąś nagrodę, tylko zapisujemy sobie na kartce ilość pkt i pokazujemy równocześnie. Wtedy nie wiesz czy dać te 3 pkt bo chcesz kopertę, e a może oni nic nie dadzą to napiszemy 1, pokazujemy a tu niespodzianka, przeciwnik napisał 2 i to oni zabiera kopertę.
mamo, dostalem dzisiaj trzy szostki z religii ;]

a jak ktos gra jedna armia? no i dlaczego idac do boju masz nie dostac tego warda skoro kolega tylko stoi i strzela?po jednym oddziale w sojuszu, czyli 1 mój oddział i jeden kolegi (aby nie było tak, ze kolega stoi i robi strzelanie, a ja sobie idę do boju wiec te moje oddziały dostaną warda).

ja to rozumiem tak, ze licytacja trwa do momentu wycofania sie jednej ze stron, a nie ze sklada sie po jednej oferciejawną licytację też bym zmienił, aby nie było zajścia typu, e my nie dajemy pkt, a to my damy 1 więc mamy jakąś nagrodę,

Swoja droga co sie stanie z moimi pkt jesli zadeklaruje dajmy na to 50 malych punktow i przegram licytacje? Trace je czy nie?

dobranoc
bonus rozdziela sie wg uznania na sojusz, natomiast licytacja trwa do wycofania sie jednej ze stron (na zyczenie mozemy wprowadzic licytacje tajna, jednorazowa, moze to tylko przyspieszyc rozpoczecie bitwy), przegrana strona zachowuje swoje pkty
Jesli licytacja ma byc jawna to zrobcie chociaz progi o ile minimalnie mozna przebic bo tak mozna sie licytowac po 1 punkcie...

- Orkgrinder
- Wałkarz
Ad scenario 3 napisałem już na gildii, ale tutaj też się powtórzę:
Zawsze muszą magię ograniczyć pffff....
teraz żeby IF trafić muszę czary rzucać na 3, a nie na 2 kostkach...
Zróbcie że i 13 i 2x6 dają IF :>
Zawsze muszą magię ograniczyć pffff....
teraz żeby IF trafić muszę czary rzucać na 3, a nie na 2 kostkach...
Zróbcie że i 13 i 2x6 dają IF :>
nie ma pkt dodatkowych tak jak z odbitym sztandarem i jesli ktos poza wilkiem ma jeszcze wqatpliwosci to chcialbym je tu rozwaic: wyzwolony oddzial nie wraca na pole bitwy!ataman pisze:13 (statystycznie) wypada duzo czesciej niz 2x 6Tak wiec trzeci scenariusz nie tnie magii
@ 2. scenariusz: czy za wyzwolony oddzial nie ma punktow dodatkowych, czy w ogole zadnych pkt?
oczywiscie ze w parze.Ja He,BigPasiak WE.Jedyna przeszkodą moga byc moi starzy,jednak na nich mam juz przygotowany odpowiedni kaliber (45)Gobo pisze:scenerki napsize moze w weekend... narazie to nie mam czasu do WC (VC?) skoczyc nawet...
co do zgloszen...bigpasiak z bratem sie zglosili...czekam na potwierdzenie czy graja solo czy w parze
pozdro
pozdro.
spoko... cod o,licytacji to aj ejstem za jawna... proponuje prog 25 lub 50 ptk ;D ..no i bonus do rozdzielenia jest miedzy wszystkie jednostki...nawet jak ktos chceto na maszyny ;]
co do scenariusza 3... on pewnie bedzie do odstrzalu jak tlyko ja albo piotrek napiszemu scenariusze
pozdro
co do scenariusza 3... on pewnie bedzie do odstrzalu jak tlyko ja albo piotrek napiszemu scenariusze

pozdro
- Orkgrinder
- Wałkarz
Jak nie tnie?ataman pisze:13 (statystycznie) wypada duzo czesciej niz 2x 6 :D Tak wiec trzeci scenariusz nie tnie magii :P
10 kostkami normalnie mam potencjalną możliwość rzucenia 5 IF na turę.
A przy IF=13 ile wyniesie taka możliwość? :P
Chyba, że 2x6+1 jako DE dające 13 liczy się do tego zestawienia ;-)
Tak kombinuje rozpiskę na ten wasz turniej i nadal mam ropblemy.
Co powiecie na takie cos:
Waywatcher noble Hail of doom
Noble generał z dwurakiem helm of the hunt i niespodzianka:P
Spelsingerka 2 lvl 2 scrolle
2x 12 łuczników
25 eternali FCG banner -d6 do ucieczki wroga
6 wildow fcg i warszmatka
7 tancerzy fcg
5 waywatcherow z czempionem
Do tego imperium:
Kapłan na koniku z boundem
mag 2lvl z generatorem i resistem
bsb z imperialem
2x6 kawalerii fcg
2x cannon
25 greatswordow warszmatką i 2x9 swordsmanow w detkach
30 flagasow z czempionem
helstorm
Co powiecie na takie cos:
Waywatcher noble Hail of doom
Noble generał z dwurakiem helm of the hunt i niespodzianka:P
Spelsingerka 2 lvl 2 scrolle
2x 12 łuczników
25 eternali FCG banner -d6 do ucieczki wroga
6 wildow fcg i warszmatka
7 tancerzy fcg
5 waywatcherow z czempionem
Do tego imperium:
Kapłan na koniku z boundem
mag 2lvl z generatorem i resistem
bsb z imperialem
2x6 kawalerii fcg
2x cannon
25 greatswordow warszmatką i 2x9 swordsmanow w detkach
30 flagasow z czempionem
helstorm
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
- Orkgrinder
- Wałkarz
Khem.. Item? :> To zasada ogólne DE.Gobo pisze:brzydkie reyki...nie lubie WE ;D a co do orkgrindera... tak item dajacy +1 pozwala Ci zrobic IF... ale i tak jak jzu pisalem ten scenariusz raczej do odrzutu ;)
Nawet jak scenariusz do odrzutu nie zmienia to faktu, że w tej chwili przycina magię ;-)
A może IF na 2x6 i 2x5, a MC na 2x1 i 2x2? to by było ciekawe :]
A co Pirat boisz sie ciskac 3 kostkami, bo za duzo se nie poczarujesz, a moze tak jakikolwiek dublet to miscast z wyjatkiem 2x6, a misfajer 1-5 to pierdut a 6 nic sie nie stalo, to by bylo dopiero ciekawe ;P
mamo, dostalem dzisiaj trzy szostki z religii ;]

Kombinujcie kombinujcie ja widze 2x6 + 13-tka IF, 2x1 2x2 mistcast albo wogole dać ze magowie maja same if na dubletach a na samych nieparzystych mistcasty:D:D:D
Maszyny na missfire wybuchają strzelcy na 1-kach hit z siła broni miecze z rak wypadaja czolg zapada sie w bagnach latacze pora tracą ojciec dyrektor dowiaduje sie ze zaj...i mu papa mobileogolnie schiza.........na poważnie dajcie ludziom pograć 1.2 scenariusze spoko 3 do wymiany.
Maszyny na missfire wybuchają strzelcy na 1-kach hit z siła broni miecze z rak wypadaja czolg zapada sie w bagnach latacze pora tracą ojciec dyrektor dowiaduje sie ze zaj...i mu papa mobileogolnie schiza.........na poważnie dajcie ludziom pograć 1.2 scenariusze spoko 3 do wymiany.