Wielka Inkwizycja 2008 - pogaduchy
moim zdaniem WI to najgorszy formatowo turniej roku.
4 Bitwy na 4500 punktów to za dużo dla normalnych ludzi.
Byłbym za maksymalnym zmniejszeniem formatu: najlepiej do 2 x 2000
Te średnio cztery oddziały mniej na stole dają prostsze ogarnięcie sytuacji na stole i możliwość dogrania bitwew do końca.
(co było dla mnie sporym problemem rok temu)
150 głosów - ciekawe ile z tych osób wpadnie na turniej do Wawy.
Cieszę sie, ze chociaż opcja special characterów nie przeszła.
4 Bitwy na 4500 punktów to za dużo dla normalnych ludzi.
Byłbym za maksymalnym zmniejszeniem formatu: najlepiej do 2 x 2000
Te średnio cztery oddziały mniej na stole dają prostsze ogarnięcie sytuacji na stole i możliwość dogrania bitwew do końca.
(co było dla mnie sporym problemem rok temu)
150 głosów - ciekawe ile z tych osób wpadnie na turniej do Wawy.
Cieszę sie, ze chociaż opcja special characterów nie przeszła.

ee tam, to jest niewielka roznica... te 400 pkt w te czy we wte, to przy takich punktach naprawde nie ma zbyt wiekszej roli. a ze wiecej oddzialow, to wlasnie sprawia, ze turniej jest wymagajacy bardziej i byle gracz nie ogarnie tego wszystkiego i poplynie...
Właśnie kiedy?
Dalmar chyba zasłabł jakieś dwa tygodnie temu i dlatego nie odpisuje na posty w tym temacie
Dzwonię po karetkę
Dalmar chyba zasłabł jakieś dwa tygodnie temu i dlatego nie odpisuje na posty w tym temacie

- marcus_cheater
- Oszukista
Z tego, co wiem to 5-6 kwietnia... Tak przynajmniej było napisane na gildii...
Ja też to wiem, ale chodzi o to, że Dalmar pisał coś o możliwości przesunięcia terminu turnieju o tydzień w przód bądź w tył na ostatni weekend marca.
twoim zdaniem jakis gracz jest w stanie bez problemu ogarnac bitwe na 4k, ale na 4,4k juz nieJerzyn pisze:ze turniej jest wymagajacy bardziej i byle gracz nie ogarnie tego wszystkiego i poplynie...

te 400pkt to w zaleznosci od rodzaju armii od 10 do nawet 50 figurek, rozlokowanych w 2-4 oddzialach, nie bede powtarzal argumentow Kolaty i Debka i innych, ale moim zdaniem sa trafione...
dodatkowo na 2k jak juz pisalem ciezej jest zmiescic kilka przegiec, a takie np 2400 + 2000 proponowane przez Robsona te przegiecia jeszcze bardziej uwypuklają...

pzdr !!
ja nie wiem czy chodzi o to zeby wrzocic do rozpy papieza, 4 GC, 2 tanki, do tego dorzucic jakies fajne skirmishujace WE tudziez skaveny i do przodu czy miec rowne 2k w ktorym 2 tanki juz nie wchodza, 2 drzewa rowniez i trzeba sie nieco wysilic przy skladaniu rozpisek tak zeby byly w pelni kompatybilne, to juz osobiste preferencje jak kto woli i w co sie lubi bawicPaffeu pisze:w turniejach takich jak WI chyba chodzi właśnie o jak największe przegięcia

To jest wiadome od maja zeszłego roku.marcus_cheater pisze:Z tego, co wiem to 5-6 kwietnia..
Chodzi mi bardziej konkretny i pewny termin, bo akurat 5 kwietnia mój bardzo dobry kumpel przechodzi w stan spoczynku.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.