Caradryan

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Lesthad
Mudżahedin

Post autor: Lesthad »

Super , podoba mi sie i to bardzo :) foty faktycznie ciemne , moglbys je troche rozjasnic w jakims programie .

Awatar użytkownika
Grafik
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Grafik »

Piękne malowanie, szczególnie szata jest znakomita. Jeżeli chodzi o zdjęcia to, aby ładniej je zaprezentować, mógłbyś wykadrować je i dopasować jasność i kontrast, pozimy, albo krzywe. gdyż troszkę są za ciemne. Ale malowanie figurki to majstersztyk.

Yori
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Yori »

Człowieku, jesteś wielki!

Pozwolę sobie zaliczyć Cię do ścisłej światowej czołówki :shock:

Nie mam tym figurkom nic do zarzucenia. Mimo, że nie lubię Elfów, wysokich podstawek i techniki "Non Metallic", to muszę przyznać, że czas zmienić swoje zdanie w tych trzech kwestiach :)

Chylę czoła <głęboki ukłon>

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Post autor: MuK »

Yori ja Cię proszę...

Co do figsa to faktycznie jestem pozytywnie zaskoczony. Foty są paskudne, ale to co widać wygląda obiecująco, mam nadzieje, że zobaczę go niedługo na żywo ;)

Jedyne co mi się nie podoba to płaszcz kolor zbyt nie lubię tego określenia, ale zbyt plaski. Przydały by sie glazy czymś ciemniejszym w zagłębieniach.
Poza tym ciężko powiedzieć coś więcej bo foty są fatalne.

Artemis
Chuck Norris

Post autor: Artemis »

MI tam się bardzo podoba, chciałbym mieć takiego w mojej armii :D

Awatar użytkownika
GraveDigger
Chuck Norris

Post autor: GraveDigger »

Wielkie dzieki Yori :)

Sory za foty ale jakos nie mam reki to tego
Jedyne co mi się nie podoba to płaszcz kolor zbyt nie lubię tego określenia, ale zbyt plaski.
Masz racje, tez nie jestem z niego do konca zadowolony, ale z natury nie mam cierpliwosci do duzych powierzchni, moze jeszcze cos zrobie zeby wygladal lepiej. Niedlugo zobaczysz figsa na zywo :wink:
MI tam się bardzo podoba, chciałbym mieć takiego w mojej armii
Wszystko da sie zalatwic :wink:

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Rzadko coś robi na mnie wrażenie bo jestem jakiś cold blooded ale szybkość Twoich postępów jest zaskakująca, gratuluję!
Nie mogę się doczekać kiedy zobaczę go na żywca :)
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Figurka naprawdę świetna, jedyne uwagi mam do płaszczyka i ostrza halabardy, mozna tu było da nieco więcej rozjaśnien bo wygląda troche nie teges :)

ale ogólny efekt super :)
Obrazek

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Dobra robota
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Praca na bardzo wysokim poziomie. Po prostu keep working ;)

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

9/10. Lepsze zdjęcia mogłyby być. Poza tym figurka miodna.

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Model sam w sobie jest rewelacyjny!

A co do Twojej wizji tegoż: elegancka praca, naprawdę bardzo dobre wykonanie =D>

Przypomina momentami trochę wykonanie tego modelu przez razzę (taki czysty, staranniejszy 'Eavy Metal z dodatkami), inspirowałeś się jego pracą? Jeśli trafiłem w ogóle z porównaniem ;) Gdzieniegdzie detale i kolory się różnią, no i u Ciebie są o wiele cieplejsze.

Model wyszedł podobnie i mówię to tylko w pozytywnym znaczeniu, bardzo dobry efekt uzyskałeś, a figurka i tak przecież jest inna :)

No i freehandy na płaszczu bardzo mi się podobają. Sam płaszcz z tyłu faktycznie trochę odstaje wykonaniem (błękit z bielą - warstwy i głębia), ale mimo to jest to bardzo udana praca :) Nie jestem też specem od NMM, ale hełm jest dla mnie trochę za ciemny, taki wręcz "czekoladowy" :) Na metalowych elementach włóczni za to bardzo mi się złoty NMM podoba.

Trochę zdjęcia ciemne, ale ja sobie je rozjaśniłem i pooglądałem model ;)

Dobra robota

Pozdrawiam
Sławol
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
GraveDigger
Chuck Norris

Sławol pisze:Przypomina momentami trochę wykonanie tego modelu przez razzę (taki czysty, staranniejszy 'Eavy Metal z dodatkami), inspirowałeś się jego pracą? Jeśli trafiłem w ogóle z porównaniem ;)
Trafiles dokladnie w sedno :) przed malowaniem i w jego trakcie dlugo przygladalem sie jego pracy, chcialem zeby figorka wygladala podobnie do jego, ale nie identycznie, jestem pod wielkim wrazeniem jego figurki wiec chcialem czerpac od najleprzych:D

Zeby nie bylo, nie przemalowywalem tego co on zrobil na swoja figurki w niezmienionej formie, po prostu czerpalem inspiracje :P

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Człowieku, jesteś wielki!

Pozwolę sobie zaliczyć Cię do ścisłej światowej czołówki
troszkę przesadziłeś...
moment, czy to nie Ty porównywałeś kiedyś jakiegoś figsa do obrazów wielkich malarzy? :lol:
albo mało widziałeś, albo masz skłonności do przesadzania ;)

Elf bardzo ładny, trochę plaska halabarda, ale ogólnie praca b.mocna

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

Foty jak zwykle nie zachwycaja, troche za ciemne sa, ale mam nadzieje ze mi wybaczycie
ja nie.
szkoda takiego modelu fotkami marnować:/
spróbuj chociaż oświetlić model od strony z której robisz mu zdjęcia.
figs wygląda nieźle. przyczepię sie do freehandu na plecach- popracuj jeszcze troszkę nad wzorem ognia, porysuj sobie to na kartce chociaż żeby miał bardziej miękki i finezyjny kształt:) spróbowałbym też utrzymać linię ognia na jednej wysokości- u Ciebie ona się podnosi- na rogu płaszcza prawie dotyka jego spodu a na środku płaszcza jest zdecydowanie wyżej. ale to detal;)
podoba mi się mroczniejszy klimat tego HE. Ciemny nmm stwarza wrażenie że metal jest cięższy;]
foilet też można troszkę dopieścić bo odstaje od reszty cieniowaniem (kontrasty mniejsze).
ale fajno wyszło ogólnie, czekam na kolejny model;]

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

vocal pisze: szkoda takiego modelu fotkami marnować:/
Spokojnie, niedługo będą lepsze ;)

Awatar użytkownika
GraveDigger
Chuck Norris

Co do lini wysokosci ognia to chcialem zeby byla nieregularna, nie podoba mi sie jak wszystko jest ruwniotkie jak od linijki, niech to ma w sobie troche zycie :). Przy fioletowym nie widze problemu, wydaje mi sie ze wyszedl tak jak mial wyjsc :P Poza tym, trafne uwagi

Pozdo

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Post autor: MuK »

Pozwolę sobie wrzucić lepsze fotki. :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

bardzo ładny