Armia początkującego - Dwarfi
Armia początkującego - Dwarfi
Witam, dopiero rozpocząłem swoją przygodę z WFB. Posiadam taką o to armie Dwarfów:
12x Warriors
10x Thunderers
8x Miners
1x Thane Thunderbrand
1x Dragonslayer Borri Graniteskin
1x Cannon + obsługa
1x Flame Cannon + obsługa
1x Bolt Thrower + obsługa
Taką skromną armijkę udało mi się wydłubać na początek. Średnio się na tym znam więc chciałbym wiedzieć na ile pkt jest wyceniona ta armia i takie tam.
Do tego nie posiadam jeszcze podręcznika dla Dwarfów i nie znam statystyk takich jak M, WS, BS itd. dla Flame Cannona i Bolt Throwera, dlatego jeżeli ktoś z was je zna, to byłbym bardzo wdzięczny. Póki co nie zabieram się za poważne rozgrwki, gram w domowym zaciszu z przyjaciółmi.
12x Warriors
10x Thunderers
8x Miners
1x Thane Thunderbrand
1x Dragonslayer Borri Graniteskin
1x Cannon + obsługa
1x Flame Cannon + obsługa
1x Bolt Thrower + obsługa
Taką skromną armijkę udało mi się wydłubać na początek. Średnio się na tym znam więc chciałbym wiedzieć na ile pkt jest wyceniona ta armia i takie tam.
Do tego nie posiadam jeszcze podręcznika dla Dwarfów i nie znam statystyk takich jak M, WS, BS itd. dla Flame Cannona i Bolt Throwera, dlatego jeżeli ktoś z was je zna, to byłbym bardzo wdzięczny. Póki co nie zabieram się za poważne rozgrwki, gram w domowym zaciszu z przyjaciółmi.
Niedługo podręczniki na pewno kupię, ale chciałbym wykorzystać przy domowych walkach FC i B, ale nie znam dla nich statystyk. Ogólnie posiadam podstawowy podręcznik "Rule Book" i podręcznik od Skull Pass więc zasady znam. Gdybym znał statystyki dla tych 2 jednostek mógłbym sobie nimi pograć, a tak to leżą i oglądają bitwy moich Dwarfów z Goblinami siostry i Skavenami kumpla ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
jak masz najnowsze wydanie ruller booka to z tyłu powinny się znajdować statystyki jednostek wszystkich armii- sprawdź koniecznie. Pozdr
Mam nadzieje że znalazłeś na stronie GW, ale na wszelki wypadek oto one:
flame cannon: - - - - 7 3 - - -
obsługa: 3 4 3 3 4 1 2 1 9
gigant: 6 3 3 6 5 6 3 special 10
statystyki podałem Ci w kolejności z podręcznika: m, ws, bs... Pozdr
flame cannon: - - - - 7 3 - - -
obsługa: 3 4 3 3 4 1 2 1 9
gigant: 6 3 3 6 5 6 3 special 10
statystyki podałem Ci w kolejności z podręcznika: m, ws, bs... Pozdr
TO zależy.
są turnieje, a co za tym idzie warto tak ćwiczyć granie, na których gra się parach.
niektóre mają restrykcje, np: nie możesz łączyć armii dobrej ze złą, ale sporo z nich nie ma żadnych i możesz grać np: chaos+dwarfs.
jeśli grasz (lub gracie) dwiema armiami to w jednej turze ruszają się, czarują i strzelają obie armie.
są turnieje, a co za tym idzie warto tak ćwiczyć granie, na których gra się parach.
niektóre mają restrykcje, np: nie możesz łączyć armii dobrej ze złą, ale sporo z nich nie ma żadnych i możesz grać np: chaos+dwarfs.
jeśli grasz (lub gracie) dwiema armiami to w jednej turze ruszają się, czarują i strzelają obie armie.
- Flint Fireforge
- Wałkarz
Taa krasnoludzkie kobiety
Krasnoludy myślą, że sąpiękne bo niegdy ich na trzeźwo nie oglądają
Na początek najlepiej skup sięna zbieraniu jednej armii bo to i tak spory wydatek i mnóstwo figsów do malowania.
Rady: dopakuj klocek do warriorsów do 20 i załatw więcej jednostek strzeleckich (kusznicy, więcej thundów). Figsy można tanio na allegro kupić w niezłym stanie![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Rady: dopakuj klocek do warriorsów do 20 i załatw więcej jednostek strzeleckich (kusznicy, więcej thundów). Figsy można tanio na allegro kupić w niezłym stanie
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
krasnoludzkie hehe misski :)
zacznij grać na poważnie tym co masz, z różnymi przeciwnikami i z zasadami do armii :)
to na co się zdecydujesz (czy strzelanie, czy walka) przyjdzie samo
w lokalnym sklepie albo klubie umów się na bitwy, etc.
poza tym nawet baaaardzo początkujący będzie mile wdziany na turnieju
zacznij grać na poważnie tym co masz, z różnymi przeciwnikami i z zasadami do armii :)
to na co się zdecydujesz (czy strzelanie, czy walka) przyjdzie samo
w lokalnym sklepie albo klubie umów się na bitwy, etc.
poza tym nawet baaaardzo początkujący będzie mile wdziany na turnieju
A nie można traktować połączonej armii krasnoludów i wysokich elfów jako jednej? Chodzi mi o to, że chciałbym dowodzić armią charakterystyczną, staram się ich malować tak, żeby każdy oddział miał swój charakter (może nie tak pięknie jak większość forumowiczów, ale charakterystycznie i schludnie
). Z początku zastanawiałem się nad Chaosem, bo oni są bardzo wyraziści, a mi właśnie o to chodzi, ale postanowiłem, że chociaż raz będę tymi dobrymi. Krasnoludy napatoczyły się z zestawu Skull Pass, który dostałem na gwiazdkę (gobliny oddałem siostrze) i już tak zostało, jednak brakuje mi tego czegoś. Są świetne, ale bez wyrazu. Dlatego zależy mi na elfach i to jak najszybciej, żeby nie stracić przyjemności z gry i czuć ten power ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)