Black Ork w wersji 40K
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Black Ork w wersji 40K
.
Ostatnio zmieniony 26 lut 2008, o 18:04 przez Kerim, łącznie zmieniany 1 raz.
- GraveDigger
- Chuck Norris
Bardzo fajny model dynamiczny i w ogole, ale na pierwszym zdjeciu, na rece widze znaczny nadlew, tak samo na trzecim na lewej nodze , radze spilowac. Mam jednak wrazenie ze jak na 40k jest troche za malo masywny, przydal by mu sie jakis bajer na plecach, jakis silnik, rakieta czy cos w tym stylu i ze 2 kable wiecej
Nie do konca tez rozumiem jedna zecz, mianowicie w jednym z miejsc w helmie gdzie oryginalnie byl rog teraz jest jakis przwod, a w drugim... no wlasnie, co to jest? Jakies cygaro?
Nie do konca tez rozumiem jedna zecz, mianowicie w jednym z miejsc w helmie gdzie oryginalnie byl rog teraz jest jakis przwod, a w drugim... no wlasnie, co to jest? Jakies cygaro?
bo mojaKerim pisze:No i Szaman z niezrozumiałych powodów myśli zapewnie że to jego figurka
pierwotnie sam mialem ich robic, ale ze zrobiles mine kota ze Shreka, ustapilem
P.S. zapomnialem, ze mialem Ci przygotowac, w co maja byc uzbrojeni
"I fart in your general direction"
-
- Kretozord
Żal mi ziomaKerim pisze:Nadlewki czyści malujący (Szaman?)
zapowiada sie fajnie, mam nadzieję że malowanie tez zobaczymy;]
choć nie podoba mi się trochę jak stoi na tej głowie/kamyku czy co tam leży, nienaturalnie to wygląda moim zdaniem.
no i clawy też mi nie podchodzą... ten pojedynczy powinien być krótszy, no i forma za bardzo nie pasuje- trzebaby chyba bardziej przerobić całą dłoń bo wygląda za bardzo jak doklejone do zaciśniętej dłoni ostrza. poza tym jakieś mało orkowe ostrza... przydałyby się ciut masywniejsze i bardziej kwadratowe. polukaj na figsy orków wh40 na ich design;)
co do łapy z pistoletem też nie jestem pewien, wygląda jakby dziwnie go trzymał...
i więcej orkowych części z wh40 bym dodał.
tyle moich uwag, czekam na następnych i na malowanie:)
choć nie podoba mi się trochę jak stoi na tej głowie/kamyku czy co tam leży, nienaturalnie to wygląda moim zdaniem.
no i clawy też mi nie podchodzą... ten pojedynczy powinien być krótszy, no i forma za bardzo nie pasuje- trzebaby chyba bardziej przerobić całą dłoń bo wygląda za bardzo jak doklejone do zaciśniętej dłoni ostrza. poza tym jakieś mało orkowe ostrza... przydałyby się ciut masywniejsze i bardziej kwadratowe. polukaj na figsy orków wh40 na ich design;)
co do łapy z pistoletem też nie jestem pewien, wygląda jakby dziwnie go trzymał...
i więcej orkowych części z wh40 bym dodał.
tyle moich uwag, czekam na następnych i na malowanie:)
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
chodziło mi o sposób stania na tym elemencie:) mogłoby być fajniej gdyby stał na jakiejś płaskiej części, a nie na czubku:)to chełm sisterki ale że nienaturalnie
nie chodzi o ilość ale o wymiane niektórych elementów blackorkowych na wh40 żeby się zrobił mix i żeby kosmiczniej wyglądał;)bo ja wiem... nie lubię oblepiać na ilość...
szkoda Twojego czasu i pomysłów w takim razie:/poza tym, oni go będą dipować, wiesz?
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Dobry jesteś, Kerim!
Ja tam jestem noga w konwersjach Poza tym nigdy się tym na serio nie parałem, poza paroma dodatkami Najbardziej podoba mi się mnogość i różnorodność elementów zastosowanych przy tym modelu. Poza też jest świetna, szczególnie ułożenie głowy i łapy z tą nakładką z ostrzami. Fakt, jedno ostrze mogłoby być krótsze, jak to już vocal wspomniał, podzielam również opinię dotyczącą boltera
A mam takie pytanie: czy tą żółtą częścią przyklejoną do krawędzi podstawki nie jest czasem ogniwo gąsienicy od Pantery? II WŚ w WH40K? Skala pewnie 1:35
Pozdrawiam
Sławol
Ja tam jestem noga w konwersjach Poza tym nigdy się tym na serio nie parałem, poza paroma dodatkami Najbardziej podoba mi się mnogość i różnorodność elementów zastosowanych przy tym modelu. Poza też jest świetna, szczególnie ułożenie głowy i łapy z tą nakładką z ostrzami. Fakt, jedno ostrze mogłoby być krótsze, jak to już vocal wspomniał, podzielam również opinię dotyczącą boltera
A mam takie pytanie: czy tą żółtą częścią przyklejoną do krawędzi podstawki nie jest czasem ogniwo gąsienicy od Pantery? II WŚ w WH40K? Skala pewnie 1:35
Pozdrawiam
Sławol
no to jest nas dwochkurka_z_podworka pisze:Żal mi ziomaKerim pisze:Nadlewki czyści malujący (Szaman?)
Kerimku, a nie pomyslales czasem, ze nadlewki to sie latwiej czysci PRZED zmontowaniem figurki?
no wlasnie nie - szkoda pktow na clawy dla wszystkich (zwlaszcza tych, co zgina zanim dojda ). poza tym uklad rak niektorych black orkow az sie prosi o big czopeKerim pisze:co tu kombinować, wszystkim Powerłapa i slugga, no nie?
miedzy "zepsujesz", a "nie zrobisz tak, jak ja" jest drobna roznicaKerim pisze:I nie robiłem kocich oczu tylko powiedziałem "daj, bo zepsujesz"
cos wymyslimyKerim pisze:a tak wogule to potrzebujęęcej bitzów
a to niby czemu? robimy armie do gry, a nie na golden demona. do tego pkty beda apokaliptyczne, wiec malowanie tego zajeloby nam wieki. poza tym po pierwszych probach osiagnelismy bardzo zadowalajace wyniki. BTW czego brakuje orkom Blessa?vocal pisze:szkoda Twojego czasu i pomysłów w takim razie:/poza tym, oni go będą dipować, wiesz?
Byłem blisko, brak porównania szerokości Ale od razu widać, że niemieckie A z jakiej firmy model był? No bo "był", już po nim...Kerim pisze:BergeTiger
Jak mogłeś? Nie wybaczę Ci tej zbrodni Oczywiście żartuję A tak na serio, to pochwal się tutaj, jak "popsułeś" wóz zabezpieczenia technicznego z II WŚ i przerobiłeś na technologię orków i - bądź co bądź - przyszłościKerim pisze:z reszty czołgu zrobiłem BattleWagon i Trakk
No i oczywiście czekam sobie cierpliwie na wersję kolorową tejże armii
Pozdrawiam
Sławol
i jeszcze bitsy mi zabierasz?Kerim pisze:te 2uraki przydadzą się w moich O&G
te dwuraki sa 4 - 2 zrob, 2 sobie zabierz
poza tym stawiamy na klimatyczna roznorodnosc w armii
sam mi powiedziales (po moim gigancie), ze mam sie juz u Ciebie nie pokazywacKerim pisze:w tym konkretnym przypadku "nie zrobisz jak ja" oznacza "zepsujesz"Szaman pisze: miedzy "zepsujesz", a "nie zrobisz tak, jak ja" jest drobna roznica
Wspomogę kolegę Imperialistę w potrzebie.
Zawsze bierz pod uwagę fakt, że możesz się mylić. - Terry Pratchett
A model bardzo ładny, jak Necro zawita do tego tematu to może też coś wrzuci od siebie bo widziałem u niego bardzo podobne Orki 40k-owe robione z battla.
Zawsze bierz pod uwagę fakt, że możesz się mylić. - Terry Pratchett
A model bardzo ładny, jak Necro zawita do tego tematu to może też coś wrzuci od siebie bo widziałem u niego bardzo podobne Orki 40k-owe robione z battla.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
Model doskonały - nic dodać, nic ująć. To raz. Dwa - ja nic swojego na razie nie wrzucę, bo nie skończyłem jeszcze innych rzeczy, a na razie Orkowie są na samym końcu listy rzeczy do zrobienia. Po trzecie - moje praktycznie wcale nie są konwertowane...