Znikanie figurek z serii 'Classics and collectors"
Znikanie figurek z serii 'Classics and collectors"
Ciekawe - wczoraj mniej więcej o tej samej porze przeglądałem stare figsy na Online Store - głównie krasnoludy. Wchodzę dzisiaj, żeby zrobić sobie listę do zamówienia - a tu sekcja "CaC" pocięta o grubo ponad połowę. Upatrzonych przeze mnie modeli oczywiście już nie ma, choć wczoraj były i miały się dobrze.
O co chodzi? Wiem, że GW wycofuje niektóre modele, ale bez przesady - wyrzucać na śmietnik takie figsy? Z resztą wcale nie takie znowu stare, dziesięcioletni metalowi thundererzy na przykład. Kiepsko się sprzedawały czy coś? Czy to może z okazji 25lecia Warhammera?
Nie rozumiem. Ktoś wie o co chodzi?
O co chodzi? Wiem, że GW wycofuje niektóre modele, ale bez przesady - wyrzucać na śmietnik takie figsy? Z resztą wcale nie takie znowu stare, dziesięcioletni metalowi thundererzy na przykład. Kiepsko się sprzedawały czy coś? Czy to może z okazji 25lecia Warhammera?
Nie rozumiem. Ktoś wie o co chodzi?
Spróbuj je znaleźć przez wyszukiwarkę a jeśli znasz kody modeli (albo nawet nazwy tylko) to spróbuj napisać maila do GW. Kiedyś szukałem jakichś bitzów w ich sklepie. Napisałem do gościa, że nie mogę znaleźć i czy to znaczy, że są nie do kupienia. Odpisał mi, że zapomnieli wrzucić na stronę i po paru dniach części się pojawiły. Ludzie czuwający nad ich sklepem on-line są chyba średnio rozgarnięci... Zawsze jeszcze możesz próbować zamówić telefonicznie albo w sklepie US.
Raczej przypuszczam, że jest to błąd z ich strony... Chociaż pewnie się zdarza, że jakieś modele się kończą i nie kontynuują już produkcji. Mam nadzieję, że nie to się przytrafiło upatrzonym przez Ciebie figurkom
Raczej przypuszczam, że jest to błąd z ich strony... Chociaż pewnie się zdarza, że jakieś modele się kończą i nie kontynuują już produkcji. Mam nadzieję, że nie to się przytrafiło upatrzonym przez Ciebie figurkom
Żal.pl i tyle, kolejny świetny krok GW, nie ma to jak szanować ludzi którzy podchodzą do hobby kolekcjonersko, lepiej narobić masę plastików i opychać ten chłam.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
...bo spieszmy się "kochać" figurki dopóki są w oficjalnej sprzedaży Państwo Kolekcjonerzy skąd wiecie czy te akurat figsy nie zniknęly, bo ktos akurat nie wykupił ostatnich? W końcu przestano je produkować 10 lat temu...Skavenblight pisze:100% zgody. Niestety, jesteśmy stratni o kupę fajnych figurekMotor pisze:Żal.pl i tyle, kolejny świetny krok GW, nie ma to jak szanować ludzi którzy podchodzą do hobby kolekcjonersko, lepiej narobić masę plastików i opychać ten chłam.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
a mi się cos wydaje, że jesli ich wycofują ze sprzedaży (a obawiam się, że tak może byc, chociaż było by to troche dziwne)to ceny na aukcjach skoczą w górę dobrze, że już mam sporo tych starych milusich metali... chociaż są jeszcze wzory na które poluje...
a polityki GW nie skomentuje bo bym jeszcze bana za słownictwo dostał...
a polityki GW nie skomentuje bo bym jeszcze bana za słownictwo dostał...
polityka GW w stosunku do graczy zbierających coś innego niż plastik:
MAMY WAS GŁEBOKO W .........
Dlaczego ? Bo jest cała masa młodych graczy kupujących wszystko co GW wypuści....a my dla nich nic, jeno pył na drodze ku ogólnoświatowemu panowaniu Gav`a...
ps. mam tylko nadzieję, że dożyję dnia gdy facio zostanie odpowiedzialny za np rozwój produktów GW w Dolnym Turkmenistanie...
MAMY WAS GŁEBOKO W .........
Dlaczego ? Bo jest cała masa młodych graczy kupujących wszystko co GW wypuści....a my dla nich nic, jeno pył na drodze ku ogólnoświatowemu panowaniu Gav`a...
ps. mam tylko nadzieję, że dożyję dnia gdy facio zostanie odpowiedzialny za np rozwój produktów GW w Dolnym Turkmenistanie...
Nieeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!! To nie może być prawda.... Ja tez właśnie miałem wysłać zamówienie z obszerną listą jedynych słusznych staroedycyjnych modeli a tu kupa. Cholera - powiedziałem sobie że jak tyle lat były to w jeden dzień nie wykupią i poczekam do następnej wypłaty . A teraz co?
Mam nadzieję że to tylko "remont" strony, bo jeśli nie to: "Dżizas jacy oni sa durni..."
No to teraz na Allegro zamiast: "staroedycyjny Dwarf - 10 zł" będzie "staroedycyjny Dwarf - 35 zł" Poprostu świetnie.
To hobby zaczyna mnie pomału denerwować. Zresztą jak Ja mam podchodzić hobbystycznie do produktu, do którego jego producent podchodzi WYŁACZNIE marketingowo?
Mam nadzieję że to tylko "remont" strony, bo jeśli nie to: "Dżizas jacy oni sa durni..."
No to teraz na Allegro zamiast: "staroedycyjny Dwarf - 10 zł" będzie "staroedycyjny Dwarf - 35 zł" Poprostu świetnie.
To hobby zaczyna mnie pomału denerwować. Zresztą jak Ja mam podchodzić hobbystycznie do produktu, do którego jego producent podchodzi WYŁACZNIE marketingowo?
Na allegro również. Ale zawsze była alternatywa w postaci Mail Ordera, gdzie dostawałeś figsy prosto z magazynu a nie używane i nadające się tylko do czyszczenia w Krecie No bo co ja się mam ścierać z tłumem o pomazanego dwarfa bez podstawki za dychę skoro za 12 zamówię go sobie bez problemu, a teraz? Zwała....Green Knight pisze:Zostaje ebay.com. Czasem mozna dorwać ciekawe okazje.Remo pisze: No to teraz na Allegro zamiast: "staroedycyjny Dwarf - 10 zł" będzie "staroedycyjny Dwarf - 35 zł" Poprostu świetnie.
?
Stare wzory można wyłapać w mailorderze przez wyszukiwanie. Trzeba jednak wiedzieć z jakich części składa się figurka(jeśli są jakieś) i kombinować z zapytaniami. Czasem może to potrwać nawet z godzinę i dłużej.
A właśnie jak można się skontaktować z gw, nietelefonicznie. (Ch)Walą się, że na maile już nie odpowiadają od dwóch- trzech lat?
A właśnie jak można się skontaktować z gw, nietelefonicznie. (Ch)Walą się, że na maile już nie odpowiadają od dwóch- trzech lat?
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
Wycofali imperial halflingi, a miałem je w poniedziałek zamówić
tak btw
gdzieś z 3 miechy(albo coś koło tego) temu napisali w WD że ograniczą _tymczasowo_ oferty CaC z powodów bodajże remanentu, albo coś w ten deseń. ile w tym prawdy, to nie wiem, ale pamiętam, że o tym ostrzegali
gdzieś z 3 miechy(albo coś koło tego) temu napisali w WD że ograniczą _tymczasowo_ oferty CaC z powodów bodajże remanentu, albo coś w ten deseń. ile w tym prawdy, to nie wiem, ale pamiętam, że o tym ostrzegali
SZARŻAAA!!!
new steggie has super huge multi fire high strength big blowguns
Marudzicie o czymś, o czym GW trąbiło (na pewno w White Dwarfie) jakoś jesienią zeszłego roku.
The bad news w skrócie: redukują directorderowe figurki do wyłącznie "aktualnych" (sześcioedycyjnych).
The good news w skrócie: kolekcjonerskie powrócą po reorganizacji, ale nie w postaci pojedynczych bitsów, tylko całych zestawów (ziomek+broń itp.). Uzasadnienie było głównie logistyczne (ogarnięcie się z taką ilością pojedynczych bitsów) i ekonomiczne (opłacalność!). Ja GW w tym temacie rozumiem.
The bad news w skrócie: redukują directorderowe figurki do wyłącznie "aktualnych" (sześcioedycyjnych).
The good news w skrócie: kolekcjonerskie powrócą po reorganizacji, ale nie w postaci pojedynczych bitsów, tylko całych zestawów (ziomek+broń itp.). Uzasadnienie było głównie logistyczne (ogarnięcie się z taką ilością pojedynczych bitsów) i ekonomiczne (opłacalność!). Ja GW w tym temacie rozumiem.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Ja tam nie marudzę, chociaż mógłbym, bo przez te ich porządki moje zamówienie znacznie się wydłużyło. Plusem samych porządków jest to, że w końcu ktoś to pozbiera do kupy. Minusy, jak dla mnie są dwa: Pierwszy jest taki, że jeśli coś zgubiłem np. mieczyk, to już nie będzie można dodać tej części do listy zamawianych przy okazji zakupu. Drugi to raczej obawa. Możliwe iż część starych wzorów pójdzie do przetopu. Nie sądzę żeby trzymali w magazynach wzory z których schodzą 1-2 sztuki rocznie.
Qur ...... wa !!!!!!! to jest swinstwo ... chcialem zamowic sobie po wyplacie Bullcentaurow ... a tu nie ma nic z CD ... no swietnie ... teraz na aukcjach figurki beda chyba dostepne tylko dla bogaczy
Jesli to maja byc te ciecia budrzetowe w Gw to niech sie wala na cyce
Jesli to maja byc te ciecia budrzetowe w Gw to niech sie wala na cyce
Ostatnio zmieniony 1 lut 2008, o 12:51 przez Treevill, łącznie zmieniany 1 raz.
Czyli jednak wrócą?Tomash pisze:The good news w skrócie: kolekcjonerskie powrócą po reorganizacji, ale nie w postaci pojedynczych bitsów, tylko całych zestawów (ziomek+broń itp.). Uzasadnienie było głównie logistyczne (ogarnięcie się z taką ilością pojedynczych bitsów) i ekonomiczne (opłacalność!). Ja GW w tym temacie rozumiem.
Jak tak to w porządku.