Znikanie figurek z serii 'Classics and collectors"

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Znikanie figurek z serii 'Classics and collectors"

Post autor: Lunn »

Ciekawe - wczoraj mniej więcej o tej samej porze przeglądałem stare figsy na Online Store - głównie krasnoludy. Wchodzę dzisiaj, żeby zrobić sobie listę do zamówienia - a tu sekcja "CaC" pocięta o grubo ponad połowę. Upatrzonych przeze mnie modeli oczywiście już nie ma, choć wczoraj były i miały się dobrze.
O co chodzi? Wiem, że GW wycofuje niektóre modele, ale bez przesady - wyrzucać na śmietnik takie figsy? Z resztą wcale nie takie znowu stare, dziesięcioletni metalowi thundererzy na przykład. Kiepsko się sprzedawały czy coś? Czy to może z okazji 25lecia Warhammera?
Nie rozumiem. Ktoś wie o co chodzi?

Awatar użytkownika
Hrabia
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Hrabia »

Spróbuj je znaleźć przez wyszukiwarkę a jeśli znasz kody modeli (albo nawet nazwy tylko) to spróbuj napisać maila do GW. Kiedyś szukałem jakichś bitzów w ich sklepie. Napisałem do gościa, że nie mogę znaleźć i czy to znaczy, że są nie do kupienia. Odpisał mi, że zapomnieli wrzucić na stronę i po paru dniach części się pojawiły. Ludzie czuwający nad ich sklepem on-line są chyba średnio rozgarnięci... ;) Zawsze jeszcze możesz próbować zamówić telefonicznie albo w sklepie US.

Raczej przypuszczam, że jest to błąd z ich strony... Chociaż pewnie się zdarza, że jakieś modele się kończą i nie kontynuują już produkcji. Mam nadzieję, że nie to się przytrafiło upatrzonym przez Ciebie figurkom ;)

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Z tego co wiem, to nie jest błąd. Ten proces ma niestety postępować, bo taka sprzedaż figsów się nie opyla.

Jeśli się mylę, to niech Szaman mnie poprawi.

Awatar użytkownika
Motor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Motor »

Żal.pl i tyle, kolejny świetny krok GW, nie ma to jak szanować ludzi którzy podchodzą do hobby kolekcjonersko, lepiej narobić masę plastików i opychać ten chłam.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Motor pisze:Żal.pl i tyle, kolejny świetny krok GW, nie ma to jak szanować ludzi którzy podchodzą do hobby kolekcjonersko, lepiej narobić masę plastików i opychać ten chłam.
100% zgody. Niestety, jesteśmy stratni o kupę fajnych figurek :(

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Skavenblight pisze:
Motor pisze:Żal.pl i tyle, kolejny świetny krok GW, nie ma to jak szanować ludzi którzy podchodzą do hobby kolekcjonersko, lepiej narobić masę plastików i opychać ten chłam.
100% zgody. Niestety, jesteśmy stratni o kupę fajnych figurek :(
...bo spieszmy się "kochać" figurki dopóki są w oficjalnej sprzedaży Państwo Kolekcjonerzy :wink: skąd wiecie czy te akurat figsy nie zniknęly, bo ktos akurat nie wykupił ostatnich? W końcu przestano je produkować 10 lat temu...
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Cresus
Mudżahedin

Post autor: Cresus »

ale mają nadal formy do odlewów, więc nie jest to problem
a choć nie można ich zamówić ze stron, to z katalogów nadal są dostępne
Obrazek
SZARŻAAA!!!
new steggie has super huge multi fire high strength big blowguns

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

a mi się cos wydaje, że jesli ich wycofują ze sprzedaży (a obawiam się, że tak może byc, chociaż było by to troche dziwne)to ceny na aukcjach skoczą w górę :( dobrze, że już mam sporo tych starych milusich metali... chociaż są jeszcze wzory na które poluje...

a polityki GW nie skomentuje bo bym jeszcze bana za słownictwo dostał...
Obrazek

Awatar użytkownika
Nibas
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Nibas »

Wyrażam głęboki żal z tego powodu. ;f
Obrazek

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

polityka GW w stosunku do graczy zbierających coś innego niż plastik:

MAMY WAS GŁEBOKO W .........

Dlaczego ? Bo jest cała masa młodych graczy kupujących wszystko co GW wypuści....a my dla nich nic, jeno pył na drodze ku ogólnoświatowemu panowaniu Gav`a...

ps. mam tylko nadzieję, że dożyję dnia gdy facio zostanie odpowiedzialny za np rozwój produktów GW w Dolnym Turkmenistanie... :twisted:

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Nieeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!! To nie może być prawda.... Ja tez właśnie miałem wysłać zamówienie z obszerną listą jedynych słusznych staroedycyjnych modeli a tu kupa. Cholera - powiedziałem sobie że jak tyle lat były to w jeden dzień nie wykupią i poczekam do następnej wypłaty :wink: . A teraz co? :cry:
Mam nadzieję że to tylko "remont" strony, bo jeśli nie to: "Dżizas jacy oni sa durni..."
No to teraz na Allegro zamiast: "staroedycyjny Dwarf - 10 zł" będzie "staroedycyjny Dwarf - 35 zł" Poprostu świetnie.

To hobby zaczyna mnie pomału denerwować. Zresztą jak Ja mam podchodzić hobbystycznie do produktu, do którego jego producent podchodzi WYŁACZNIE marketingowo?

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

Remo pisze: No to teraz na Allegro zamiast: "staroedycyjny Dwarf - 10 zł" będzie "staroedycyjny Dwarf - 35 zł" Poprostu świetnie.
?
Zostaje ebay.com. Czasem mozna dorwać ciekawe okazje. :wink:
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Green Knight pisze:
Remo pisze: No to teraz na Allegro zamiast: "staroedycyjny Dwarf - 10 zł" będzie "staroedycyjny Dwarf - 35 zł" Poprostu świetnie.
?
Zostaje ebay.com. Czasem mozna dorwać ciekawe okazje. :wink:
Na allegro również. Ale zawsze była alternatywa w postaci Mail Ordera, gdzie dostawałeś figsy prosto z magazynu a nie używane i nadające się tylko do czyszczenia w Krecie :wink: No bo co ja się mam ścierać z tłumem o pomazanego dwarfa bez podstawki za dychę skoro za 12 zamówię go sobie bez problemu, a teraz? Zwała.... :(

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Stare wzory można wyłapać w mailorderze przez wyszukiwanie. Trzeba jednak wiedzieć z jakich części składa się figurka(jeśli są jakieś) i kombinować z zapytaniami. Czasem może to potrwać nawet z godzinę i dłużej.
A właśnie jak można się skontaktować z gw, nietelefonicznie. (Ch)Walą się, że na maile już nie odpowiadają od dwóch- trzech lat?

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

Wycofali imperial halflingi, a miałem je w poniedziałek zamówić :evil:

Awatar użytkownika
Cresus
Mudżahedin

Post autor: Cresus »

tak btw
gdzieś z 3 miechy(albo coś koło tego) temu napisali w WD że ograniczą _tymczasowo_ oferty CaC z powodów bodajże remanentu, albo coś w ten deseń. ile w tym prawdy, to nie wiem, ale pamiętam, że o tym ostrzegali
Obrazek
SZARŻAAA!!!
new steggie has super huge multi fire high strength big blowguns

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Marudzicie o czymś, o czym GW trąbiło (na pewno w White Dwarfie) jakoś jesienią zeszłego roku.
The bad news w skrócie: redukują directorderowe figurki do wyłącznie "aktualnych" (sześcioedycyjnych).
The good news w skrócie: kolekcjonerskie powrócą po reorganizacji, ale nie w postaci pojedynczych bitsów, tylko całych zestawów (ziomek+broń itp.). Uzasadnienie było głównie logistyczne (ogarnięcie się z taką ilością pojedynczych bitsów) i ekonomiczne (opłacalność!). Ja GW w tym temacie rozumiem.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Ja tam nie marudzę, chociaż mógłbym, bo przez te ich porządki moje zamówienie znacznie się wydłużyło. Plusem samych porządków jest to, że w końcu ktoś to pozbiera do kupy. Minusy, jak dla mnie są dwa: Pierwszy jest taki, że jeśli coś zgubiłem np. mieczyk, to już nie będzie można dodać tej części do listy zamawianych przy okazji zakupu. Drugi to raczej obawa. Możliwe iż część starych wzorów pójdzie do przetopu. Nie sądzę żeby trzymali w magazynach wzory z których schodzą 1-2 sztuki rocznie.

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

Qur ...... wa !!!!!!! to jest swinstwo ... chcialem zamowic sobie po wyplacie Bullcentaurow ... a tu nie ma nic z CD ... no swietnie ... teraz na aukcjach figurki beda chyba dostepne tylko dla bogaczy

Jesli to maja byc te ciecia budrzetowe w Gw to niech sie wala na cyce
Ostatnio zmieniony 1 lut 2008, o 12:51 przez Treevill, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Tomash pisze:The good news w skrócie: kolekcjonerskie powrócą po reorganizacji, ale nie w postaci pojedynczych bitsów, tylko całych zestawów (ziomek+broń itp.). Uzasadnienie było głównie logistyczne (ogarnięcie się z taką ilością pojedynczych bitsów) i ekonomiczne (opłacalność!). Ja GW w tym temacie rozumiem.
Czyli jednak wrócą?
Jak tak to w porządku.

ODPOWIEDZ