Vargulf - konwersja

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Vargulf - konwersja

Post autor: bless »

Na poczatek, dla tych, ktorzy w ogole nie wiedza, czym jest Vargulf, slowo wyjasnienia. Jest to jednostka rare do nowej armii Vampire Counts, ktora wejdzie w marcu. Z opisu na stronie GW Vargulf to:
"Within every Vampire lurks a predatory creature, driven to feed on blood time and again. There are a few Vampires who embrace their thirst, who allow the bestial hunter within to take over. These are the Varghulfs - blood-mad killers that exist only to feed."

A dodatkowe plotki glosza, ze Vargulfy, to po prostu wersja wampirow z rodziny Strigoi. Chlopak smiga przez pole bitwy ni to biegnac, ni to lecac.
Ogolnie jest tez niezlym zabijaka.

Oryginalny model GW ma wygladac tak:
http://uk.games-workshop.com/storefront ... orignav=13

Jednostka interesuje mnie jako gracza, lecz model niezbyt mi podchodzi. Dlatego postanowilem sobie zmonowac wlasnego. :)

I w tym miejscu chcialbym sie z Wami podzielic, jak sobie tego Vargulfa montowałem. Mam nadzieje, ze bedzie to dobry material szkoleniowy dla poczatkujacych konwerterow.

Enjoy !

Modelem, ktory ma byc "baza" do stworzenia Vargulfa jest Gorger - model z armii Ogrów. Trzeba go bylo tylko troche "zwampirzyć" i uskrzydlić, żeby zyskał z dwa cale ruchu. Ale o tym zaraz. Na poczatek, jak wyglada Gorger:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Na sam poczatek trzeba było wampirowi dorobic to, co dla wampira najwazniejsze, czyli kły. Niestety model Gorgera ma zeby gładkie jak krowa. Wypiłowałem więc orginalne trójki i czwórki a za to wrzuciłem obcięte koncówki rogów beastmenów. W ten sposob wampir zyskał kły, jak sie patrzy.

Obrazek

Skrzydełka postanowiłem zrobić ze skrzydła dark elfickiego pegaza. Uznalem, ze wystarczy jedno skrzydlo (na zdjeciu jest akurat lewe, bo prawe juz wczesniej pocialem). Na czerwono zaznaczone sa linie ciecia. Wieksza czesc poszla pod lewe ramię, mniejsza pod prawe, odcięty kolec doklejiłem do wyrzebionej potem błony, najmniejsza czesc - tak, ktora mocowala skrzydlo do ciala pegaza - poszla do smietnika.

Obrazek

Wreszcie zaczal sie żmudny proces montowania skrzydel.
Najpierw pokroilem skrzydla tak, zeby mniej wiecej pasowaly do ustawienia ciala Gorgera. Pod prawa reka przyszlego Vargulfa jest tylko ćwiartka skrzydla, reszte musialem dorzezbic. Robilem to w dwoch fazach, jak widac ponizej. Najpierw sam kształt błon, potem dopiero rzezbienie na nich wygieć i fałd.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Potem przyszedl czas na dorobienie Vargulfowi futra pod pachami i włosów na łysince. Oraz podstawka: grób, sowa, troche świeczek i kamieni. Potem podsypie jeszcze piasku na podstawke (teraz schnie GS, wiec wole zaczekac). Myślę, że wygląda teraz na bardzo złego pana wampira - "blood-mad killer". Jak sadzicie? :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teraz jeszcze tylko pomalowac bydlaka.... c.d.n. :)
Ostatnio zmieniony 27 sty 2008, o 22:07 przez bless, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Naprawde fajny oryginalny pomysl , a przede wszystkim dobrze wykonany. Znajac zycie pomalujesz go na b.dobrym poziomie i w dzien wydania oficjalnie kodeksu bedziesz juz mogl nim grac na masterach :)

P.S. Pomaluj go szybko , bo czekam z niecierpliwoscia na efekt koncowy.

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

Jak dla mnie full wypas, oryginal sie do tego nie umywa. Jestem ciekawy jak bedzie wygladal po dokonczeniu.

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Pomysl pierwsza klasa!
Wykonanie tez choc trochu smiesznie wyglada, ale niema sie co czepiac - super konwersja.
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

Bardzo fajana konwersja i przedewszystkim super wykonanie ale szczeze sie przyznam ze oryginalny mi sie bardziej podoba ;) Jednakze to co zrobiles z tak paskudnym modelem jakim jest gorger to mistrzostwo swiata Rispekt
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

szybsza (wczesniej), tansza i dajaca pkt na turniejach wersja Varghulfa...wyglada ok, choc moim zdaniem do oryginalu mowiac dosadnie, nie ma zadnego porownania ;)

gratki za profesjonalne wykonanie, choc gorger jako wampirza bestia to imo prawdziwa porazka...
Ostatnio zmieniony 27 sty 2008, o 22:22 przez thurion, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

=D> =D> =D>
najbardziej mi sie spodobalo zagospodorowanie 1 skrzydla na 2 lapy

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Swietny pomysł i jeszcze lepsze wykonanie 8) Będzie sie wyróżniał na pewno

Yori
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Yori »

Kerim pisze:=D> =D> =D>
najbardziej mi sie spodobalo zagospodorowanie 1 skrzydla na 2 lapy
A mnie urzekła siła spokoju sowy w obliczu takiego killera :)

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

:shock: :shock: :shock:
Widząc początek, nie sądziłam, że to możliwe... a jednak :D
Na fluffie się nie znam, ale dobrą konwersję potrafię rozpoznać.
Dobry jest!!!

Awatar użytkownika
Megi
Wałkarz

Post autor: Megi »

Nieźle to wykombinowałeś :)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

wow... wygląda naprawde super... teraz tylko pomaluj i dawaj zdjęcia... pomysł swietny, wykonanie też. Brawo :)
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Dzieki za fajne komentarze. :)
Dla usprawiedliwienia wygladu dodam jeszcze, ze gosc ma zasady:
- hate everyone
- regeneracje
- terror
- vampire

Trzeba to bylo wszystko jakos wyrazic. Orginalny model moim zdaniem nie za bardzo wyraza (bo wyglada raczej jak niedorobiony fell bat, a nie wampir). :)

Oczywiscie sama konwersja zawsze wyglada smiesznie - zbieranina roznych bitsow, metal, GS - wyglada to jak jakas chora konstrukcja snotlingow - łaciate, pstrokate, obdrapane.

Mam nadzieje, ze kiedy tego frankensteina pokryje juz farba, przekonaja sie takze ci, do ktorych surowa kostrukcja nie przemawia. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kapitan Hak
Bosman
Kontakt:

Post autor: Kapitan Hak »

Warto poczekać, aż wszystkie fotki się załadują - element bardzo miłego zaskoczenia jest jeszcze większy!

Prawdziwie groźna i nienawistna bestia w wykonaniu na wysokim poziomie; bardzo duży plus również za fatygę sporządzenia tutoriala!
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Fedek
Chuck Norris

Post autor: Fedek »

Bardzo mi się podoba i uważam, że jest lepszy niż oryginalny Varghulf, który jest IMO słaby.
Wygląda trochę jak ten strigoi z podniesioną łapą, tylko na sterydach :D

Takie pytanie off-topowe. Jak jest z WYSIWYGiem dla Varg'a? Tzn, nie jest on monsterem (chyba), więc może za niego praktycznie robić wszystko?
Pytam, bo chcę zrobić swojego z młodego Valtena, tylko go skonwertować, pozmieniać bronie, dać dużo rozdartych kolesi na podstawkę i pomalować a'la rzeźnik przy pracy... czy będzie się liczył jak wysiwyg?

Sorka za off-top.

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

a ja bym starym goblińskim zwyczajem jedno oko zrobił bym wiłupiaste - robi sie takie przenikliwe spojzenie

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

100x fajniejszy niż ten oryginalny.

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

swietna figurka i bardzo dobrze zrobiony tutorial

Awatar użytkownika
Nordri
Chuck Norris

Post autor: Nordri »

Zarówno pomysł jak i wykonanie świetne, ja bym mu może jeszcze dodał jakieś trochę większe nietoperzowe uszy. Ja początkowo myślałem o zrobieniu Varghulfa z tego modelu, niestety firma Ilyad padła i nie ma jak tego kupić.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

A co dla niektórych ważne - metalowy! :D

Oj mogliby te punkty za malowanie na DMP przywrócić :P

ODPOWIEDZ