Skavenski Biegacz

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rydl
Mudżahedin

Skavenski Biegacz

Post autor: Rydl »

Ostatnio grałem parę razy z Lizakami WE i VC i tak sobie myślę skoro oni mają biegaczy czemu my nie możemy mieć ? przydało by sie nam coś co zabijało by wrogich magów z Scrollami i wpadłem na taki oto pomysł :
Assassin @ 175 Pts
2ndWeapon; Smoke Bombs; Throwing Stars
Bands of Power [25]
Warpstone Amulet [25]

Co o nim myślicie chciał bym usłyszeć dopowiedzi z uzasadnieniami :) z góry dziękuje :) (wiem mam czasem chore pomysły nie mogę go sam przetestować bo chwilowo nie mam figsów :( )

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

widzisz dyskretna roznice w szybkosci swojego biegacza, a np tego lizakow?

Awatar użytkownika
Rydl
Mudżahedin

tak widzę ale mój ma scouta co oznacza ze może być od razu dużo bliżej wroga niż biegacz Lizaków

Awatar użytkownika
skink
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: skink »

Jednakże nie zawsze jest jak scouta wystawić i rozumiem jeszcze jakiś oddział scoutów, ale pakowanie do rozpy herosa za 175pts, który może okazać się przydatny tylko jak będzie mógł się ustawić za linią wroga jest zbyt ryzykowne i wydaje mi sie głupim pomysłem.

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Poza tym on taki silny nie jest.
Bands of Power można łatwo zdispelować

Budda
Chuck Norris

Post autor: Budda »

tego chama jak juz to z gwiazdkami. biegacz... hehe :D

Awatar użytkownika
Rydl
Mudżahedin

On ma raczej zabijać magów a nie łamać klocki więdz nawet siła 4 wystarczy

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

Rydl pisze:On ma raczej zabijać magów a nie łamać klocki więdz nawet siła 4 wystarczy
trafisz na troche bardziej rozgarniętego przeciwnika to nic mu nie zrobisz

taka opcja sprawdza sie tylko na tajnych rozpiskach....

Budda
Chuck Norris

a ja wlasnie spakowalem assassina do pudelka i zamierzam go wystawic w sobote na turnieju. dawno juz nie gralem "biegaczem," zobaczymy jak sie spisze :)

Awatar użytkownika
Motor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Motor »

Jak zawsze :wink: Będzie biegał wstecz (czytaj uciekał) :wink:
Obrazek

Budda
Chuck Norris

wlasciwie to bardziej bedzie "pod-biegacz" niz "biegacz" :D
knife fighter i te sprawy ;]

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

4 dni to jeszcze nie nekromancja...

Gadacie jakbyście go tylko mogli jako biegacza używać. Daj mu smoke bombs i gougera i rób nim pułapki np. slave'ami. Gouger daje no armour saves wiec lepiej jest kolege dać na jakąś ciężką kawalerię. Mógłbyś wystawić na pokusę slave'ów, postarać się przetrzymać szarżę i zaaszarzować jazdę assasinem z boku albo z tyłu. Dobiegasz, atakujesz, masz 3 (albo 4, zalezy czy uznajemy przymusową xhw) , wejdą 1,2, i bez armour sava. Zawsze to jakaś pomocna rzecz. Chociaż to wydaje się trudne do zrobienia, możesz też go dawać jako czystego pomocnika np. plague monksów albo stormverminów. Np. klocek stormów z dzwonkiem na pokładzie a wokół niego biega assasin. Jak będzie potrzeba, seer będzie mógł użyć skitterlapa żeby go wyrzucić gdzieś, gdzie albo jest potrzebny albo żeby odpoczął za jakimś laskiem. On wtedy jest dostawką do np. wspomnianego dzwonka z stormami.

Budda
Chuck Norris

polewka troche z tego biegacza, bo tak naprawde najlepiej sie spisuje z gwiazdkami albo hidden.
jesli chodzi o gwiazdki to ladnie mi sie spisal 2 dni temu w Łęcznej - zdjal pegazy (1 z gwiazd, 2 w hth) ustrzelil latacza na dysku, "prawie" zdjal zyrosa. ogolnie pozyteczna sprawa, mysle ze czesciej bede go wystawial (na lokalach:)
a jesli hidden to raczej daje mu weeping blades i krzycze challenge.
3 ataki tylko z magicznej broni...

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

Fanatyk pisze:wystawić na pokusę slave'ów, postarać się przetrzymać szarżę
:lol2: dobre.
jak slavy moga sie postarac? zabic rycerza, czy liczyc na oczy weza? :lol2:
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Budda
Chuck Norris

:lol2:
jak sie ich dobrze odkarmi to i 15 BK przetrzymaja
:lol2:

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Nie takie rzeczy się widziało.
Slavy zjadające wagony bretończyków,czy trzymające 4 tury slayerów.
Przydatne sa te kupki sierści.

A co do samego "biegacza" średniawy.Lepiej dac mu no sv i polowac na jakiegoś kozaka(kraśkowi herosi itp.).
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

gralem na noarmoursavie na nim i to poracha... nieraz nie ma z kim powalczyć bo S4 nic mu nie daje przy 3A, a ahw wtedy nie użyje bo ma magiczną broń... w kawe wpadnie i zabije 1 jak dobrze pójdzie... jak za 150p to mizerne dosyć... biegacz saurus ma z 5A S7, ściagnie z 3 jeźdźców spokojnie, jest uniwersalny bo kroi wszystko równo, zasuwa dużo dalej, rozwala rydwany od kopa, jest mocniejszy ogólnie, ma lepsze ld...
z kraśkowym herosem tez rady nie da, teraz mają T5... jak 1W zadasz to bedzie dobrze:/ a on odda i hmm 2W T4 nie ściągnie?
gwiazdki lepszy ale to też nie do końca to bo nie zawsze sie sprawdzi a co armia to ma sposób żeby zabić herosa tego typu bez problemu...
wolałbym już chyba inżyniera wywalonego skiterleapem z pistoletem, 3warda od strzelania i deathglobami.. i jeszcze magią kopnie maga w lesie koło którego sie znajdzie:P

Awatar użytkownika
Mithril
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Mithril »

Według mnie jedyny hero który u szczurów nadawałby się na biegacza to assasin, kolejno jego według mnie jedyny sensowny "ubiór" to gwiazdki - kończąc nie mamy takiego biegacza jak lizaki lub we ale za to mamy wnerwiającego, strasznego tępiciela smoków:)

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

a tam smoków... zakładając ze wszystkie 3 gwiazdki trafią to na 5+ wchodzą w herosa który zazwyczaj ma warda i sava więc można sobie darować a na resztę w smoka.. którego na 5+ wondujemy dopiero... a smoki sava 3+ mają często, więc na 5+ save jeszcze nam został... znam tańsze i skuteczniejsze metody tępienia smoków nie zajmujące slota hero;)
assassin z weepingbladem ma najlepsze to że nie wiadomo gdzie jest... jak mamy 3 unity nocników, tuneling którego możemy użyć jako scouta i może być jeszcze w paru klockach w armii do osłony maga czy coś, to można nieźle zaskoczyć przeciwnika jak nagle nocniki szarżujące w rydwan mają assa w środku który powinien dać radę z maszynką, przebiec z unitem i wpaść w coś jeszcze potem.. grałem w 6 edycji jeszcze na beasty mając assa z weepingiem i gutterów w których sie ukrywał w lesie .. było z 8 rydwanów z których prawie wszystkie poszły od tych 2 unitów;) to z szarż, to z panik, to powpadały w lasy uciekając/panikując/brejkując... więc czasem się naprawdę bardzo przyda;)

PS biegaczem to go możemy nazywać tak samo jak ratogry czy giant raty kawalerią:P nie wszystkie armie wszystko mają, trzeba się z tym pogodzić;)

Awatar użytkownika
Mithril
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Mithril »

ja nie mówię tu o statystycznym obliczaniu co wejdzie a co nie, po prostu z mojego doświadczenia jak dobrze nim zagrasz to większość ludzi to olewa a ty możesz wykorzystać go do niecnych celów (trza mieć szczęście - to w końcu gra szczurami)
Obrazek
Dworzec, Gliwice. Mithril: Hej, Młody czy tutaj gwałcą?? Młody: Nie! Dzisiaj jest wtorek:)

ODPOWIEDZ