czy nadal lubimy górników??

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

A wracajac go gornikow ciekawe czemu nie maja S4... :roll: Jak bym sie narobil ''troche'' lat pod ziemia to powinno sie jakas krzepe miec... :)
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

tyle że tam nie ma starych krasnoludów - tylko młodziaki zanim sie nie dorobią paprają się w ziemi :D Stare krasnoludy mają własne kopalnie, kuźnie i manufaktury :D
pzdr

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

E tam lipa... S4 powinno byc... :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

a przynajmniej sztygar powienien miec S4 i dawac +1 do rzutu na wychodzenie bo to stary doświadczony górnik ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Wystarczy że można dokupić mu świder, to tak jag by miał ze startu siłę 4 , a zamiast +1 do rzutu, można go przerzucić, Zawsze mi wychodzą w drugiej turze, chyba ze o nich zapomnę.

Awatar użytkownika
HarryAxe
Chuck Norris

Post autor: HarryAxe »

BTW czy muszę ich wykopywać w drugiej turze, czy mogę poczekać do 3ej, 4ej etc?

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

niestety od 2 już musisz... też chciałem czeka ale na tym forum już rozwiali moje marzenia... :(
Obrazek

Awatar użytkownika
HarryAxe
Chuck Norris

zawsze można nie przerzucać świdra :D

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

albo przerzucac udany test... bo w opisie świdra pisze, ze można przerzuci test a NIE nieudany test :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

można tak robić, stara i sprawdzona taktyka... :D

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

W ogóle to jest chore, że jakiekolwiek Kraśki mają S3, to śmieszne, że to tyle samo co człowiek, elf i goblin. ale wtedy by byli przegięci :) Ale mogliby im obniżyć WS i za to poprawić S, pewnie poparlibyście taką zmianę? :)
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Nie tzn fluffowo moim zdaniem się zgadza zwykły krasnal jest tak samo silny jak większość ludzi i elfów ... ale już elita jest silniejsza ... natomiast uważam że każdy dwarf powinien mieć ws 4+ ... szkoda tylko że nie mamy elity żadnej z ws 6 tak jak HE czy WE

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Gogol pisze:Nie tzn fluffowo moim zdaniem się zgadza zwykły krasnal jest tak samo silny jak większość ludzi i elfów ... ale już elita jest silniejsza ... natomiast uważam że każdy dwarf powinien mieć ws 4+ ... szkoda tylko że nie mamy elity żadnej z ws 6 tak jak HE czy WE
No cóż, WS6 mają tylko 2 oddziały w całej grze: Wardancers i Swordmasters. Może do kompletu DE też dostaną taki oddział w nowym army booku. Plotki, że WS6 będą mieli Blood Knights w VC okazały się nieprawdziwe, nadal więc jest to niezwykle rzadka zdolność.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
HarryAxe
Chuck Norris

jeśli oddział górników wchodzi, to może wchodzić w dowolnej f0rmacji prawda?
zgodnie z uściśleniami żaden nie może przejść więcej niż 6 cali. więc zakładając, że idą w jednej kolumnie i ten z przodu wychodzi na 6 cali, to za 3" cale ruchy można zrobić "reform", tak że w efekcie oddział jest na 6 calach od krawędzi, prawda?
potem można już popchnąć kowadłem i jest 6ed 12 cali?
czy ktoś ma inny pomysł?

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

co w tym odkrywczego bo ja nie czaje?

Awatar użytkownika
HarryAxe
Chuck Norris

przez 1,5 roku nie grałem, ale czytałem forum, więc skąd były teksty o tym, że są gorsi bo mają 9" ruchu z kowadłem.
a legalne jest wystawienie ich w sznurku i reformacja?

Awatar użytkownika
Casp
Mudżahedin

Post autor: Casp »

też o tym pomyślałem - wziąć 16 górników, ustawić w rządku (daje to 12 cali od krawędzi), a potem zrobię dorównanie do przedniego szeregu...
Legalne - tylko czy nie uznalibyście tego za zagranie na "worst playera" - takie trochę nie fair?

Awatar użytkownika
HarryAxe
Chuck Norris

12" nie możesz, uściślenia sędziowskie mówią o podwójnym ruchu

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

andmiz pisze:też o tym pomyślałem - wziąć 16 górników, ustawić w rządku (daje to 12 cali od krawędzi), a potem zrobię dorównanie do przedniego szeregu...
Legalne - tylko czy nie uznalibyście tego za zagranie na "worst playera" - takie trochę nie fair?
dorównac do przedniego szeregu raczej nie możesz... można zrobic reforma a wtedy środek oddziału musi zosta w miejscu...

teoretycznie można tak zrobic ale ktos już na forum napisał że dostaje sie za to worstplaya i że podobno wg uściśleń polskich ( kocham je po prostu... :evil: ) oddział taki mozna wystawic tak, żeby figurka najdalej od krawedzi zajdowała się na odległości 2xMove jednostki (czyli w tym wypadku przód linii to 6 cali...) :( moim zdaniem głupie to niezmiernie bo jeśli chce np wyjśc sobie w linii 10 minersów żeby np zasłonic dużo droższą maszynke od szarży jakiegoś gówienka, które minersi od boku z palcem w nosie ustoją to czemu nie?

ed: Hohonus mnie wyprzedził :( ;)
Obrazek

ODPOWIEDZ