lad i porzadek w kwestii zasad

Uwagi, pochwały, zgłoszenia, skargi, sugestie i pomysły - jeśli dotyczą tego forum, oto miejsce dla nich.
Tu poruszane będą wszystkie kwestie związane z działaniem forum.
ODPOWIEDZ
Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

To powinni regulować moderatorzy KZ - czyli Shino, Szafa@Poznań, Ataman. Ich ścigaj za brzydkie odzywki w Kwestii Zasad ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Tomash pisze:To powinni regulować moderatorzy KZ - czyli Shino, Szafa@Poznań, Ataman. Ich ścigaj za brzydkie odzywki w Kwestii Zasad ;)
jezeli nie chcesz zeby pomysl przeszedl, to powiedz, a nie wciskasz mi jakies farmazony

moderatow za malo -> niemoznosc pelnienia obowiazkow.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Tomash pisze:To powinni regulować moderatorzy KZ - czyli Shino, Szafa@Poznań, Ataman. Ich ścigaj za brzydkie odzywki w Kwestii Zasad ;)
primo w cale nie mamy jak tego robic gdyz na tym forum ostrzezen jako takich nie ma :) (a przeciez nie ma sensu dawac ostrzezenia za idiotyczne choc nieszkodliwe dla forum odpowiedzi)

co do kasowania to sie z tym nie nadaza zazwyczaj... a jak sie skasuje tak po prostu bez dawania powodow to taka wypowiedz wraca jak bumerang tudziez tworzy sie flejm, ze nie ma argumenow przeciw tej wypowiedzi i jako niewygodna jest usuwana

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Furion pisze:wciskasz mi jakies farmazony
Bo widzisz, drogi Furionie, z moderatorami jest tak, że dostają nominację nie tylko na podstawie kompetencji i zapotrzebowania - bardzo ważny jest też czynnik tzw. międzyludzki, czyli zwyczajne pomyślenie jak też będziemy się w naszym masońskim gronie czuli z taką a nie inną osobą. Nie chodzi o mizianie się po fiutkach - chodzi o zwyczajną ludzką dojrzałość i umiejętność dyskusji na temat dzielących ludzi różnic. Czego doskonałym przykładem Christos, z którym osobiście nie zgadzam się w bardzo wielu kwestiach, ale wymiana poglądów i argumentów między nami zawsze była bardzo kulturalna i nigdy nie pozostawiała niesmaku.
Otóż, drogi Furionie, powyższą wypowiedzią dałeś właśnie sygnał, że jeśli ma nastąpić rozszerzenie grona moderatorów, to raczej nie o Twoją rozbrykaną osobę.

Co do meritum, mam nadzieję że wywołany do odpowiedzi Shino Cię przekonał. Bo mnie owszem.
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

jak chcesz. mi na tej robocie specjalnie nie zalezy, pomyslu forsowac tez nie bede.

niech dalej w kz bedzie gnoj tak jak teraz :-)

pozdrawiam
Rozbrykany Furion

jihaa

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

ostatnio coraz częsciej poczełem przegladać KZ i rzeczywiście strasznie tam (ale fakt można sie uśmiać i to do rozpuchu). Furion ma dośc dobry pomysł z banowaniem na pisanie w tym forum po 2 ostrzeżeniach, oczywisćie czasowe, zaś możliwosć dawania ich powinna mieć większa grupa, gdyż chyba obecnie z modów to tylko Shino cały czas się musi męczyć w samotności i tak szacun dla niego bo ja bym dawno zwariował Dobrze, że nie znam zasad ;) ale właśnie daltego często czytam KZ no i co? Jest jakiś temat, czytam go, dowiaduje sie, że tak mozna i nie mozna, aż tu nagle taki syf i bałagan, że mam jeszcze większy metlik w głowie :?
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

Popieram ideę dodania większej ilości starannie wybanych modó na kwestii zasad - w trójkę nie wyrabiamy przy tej ilości spamu, szczególnie że doba ma tylko 24 godziny.

No i teraz był taki dziwny okres że np. przez tydzień na forum nie wchodziłęm...

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Jeśli chcecie to mogę się zgłosić na ochotnika gdyż ten akurat dział przeglądam regularnie.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Moze bany czasowe na cale forum BP za glupote? Tak powiedzmy na 6h. Albo 36. Jak ksiadz woli. To oduczy debilistycznych autorow od udzielania sie w nadmiarze. Bez ostrzezen, tylko ban i chuj.
Popieram Furiona, bo znalezc cos w KZ jest naprawde ciezko. Mysle ze wlepianiem banow powinni zajmowac sie moderatorzy KZ.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Mamy już koncepcję na ogarnięcie tego, po nowym roku powinno być lepiej :)

Bany to dość hardkorowa koncepcja. Ja wiem, Baśka - klub zobowiązuje ;) - ale spróbujmy być bardziej user-friendly.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Tomash pisze:Mamy już koncepcję na ogarnięcie tego, po nowym roku powinno być lepiej :)

Bany to dość hardkorowa koncepcja. Ja wiem, Baśka - klub zobowiązuje ;) - ale spróbujmy być bardziej user-friendly.

Odzyskiwanie forum Kwestia Zasad...

Chciałbym się uprzejmie zapytać, jak wygląda sytuacja?
Forum Kwestia zasad ma służyć wymianie poglądów w tej Kwestii. Dla mnie osobiście, sytuacja gdy muszę omawiać kwestie związane z zasadami poprzez PM, jest absurdalna.
Szanujący się rozmówcy, nie mają forum na którym mogliby o tym rozmawiać.
Czemu mamy te sprawy omawiać w podziemiu? (Nie mam na myśli prac LS)
Miło jeśli pojawia się rozmówca typu Buszman, operujący argumentami i cytatami. Ale jest tylko kwestią czasu nim zostanie zakrzyczany przez Trolle i idiotów.
Czy szacowna administracja może coś z tym zrobić?
Tomash, Bless, mieli jakieś pomysły…
Jakby co, mogę kolegę Furiona zastąpić w roli krwawego moderatora z prawem to udzielania banów czasowych na forum Kwestia Zasad..
Po tygodniu będzie można dumnie stwierdzić;

"L'ordre règne à Varsovie"

User-friendly, nie znaczy Troll-friendly.
Niech sobie Trollują na LL lub Plotach i Młotach do woli.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

kurcze, Jacku uprzedziles mnie :-) zamierzalem za 30ego zapytac Spaministratora jak mu ogarnienie kz idzie 8)

tak zeby miesiac minal :shock:

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

a ja ładnie prosze o powstrzymanie sie od kolejnych flamow na KZ. Dalsze posty typu: : "sprawdz se temat jaki zalozylem" albo "ty to sie lepiej nie odzywaj" albo inne personalne wycieczki bede kasowal, bo znacznie milej widziana przeze mnie jest chec niesienia pomocy (poprzez udzielanie odpowiedzi na pytanie) niz chec utopienia kogos w pomyjach. Ot co.
Pozdro

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

To kasuj do cholery.
Po co ten chłam ma wiseć?
Dla potomności?
Wyrzucaj gnój bez słowa - moża za tydzień się zorientują, że nie ma sensu śmiecić i przestaną.

Jak chcesz być super przyzwoity - to tak jak w tamtym temacie;

bez spamu prosze
temat uznaje za wyczerpany - zamykam
ataman
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

ja dla odmiany chcialbym zaapelowac do Tomasha o rozwage w podejmowanych dzialaniach.

Z jednej strony mamy posty w stylu pitagorasowych odpowiedzi nt zasad, ktore faktycznie niewarte sa czytania czesto.
Jednak z drugiej narazie widzielismy Shina, ktory parokrotnie zamknal temat.. tylko poto zeby otworzyl go inny moderator, posiadajacy odmienne zdanie na dana kwestie.

Z tych dwoch bagien - zdecydowanie lepiej jest taplac sie w pierwszym, bo ani Shino, ani Furion ani Jedy Knight nie sa raczej nieomylnymi wyroczniami w kwestiach zasad (nie ujmujac zadnemu setek trafnych interpretacji i decyzji)
A dopoki ktos nie jest sie nie omylnym najzwyczajniej nie ma kompetencji by karac za glupote (a tym chyba maja byc tymczasowe bany za durne odpowiedzi)

jesli ma byc jakis system faszystowskiego terroru wprowadzony - to z rozsadkiem.
To ze ktos nie ma jaj zeby publicznie oglosic swe intymne pytania/nowatorskie odkrycia, ze strachu zmieszanie z blotem przez innych ludzi.. coz, takie sa chyba uroki for publicznych ze moze wypowiadac sie na nich kazdy. a skoro jestesmy w temacie wprowadzania terroru, to ja przypomne ze juz Hitler zauwazyl, ze wsrod sluchaczy niewielu zdarza sie doktorow uniwersyteckich - zadajac pytanie na forum publicznym (a nie PW) sami zgadzamy sie, ze odpowiedzi bedzie mogl nam udzielic zarowno sedzia, gracz jak i klimaciarz-polanalfabeta.

Troche samokrytyki panowie szlachta - bo po 20 minutach z opcja szukaj na kazdego potencjalnego straznika Texasu mysle ze jestem w stanie znalezc caly peczek linkow do blednych decyzji/wypowiedzi, i publicznie nawolywac do prewencyjnego bana ze wzgledu na liczne recydywy w potwornej zbrodni jaka jest mylenie sie.
Nie idzcie ta droga, bo moze ona prowadzic na skraj lasu (a jakie niesie to ryzyko wie kazdy domorosly czolgista, prawda?)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

TruePunk pisze: Jednak z drugiej narazie widzielismy Shina, ktory parokrotnie zamknal temat.. tylko poto zeby otworzyl go inny moderator, posiadajacy odmienne zdanie na dana kwestie
konkrety muisiu... to o co tak sam pieczolowicie prosisz...

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

No to zobaczymy jak teraz zaśpiewają na KZ :badgrin:

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

Jak chcesz być super przyzwoity
dopoki mi sie chce, to bede :P

@Tomash: Prawo Godwina - rewelacja :)

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »