TK 1500

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

TK 1500

Post autor: Szymek »

Tomb Kings 1500

Tomb prince
chariot
-chariot of fire
-icon of rulership

Liche priest, hierophant
-cloak of the dunes
-dispel scroll

Liche priest
skeleton steed
-dispel scroll
hieratic jar

strzelanie:

15 skeleton warriors
bow, champion

15 skeleton warriors
bow, champion

walka:

3 chariot
-FCG, mirage

2 swarm

1 scorpion

1 scorpion/5 carrionów

1 bone gigant

Taktyka jest następująca... Jeśli gram na defens: skorpiony/carriony, swarmy załatwiają maszyny, strzelców. Łucznicy próbują zdjąć jakieś słabo opancerzone jednostki, a jak już jest pozamiatane to wyjeżdżam rydwanami z princem, wychodze gigantem i staram się nadbić jeszcze jakieś punkty. Jeśli gram na ofens to wszystko siedzi i czeka żeby później skontrować gigantem, rydanami i scorpionami to co się wbije w łuczników.

Prosze o uarguentowaną krytyke... Pozdr

PS. Waham się z ułożeniem przedmiotów na tomb princie(mój schemat to chariot of fire i icon of rulership)- ale może jest jeszcze jakieś inne, lepsze złożenie tomb princa- rada mile widziana.

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Książe może mieś jeszcze opcję spear of antarhak i enchanted shield.
Jedną wskrzeszanie więcej nikomu nie zaszkodzi.

Reszta to raczej standardzik.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

moze jeden z klocuszkow zrobic wiekszy...

Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

@ Reyki
Też to rozważałem, ale nie wiem czy bardziej nie opłaca się D6+1 z imapkt hitów i 3 ataki tomb princa z siłą 5, niż wskrzeszenia 1,2 woundów.

Rozważam też wystawienie większego klocka- tylko nie za bardzo wiem kosztem czego? Pozdr

DolmiR
Falubaz

kwestia jest taka ze to uniwersalny standard. ani defens ani ofens.

Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

Ale żeby pójść na ofens nie ma wiele możliwości: ciężka i lekka kawaleria jest najgorszą jednostką w tej armii... Masz jakiś pomysł? Dobór jednostek ofensywnych tak żeby się uzupełniały... Pozdr

PS. Charioty w corach są dobre ale jak special to tylko z mirage mają jako taka przeżywalność, w przeciwnym razie schodzą z byle czego...

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Szymek.Nie tylko Ty masz problem z wyborem ustawienia księcia.

Ja ostatnio zmieniłem swoją koncepcje gry ponizej 2000 i daje ksiącia na piechotę z dwurakiem,armour of the ages,vembrances of the sun i tarczą.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

DolmiR
Falubaz

co do ofensu ja zawsze wrzucalem jedne uszatki rydwany i zazwyczaj 15 jazdy

ODPOWIEDZ