PMotM8 - Oksana, mordheimowy warlock

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

PMotM8 - Oksana, mordheimowy warlock

Post autor: Skavenblight »

Figurkę dostałam pod choinkę od Haka, taka ładna magiczka, z DHL.
Od początku miała służyć za warlocka do bandy Kislevu, stąd kolory, stąd także jej łagodny wygląd - nieprzepadający za magią Kislev nie wynajmie przecież groźnego czarnoksiężnika, prędzej słodką i kochaną czarodziejkę :) Imię nadane jej przez jakiegoś tam reaperowskiego rzeźbiarza zostało, jako że pasuje.

Została lekko skonwertowana - tak, to te płomienie, które były niestety robione na szybko i przyznaję, że wyszły jak wyszły - ich malowanie poprawię jak tylko odzyskam figurkę z powrotem, rzeźba jest jaka jest.
Tak poza tym to jestem całkiem zadowolona z tej panny, jak na mój poziom malowania - porównując z figurkami z poprzednich miesięcy raczej jest postęp, a to najważniejsze.

Tak więc, oto Oksana - mimo że interesują ją głównie imprezy, chłopaki i ogólnie takie-takie, to generalnie magia ją najbardziej kręci i ma nadzieje na przyszłość ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

napewno z daleko wygląda swietnie, ale traci przy bliższym poznaniu ;)
farba jest nałożona zbyt grubo, zwłaszcza z tyłu szaty widac grudki.

SL-> pomysł zacny, i wykonanie prezentuje sie nawet nawet. Ale IMO źle rozjasniony jest, w fałdach płaszcza tez powinnien byc lekki odblask.

płomienie, jakie są, takie są ;) takie na stare dobre 3,0 ;]

Ale widze u Ciebie bardzo duży postęp w porównaniu np. do bandy napalonych cycków ;) pracuj dalej, opłaci się :)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Jagal pisze:SL-> pomysł zacny, i wykonanie prezentuje sie nawet nawet. Ale IMO źle rozjasniony jest, w fałdach płaszcza tez powinnien byc lekki odblask.
To był mój drugi SL w życiu ;)
Aaa, a na fałdach płaszcza, znaczy tam z boku, tak? W sensie, że nie tylko na rękawie?
Dzięki, poprawię jak znów dostanę ją w łapki :)
Jagal pisze: Ale widze u Ciebie bardzo duży postęp w porównaniu np. do bandy napalonych cycków
Ano i to się dla mnie najbardziej liczy :D

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

Skavenblight pisze: - tak, to te płomienie
#-o

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Kerim pisze:
Skavenblight pisze: - tak, to te płomienie
#-o
Nie musisz, wiem, jak wyglądają ;)
Jak robię płomienie normalnie, to wyglądają okej. Tutaj się spieszyłam :(

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

gdy człowiek się śpieszy - złebustwozlepionychpalcownieoskrobanychnadleweknieladnychprzejsciliniipapilarnychnaplaszczu się cieszy

Awatar użytkownika
True Legionista
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: True Legionista »

hihihihihihi

Awatar użytkownika
Deadwit

Post autor: Deadwit »

Ło ;] Widzę wielki postęp! Gratuluję!
Podoba mi się (tylko wiadomo.... ten ogień ;] )

Awatar użytkownika
Megi
Wałkarz

Post autor: Megi »

A mi najbardziej podoba sie śnieg na podstawce.

Awatar użytkownika
Elomar
Warzywo
Kontakt:

Post autor: Elomar »

Zgadzam się. Śnieg jest dobry. Z reszta gorzej. Największe mankamenty tej figurki to po pierwsze za dużo farbki, a po drugie dość bardzo niestranne malowanie. Zawsze można malować wolniej i powinno równiej wyjść.
Vivere commune est, sed non commune mereri.

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Bo się wagarowało >:-( :evil:

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

łaaaa co to za gluty :lol:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

szczurek pisze:łaaaa co to za gluty :lol:
Nom... pójdą do poprawki :D tj. przeróbki :)

Awatar użytkownika
Phoenix
Kontakt:

Post autor: Phoenix »

Całkiem nieźle. Ewidentnie widac poprawę:) O ogniu nie będe sie już wypowiadał :D co nagle to po diable ;) Figurki nie lubią jak sie poświęca im zbyt mało czasu i nas nie kochają wtedy :D Proponuje Ci postarać siędelikatniej prowadzić pędzel, żeby rozjaśnienia (które już robisz całkiem proste) nie były takie drastyczne tylko zeby delikatnie akcentowały to co trzeba. Troszke mniej farby na pędzlu i delikatne pociagnięcia :) i utrzymać jak największą równosć. Prawie Ci to wyszło z tyłu na płaszczu a nie wyszło z przodu na dole :) o SLu sie juz wypowiedzieli, więc ja nie bede sie powtarzał. Ogólnie z daleka wygląda to pewnie bardzo fajnie ale w Mordheimie juz nie patrzy sie na figurki z takiego daleka jak w battlu :D Na wsłosach staraj sie dawać mniej farby, bo widać że użyłaś kilku tonów, ale ten ostatni jest położony tak mocno że nie widać tych poprzednich i włosy wyglądają jak makaron albo jak plastik niestety - delikatniej :) Na twarzy zbyt gęsta farbka - rozcienczaj. Przychylam sie do tego ze śnieg wyszedł bardzo fajnie :D No i jaki ładny napis na podstawce :)

Pracuj Pracuj bo przynosi to efekty!

Awatar użytkownika
sojowy

Post autor: sojowy »

Ta nadmierna ilość farbki nie wygląda tak strasznie, nadaje taki pastelowy wygląd. To mi się właśnie podoba w modelach Skavenblight.
Ogień jest tragiczny.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Ogień jest tragiczny.
To nie jest ogień :wink: ONA MA SZMOC :lol: :mrgreen:

A tak poważnie to za grubo nakładasz farbę .No i strasznie jakoś chropowato wyszła skóra na twarzy :? płaszczyk już na przykład gładziej wygląda ...
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

ona maaaaaaaaa silee! niewiesz jaaaaaaaaaaaak wielkaa!
PIEKIELNIE grubo nalozona farba. i troche niestarannie. widac ze przylozylas uwage do SL ale juz troche olałas inne elementy (takie moje odczucia). rozwadniaj bardziej farbe, i wyrzuc Pactre! (sam od pactry zaczynałem! :D).
ogolnie widac improvement ;) pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Siasek pisze:wyrzuc Pactre! (sam od pactry zaczynałem! :D)
Panie, od pół roku nie tykam Pactry, maluję głównie Vallejo i kilkoma niedobitkami citadelek :)

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

tak jakos mi sie przypomnialo o tej twojej pactrze ;)

Awatar użytkownika
młoda
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: młoda »

Śnieg jest świetny :wink: . Figurka z daleka na pewno wygląda bardzo fajnie i świetnie prezentuje się na stole. Najbardziej razi mnie ten paseczek na płachcie - jest troszkę niechlujny i miejscami krzywy, moim zdaniem płachta lepiej wyglądałaby bez niego. Próbuj maluj i ćwicz, a będzie jeszcze lepiej :D . Ogółem figurka na duży + :wink: . Życzę powodzenia w następnych pracach :wink: .

Pozdrawiam,
młoda.

ODPOWIEDZ