Ogród Rozkoszy Intelektualnych

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Dobra ostatni post :wink: A potem milcze :wink:

Dla mnie directly i as quickly oznacza ruch bez dodatkowych czynnosci ktore, moglyby opoznic ruch lub czynnosci takich ktore nie opozniaja go, ale tez nie przyspieszaja. Tak ja to rozumiem.

Ciesze sie, ze mamy identyczne zdanie na temat najsensowniejszego uscislenia :D

Michał.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

bless pisze:
Narożny pisze: edit: gdybym mial napisac uscislenie, imho logiczne i zbalansowane, to po prostu dalbym, ze oddzial musi byc moc dotrzec do markera oraz zabronilbym tych obrotow, co wynika (imho ponownie) z zasad czaru.
Ja bym napisal dokladnie tak samo. Co wiecej - tak wlasnie napisalem w swoim pierwszym poscie w tym temacie.
Te rozkosze intelektualne są dziwne.

Żeby nie było, że się z wami nie zgadzam – jeśli przejdzie wersja za którą głosuję, efekt będzie ten sam.
Skoro więc nie mamy się o co sprzeczać (bo przecież nie o sposób sformułowania kłócić się będziemy, czy o filozofię pisania uściśleń) wycofuję się z dyskusji.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

grzech76
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: grzech76 »

bless pisze:
Narożny pisze:Sprzecznoscia jest to, ze obrotu nie musial wykonac, a go wykonal.
Raczej - obrotu nikt mu nie zabronil, wiec go wykonal.
kierowanie się RAW, kierowanie się zdrowym rozsądkiem, to może skierujmy się też fluffem, gdzie to najbardziej pożądana pokusa nas kusi, w takim przypadku nawet nie chcemy spuszczać jej z oka obracając się - to tak a propos gwoździa w podłodze...

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

witam

nie wiem, czy nie popelniam bledu w rozumowaniu ponizej - sprawdzilem sekcje flyers i monster, wnioskuje ze mozna/trzeba zrobic tak:

iluzja zostala rzucona na smoka. za cel ma on isc do punktu X

Obrazek

czy w takim wypadku smok, ktory rzecz jasna lata, zeby przemiescic sie "as quickly" do iluzji musi zrobic obrot??

pozdrawaim
Furion

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

hehe.. juz o tym rozmawialem z jem :> tez zwrocilem mu uwage, ze robiac obrot o 45 stopni bedziesz fizycznie blizej niz nie robiac zadnego pivotu lub robiac inne. Jak dla mnie tak powinno sie robic, ale nie zamierzam tego bronic za wszelka cene :)

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Jezeli juz tak kombinowac to pivot na koncu a nie na pocztaku bo jednostka sie bokiem nie porusza.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

tak wlasnie o tym mowilismy... a ty o czym myslales?

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

O rysunku na ktorym obrot jest najpierw :wink:

A jezeli Blessowi o to chodzilo, to oddaje mu honor, wtedy rozumujac zgodnie z RAW, ma racje. W dyskusji z Blessem chodzlio mi o ruch do przodu np. smokiem i potem zwrot w dowolnym kierunku, wzgledem srodka podstawki.

Pozdro.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

mialem podobne spostrzenia co do furiona - szczegolnie ze przy rowno odmierzonych 45 stopniach iluzja ciagle jest w naszym LoS (akurat pokrywa sie z linia wyznaczajaca widzenie celu).

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

O fuck... w zyciu bym na to nie wpadl z tym pivotem. I nie, nie to mialem na mysli. Kombinowalem raczej z ruchem frontem do frontu i obrotem o 180. Ale widze, ze gdzie tam mojej fantazji do Waszej.... ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

I tak trzeba będzie się spivotować na początku ruchu, żeby w tamtym kierunku się udać, a osobiście to bym chyba nie wyrobił ze śmiechu gdyby mi ktoś taką interpretację na turnieju zapodał. Rozumowanie z uwzględnieniem RAW nie może przekraczać granicy, za którą pozostaje już tylko pusty smiech.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

No dobra w ramach rozkoszy intelektualnych.

Zakladajac ze smok zleci prosto na marker: jak na rysunku i trzymajac sie RAW ( :lol2: ) w ktora strone robi pivota i kto o tym decyduje.

Pozdro :wink:

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Według właściciela smoka, niezaleznie od tego w którą stronę się obróci, będzie tak samo daleko

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

w sumie, to durne te wszystkie obracanki cacanki. prowadza do powaznych absurdow (w ktora strone ma sie obrocic)

wydaje mi sie, ze intencja autora byla tutaj oczywista - tak samo jak przy katapulcie TK - obraca sie i patrzy dokladnie w strone celu...

Pozdrawiam
Furion

ODPOWIEDZ