lad i porzadek w kwestii zasad

Uwagi, pochwały, zgłoszenia, skargi, sugestie i pomysły - jeśli dotyczą tego forum, oto miejsce dla nich.
Tu poruszane będą wszystkie kwestie związane z działaniem forum.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Tomash pisze:
Jedy Knight pisze:Mnie na przykład zupełnie nie podoba się bezmózgi ekshibicjonizm propagowany na pewnych forach BP
Ja Ciebie też, Jacku ;)
Po prostu - magiel nie interesuje mnie - nie wypowiadam się.
Wielu osobom sprawia to przyjemność, czemu miałbym się tym oburzać?
Lubią, to lubią.
Magiel to bardzo szacowna intytucja, z tradycjami.
A, że akurat ja tego nie lubię, nie znaczy, że mam sie na temat jego istnienia i sposobu funkcjonowania wypowiadać, nieprawdaż?
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

zafael pisze:
Yudokuno pisze:
TruPek pisze:jesli ma byc jakis system faszystowskiego terroru wprowadzony - to z rozsadkiem.
:lol2:
fakt - ja bym tutaj nie przesadzał ;)
Nie podoba mi sie wizja jaka kierowac maja sie moderatorzy tego podforum, ale do faszyzmu jej jednak troszke brakuje
eee... ale.... mniwe jedynie do łez rozbawiła wizja rozsądnego faszyzmu :lol2:
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Jedy Knight pisze:
zafael pisze:
Yudokuno pisze: :lol2:
fakt - ja bym tutaj nie przesadzał ;)
Nie podoba mi sie wizja jaka kierowac maja sie moderatorzy tego podforum, ale do faszyzmu jej jednak troszke brakuje
A co cię to obchodzi?
Po wielokroć pisałeś, że Kwestią Zasad się nie interesujesz, kwestie zasad za dyrdymały uznajesz. Twoje prawo, tylko co ci do tego jaką wizję mają moderatorzy na forum z którego nie masz zamiaru korzystać?
Mnie na przykład zupełnie nie podoba się bezmózgi ekshibicjonizm propagowany na pewnych forach BP – w życiu się nie wypowiem, że „Wizja Moderatory” na tych forach mi nie odpowiada.
Nie moje małpy, nie mój cyrk.
„Słuszne i Niesłuszne Wizje Moderatory For Które Nas Nie Obchodzą”.
Też coś.
Ktoś tu się za bardzo „poczuwa” i nie jest to Fanatyk.

kidys czasem zagladałem, ba nawet pytałem sie kilku rzeczy na tym podforum, ale od momentu sławnych pieszych lanc i tego typu tematów dałem sobie spokoj.
Nie uwazam jednak za najwspanialsze rozwiazanie jakie tu jest proponowane. Chyba nie zabronisz mi sie wypowiadac, tylko dlatego ze nie mam checi i czasu na zagladanie w zasady?

Poczuwam sie w czym? w posiadaniu odmiennego zdania i artykułowania go, za to nalezy mi sie zapewne chłosta i przyronywanie do Fanatyka, ba nawet Truepunka

Agnieszko - ja nie porownywałbym całosci do faszyzmu :)

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

zafael pisze: Nie uwazam jednak za najwspanialsze rozwiazanie jakie tu jest proponowane.
Ja też nie.
To „stop gap measure”, żeby krwawienie zatamować.
zafael pisze:
Chyba nie zabronisz mi sie wypowiadac, tylko dlatego ze nie mam checi i czasu na zagladanie w zasady?
Kochany, oczywiście że nie zabronię.
Tylko zwracam Ci uwagę, że sensowność narzekanie na sposób zarządzania forum z którego nie zamierzasz korzystać jest iluzoryczna.
Tak jakby abstynent krytykował sposób podawania wódki w knajpie, lub niepalący sposób wydmuchiwania dymu.
Niech żyje wolność – niech każde forum dmucha sobie jak może.

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Jedy Knight pisze:
zafael pisze: Nie uwazam jednak za najwspanialsze rozwiazanie jakie tu jest proponowane.
Ja też nie.
To „stop gap measure”, żeby krwawienie zatamować.
hmmm bliższe temu o czym mysle i pisze
zafael pisze:
Chyba nie zabronisz mi sie wypowiadac, tylko dlatego ze nie mam checi i czasu na zagladanie w zasady?
Kochany, oczywiście że nie zabronię.
Tylko zwracam Ci uwagę, że sensowność narzekanie na sposób zarządzania forum z którego nie zamierzasz korzystać jest iluzoryczna.
Tak jakby abstynent krytykował sposób podawania wódki w knajpie, lub niepalący sposób wydmuchiwania dymu.
Niech żyje wolność – niech każde forum dmucha sobie jak może.
[/quote]
Teoretycznie tak.
Ale wszystko ma dwie strony medalu.
to tak jak:
Nie podoba mi sie ze Tybet jest okupowany, chciałbym sie do niego wybrac, ale poki sytuacja sie nie zmieni nie pojade. Wiem tez ze nie mam siły samemu tego zmienic. Niemniej jednak, rozmawiam o tym z kolegami i zastanawiamy sie jakie czynniki zmieniełyby ta sytuacje

dziwne to porównanie, ale IMO oddajace sedno sprawy o ktorej mowie.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Pomysł Furiona bardzo przypadł mi do gustu. Sam bym sie nieraz zastanowil dwa razy nad odpowiedzia w kwestii zasad. Na pewno tematy byłby o kilka razy krótsze i bardziej przejrzyste. Ja akurad nie mam za duzo problemow w czytaniu kwestii zasad, bo jesli dany problem mnie nurtuje, to zwracam uwagę tylko na posty osób, które darzę szacunkiem. Inne pomijam jak spam. Ale gdy na forum wchodzi osoba nie obeznana ze środowiskiem, to zadaje pytanie, i dostaje od razu 2 różne odpowiedzi, od pewnych osób. I skąd ma wiedzieć kto ma racje ??

Jeśli będzie wola Admina, to bany na KZ znacznie usprawniłoby jej prace.

A dla tych co już się boją o posądzenie o trollostwo, powiem tyle:
I bardzo dobrze! Może ludzie zaczną sięgać do rulebooka zanim odpowiedzą. Nie wiesz: nie piszesz. "IMO" można pisać tylko, gdy już zna się wszystkie za i przeciw, a kwestia nadal pozostaje niejasna.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Zafael: nie nakrecaj sie przyjacielu, poruszona przez Ciebie kwestia lanc zostanie uscislona na dniach i wiadomo juz w jakis sposob.
Zawsze zdarzy sie jakas ofiara losu z pomyslami na tym poziomie - szczerze mowiac, uwazam ze to dobrze ze takie idiotyzmy zostaja zbalansowane w wirtualnym swiecie, niz gdybym mial wysluchiwac takich odkrywczych pomyslow na turnieju (szczegolnie gdy jeden z sedziow mialby jakies chore zdanie na dany temat).

Mimo to przychylam posta do jednej rzeczy - nieudzialanie sie na forum ze wzgledu na to ze nie podoba mi sie jego forma, nie jest argumentem zeby nie miec rownoprawnego glosu nt tejze wlasnie formy.
Jakby nie patrzec - forum powinno przynosic szczescie i niewiadomo jak wiele innych przyjemnsosci fizycznych jak najwiekszej liczbie osob, wiec nawet taka czarna owca jak zafael moze wymeeeczec co jej sie nie podoba i kiedy by znow chetnie zaczela zagladac na KZ.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

zafael pisze: Chyba nie zabronisz mi sie wypowiadac, tylko dlatego ze nie mam checi i czasu na zagladanie w zasady?
dyskutowanie z rozmowca, ktory nie rozumie podstawowych problemow, ktore zreszta zostaly jasno sformulowane, jest trudne.

PO CO chcesz pisac COS na tym forum, skoro z gory zakladaasz, ze Twoja wypowiedz bedzie czesto niemerytoryczna oraz calkiem prwodopodobnie bledna??

radozna tfurczoźć??

jak pisal Karlee, a przedtem ja - nie mąć innym graczom w glowach, bo "ne masz checi i czasu na zagladanie sie w zasady".

Mnie ni bedzie brakowac postow osob, ktore pisza wlasnie z takim nastawieniem jak Ty.

a gdyby pisaly, i to w sposob natretny, przekladajac wolność słowa nad zdrowy rozsadek i rozwage... to niestety moge miec tylko nadzieje ze Dobry Szeryf JJ stanie sie Zlym Szeryfem JJ i wlepi Ci i Tobie podobnym bana na KZ.

pozdrawaim
Furion

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Furion pisze:
zafael pisze: Chyba nie zabronisz mi sie wypowiadac, tylko dlatego ze nie mam checi i czasu na zagladanie w zasady?
dyskutowanie z rozmowca, ktory nie rozumie podstawowych problemow, ktore zreszta zostaly jasno sformulowane, jest trudne.

PO CO chcesz pisac COS na tym forum, skoro z gory zakladaasz, ze Twoja wypowiedz bedzie czesto niemerytoryczna oraz calkiem prwodopodobnie bledna??

radozna tfurczoźć??

jak pisal Karlee, a przedtem ja - nie mąć innym graczom w glowach, bo "ne masz checi i czasu na zagladanie sie w zasady".

Mnie ni bedzie brakowac postow osob, ktore pisza wlasnie z takim nastawieniem jak Ty.

a gdyby pisaly, i to w sposob natretny, przekladajac wolność słowa nad zdrowy rozsadek i rozwage... to niestety moge miec tylko nadzieje ze Dobry Szeryf JJ stanie sie Zlym Szeryfem JJ i wlepi Ci i Tobie podobnym bana na KZ.

pozdrawaim
Furion
Panie Furion, zacynam podziwiac twa retoryke, zadko spotyka sie osobe, ktora wykrecajac słowa używane przez przedmówce, używa je dla swych celów.

Zadko zagladałem do tego podforum, acz zagladałem, ilosc moich postow jest oggraniczona, bo nie chciałem zeby biedne "furionki"(zbierznosc nazw za ktore przepraszam) wykrzykiwały mi w twarz ze jestem warchoł i nie powienienem sie wypowiadac.

Zawsze moje wypowiedzi (poza tymi w temacie o lancy i jakism , ktory mi umyka), były sensowne i na temat. Niemniej nie mam czasu zagladac tam czesciej ani ochoty czytac o zasadach, ktore wole poznac w trakcie bitwy.

Strasznie szybko chcesz wlepic mi bana nie zaznajomiwszy sie z merytortyczna trescia moich postów. Wlasciwie o tym tez mowie.

Nie podoba mi sie rozmowca/post w ktorym nie zgadza sie ze mna. kogo obchodzi ze moze miec racje. Nie chce doprowadzic własnie do takich sytuacji.
Mozna mi zarzucic, ze nie wierze w JJ, Atamana, czy kogos tam innego. Ja po prostu nie wierze, ze osad ludzki moze byc nieomylny.

Kasowac idiotyczne posty - owszem
kasowac posty mowiace "bo tak" nie posiłkujace sie jakims tłumaczeniem - tak
kasowac post pokazujacy inne rozwiazanie niz te, ktore mi sie podoba- nie
Zafael: nie nakrecaj sie przyjacielu
nie nakrecam sie, w zasadzie bawi mnie rola "szeregowego obrońce ostatniego bastiony rzeczy bezsprzecznie straconych" ;)

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

zafael pisze: Kasowac idiotyczne posty - owszem

Jest jakiś porządek na świecie tym, jest
Na każdy wiersz dobry jest zły wiersz
Na każdych trzech mądrych i głupich jest trzech
I dobrze to i sprawiedliwie

Lecz taka zasada jest - głupim nie w smak
Ci inni wyszydzać ich lubią
I mówią głupiemu - durak ty, durak
A głupim jest przykro i głupio

Więc by się czerwienić nie musiał kto kiep
By mógł rozpoznawać swój swego
Każdemu mądremu stempelek na łeb
Przybiło się razu pewnego

Od lat te stempelki w użyciu są i
Ten system i później się przyda
Bo mądrym dziś mówią - ech, durni żesz wy
A głupich, jak zwykle, nie widać

Na początek, przybije się parę pieczątek "Nieomylny"
Potem się zobaczy.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

mogles przedtem jasniej sformulowac swoje myli. ne wiedzialem ze mamy prawie pokrywajacy sie punkt widzenia.

a i b wystepuje, z c sie jeszcze nie spotkalem ;-)

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Jedy Knight pisze:

Jest jakiś porządek na świecie tym, jest
Na każdy wiersz dobry jest zły wiersz
Na każdych trzech mądrych i głupich jest trzech
I dobrze to i sprawiedliwie

Lecz taka zasada jest - głupim nie w smak
Ci inni wyszydzać ich lubią
I mówią głupiemu - durak ty, durak
A głupim jest przykro i głupio

Więc by się czerwienić nie musiał kto kiep
By mógł rozpoznawać swój swego
Każdemu mądremu stempelek na łeb
Przybiło się razu pewnego

Od lat te stempelki w użyciu są i
Ten system i później się przyda
Bo mądrym dziś mówią - ech, durni żesz wy
A głupich, jak zwykle, nie widać

Na początek, przybije się parę pieczątek "Nieomylny"
Potem się zobaczy.
Jest taka przypowiesc mało znana o rybaku.
Rybaku ktory wkładał do glinianej misy, cenne dla niego rzeczy. Kiedys niechcacy przewrócił ow dzban. Wylewajac wszystko co znajdowało sie wewnatrz. Zobaczył wtedy. ze jego miska była popekana a wszystkie wazne rzeczy uciekały nawet wtedy, gdy pieczołowicie starał sie je zachowac.
Nazwał głupcem nie tego, ktory stworzył ta miske, ale tego ktory ja nosi.

Awatar użytkownika
shabovy
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: shabovy »

W świetle teg oco zamierzam napisać aż mi glupio ze wypowidam sie w tym temacie. Otoz jesli chodzi o kwestie zasad to pilka jest krotka: sa dwa typy pytan. Piwrwszy to te na ktore wyczerpujaca odpowiedz zajmuje ok 4 slowa i w wiekszosci sa to pytania poczatkujacych, choc z mojego punktu widzenia nie zawsze takie do konca proste choc przeczytalem rulebooka ze zrozumieniem :D. Drugi rodzaj pytan to te nad ktorymi rozkminy zajmuja dziesiatki stron a i tak jednoznacznej odpowiedzi nie ma. I tutaj zastanowilem sie nad sesnem forum kwestii zasad i wybaczcie mim ale uwazam ze tak jak calosc strony powinno byc po to aby pomoc graczom ktorych wiedza jest wezsza niz piszacych kilka tysiecy postow. W przypadku prosotych pytan naturalnym jest ze oczekuje krotkiej i wyczerpujacej odpowiedzi, ktora jednak czesto nie nastepuje. Duzo ciekawszy jest drugi przypadek, kiedy to wszyscy glowia sie jakie powinno byc rozwiazanie problemu, ktory bardzo czesto po prorstu jednoznacznego rozawiazanie nie ma. I plyna dziesiatki postow ludzi ktorfzy w wiekszosci nie maja pojecia ani o zasadach ani o czym pisza. I tutaj wychodzi krotkosc pilki. 95% postow na tematy trudne, wymagajace dyskusji sa napisane prfzez ludzi nie majacych pojecia o temacie, i mimo iz przecoietni smiertelnic yczasem wymysla cos senswonego uwazam ze tego typu sprawy nalezy zostawic wielmoznie nam panujacej liscie ligowej, bo po prostu tak jak wieze w niezawislosc sadow, mam nadzieje ze ci ludzie wiedza lepiej (przynajmniej ode mnie). A problemem jest to zeby uzyskac odpowiedzi na pytania z cyklu latwych, bo na te tematy nikt sie nie rozpisuje ea nawet nie raczy udzielic odpowiedzi. Dlatego tez uwazam ze nie powinnismy sie przejmowac kruczkami w zasadach ale pozwolic rozwiazac te kwestie ludziom ktorzy z zalozenia maja byc od nasmadrzejsi. Jesli chodzi o ten temat to wypowiada sie w nim wielu topowych graczy mowiac co nalezy zmienic zeby bylo lepiej a niech ktorys z nich do uja waclawa odpowie na moje 2 krotekie pytania w dziale zasad moze wtedy swiat (i forum) bedzie lepszy.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Co ma lista ligowa do zasad?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Ale zes sie nieczytelnie rozpisal. W kazdym razie gwarantuje Ci, ze gdyby maluczcy zostawili wszystkie spory Liscie Sedziowskiej (a nie Ligowej), to wiele spraw nie zostaloby poruszonych wcale. Z drugiej strony, gdy gracze wypowiadaja sie, wysuwajac rozsadne argumenty i analogie, to jest to warte przebrniecia przez kilka stron noobowego spamu.

Inna sprawa jest taka, ze wiele osob nie patrzy na wypowiedzi osob, ktore nie maja na forum ustalonej renomy. Brniesz przez temat, dopoki nie zobaczysz znajomego awatara i wtedy poswiecasz mu pare sekund, zeby przeczytac, co autor wyprodukowal.

I jeszcze: nie musisz sie oburzac publicznie, ze ktos nie odpowiedzial na Twoje pytanie na KZ. Sprobuj wyslac PM do ktoregos z czlonkow LS, zazwyczaj takie cos skutkuje znakomicie. Wystarczy wyslac mu list z linkiem i prosba o odpowiedz w temacie. Troche kultury.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Baśka, ale rozumiesz, łatwiej zamarudzić niż spróbować dyplomacji ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

ODPOWIEDZ