scenariusz bedzie jeden - "pure slaughter"Kruti pisze:A jak ze scenariuszami? będą gotowe czy tworzone "od zera"?Szaman pisze: uczulam Was, ze musze zamykac regulamin, a jak na razie poza kilkoma pomyslami skupiacie sie nad czyms zgola innym...

bless pisze:Szaman, spojrz na te turnieje, ktora sa normalnie w Polsce organizowane. To sa imprezy przez graczy dla graczy. Esencja tego, czego potrzebuja ludzie. Po co wyjezdzac z jakimis dziwnyi systemami? Samo pitched battle? No, ok, moze byc. Ale liczenie zwyciestw systemem zero jedynkowym to kwas. Lepiej liczyc roznice co 250 punktow przewagi dla zwyciezacy (tzw. progi). Uczciwe, jasne, przejrzyste, sensowne. Dzieki temu jest motywacja, by walczyc do konca. Udziwnienia niepotrzebne.
JJ pisze:Wstyd się przyznać, zgadzam się z Blesem i Krutim.
I do tego jeszcze cios "z własnego szeregu"TruePunk pisze:Mi rowniez wstyd sie przyznac, ale w pelni popieram Jedy Knighta w powyzszych przemysleniach.
Jak to dobrze, że jesteś w mniejszościJa nie mam nic przeciwko takiemu systemowi punktowania bitew.
Daje to większe szanse armiom takim jak krasnoludy, które naprawdę rzadko dadzą radę kogoś zmasakrować.
Czy faktycznie promują armie które kampują 5 tur? No nie wiem, jak taka armia może potem pozajmować ćwiartki na tyle by wygrać bitwę. takie granie to granie na remis.
oczywiście wymusza to pewną zmianę koncepcji rozpisek właśnie.
Ja jestem za takim systemem.
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Da się . Taka armia taaaaaak długo się zastanawia nad kolejnymi ruchami, że w wyznaczonym czasie dogrywa się 4, max 5 tur. Przeciwnik nie ma szansy ugrać wyniku na walce wręcz...grzech76 pisze:J
Czy faktycznie promują armie które kampują 5 tur? No nie wiem, jak taka armia może potem pozajmować ćwiartki na tyle by wygrać bitwę. .
Tak z tego co tutaj widzę, a nie było poruszone to nie łapię za bardzo dlaczego WE nie mogę wystawiać dodatkowego lasu?Szaman pisze:bazujac na nim wnoscie swoje poprawki
sprawa jest dosc pilna, bo juz musze zlecac przygotowanie tego do druku, wiec sie nie ociagajcie