Slayer Army

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Thorin108
Pseudoklimaciarz

Slayer Army

Post autor: Thorin108 »

Mam pytanie czy ktoś z was używa jednostek z powyżej wymienionej armii ?? Jeśli tak to niech pisze bardzo bym chciał wiedzieć czy ktoś ich wogule a jeśli tak to w jaki sposób ??
:D PATOLOGIA MUSI BYĆ !! :D

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Post autor: marcus_cheater »

Teraz to raczej sobie nimi nie pograsz, odkąd mamy nowego booka do krasi... Chyba, że z kumplem w domowym zaciszu...;-) Ale kiedyś grałem może z 3 bitwy i było całkiem fajnie... Niekonieczne jednostki te są skuteczne, ale mają klimat... Warto wystawić doomseekersów i long drongów- pistolety robią swoje... 8)

Awatar użytkownika
Thorin108
Pseudoklimaciarz

No tak ale goście z chaosu grają hellcanonem a z tego co mi wiadomo w ich AB nie ma zasad do niego tylko są w internecie.

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Ale chaos może w ramach rare wziąć do armii hellcanona niestety. Poszli tej armii na rękę niestety. Coś mi się o uszy obiło, że do doomseekerów może niebawem wyjdą zasady w nowym annualu. Mogli by pozwolić wystawiać ich na tej samej zasadzie co w slayer army (czyli jeden oddzoał na jeden oddział troll slayerów), wtedy cor wymuszałby wystawienie specjala, ale i tak by się opłacało.

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

A jak to jest z Malakajem? Mogę go wystawić jako RoR zabierający slota rare herosa, czy skończył w ciemnościach jak reszta armi slayerów?

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Bruenor Battlehammer pisze:A jak to jest z Malakajem? Mogę go wystawić jako RoR zabierający slota rare herosa, czy skończył w ciemnościach jak reszta armi slayerów?
Malakai Makaisson and his Goblin-hewer may be taken in a Slayer army as a Rare choice. It may also be used in a Dwarf army or an Empire army, in which case it counts as one Hero and one Rare choice.

Wychodzi więc na to, że choć armia Slayerów odeszła, Malakai przetrwał :)
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

A mozna gdzies dostac zasady do Garagrima...? :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Beldrin Durgnisson
Mudżahedin

Post autor: Beldrin Durgnisson »

twardy jest skurczybyk i nie da sie wygrysc !

Awatar użytkownika
Thorin108
Pseudoklimaciarz

Temple Guard pisze:choć armia Slayerów odeszła
Czyli już nie można używać tych jednostek ??

Awatar użytkownika
Beldrin Durgnisson
Mudżahedin

Post autor: Beldrin Durgnisson »

doomseekerow na bank nie...

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

hehe, kiedys zagram sobie moim imerpium na Goblin-hewererze ;)

Awatar użytkownika
Thorin108
Pseudoklimaciarz

i jak było ??

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

goblin hewer jest bardzo fajna maszynka... szczególnie na gobasy i skaveny.... trafiamy oddział na 3+/2+ i zadajemy 5 lub 6k3 hitów z S4 zaleznie ile tej hałastry jest :) bardzo ładnie kosi takie klocuszki :)

poza tym super wygląda no i poza tym załoga to slayerzy więc nie tak latwo ich załatwic.

wystawiałem go kilka razy i praktycznie zawsze sie sprawdzał...
Obrazek

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Temple Guard pisze:Malakai Makaisson and his Goblin-hewer may be taken in a Slayer army as a Rare choice. It may also be used in a Dwarf army or an Empire army, in which case it counts as one Hero and one Rare choice.

Wychodzi więc na to, że choć armia Slayerów odeszła, Malakai przetrwał :)
To doczytałem, ale czy jest on wpisany w limited i czy można grać nim na turniejach :wink:

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

można na 90% turniejow.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

czyli trzeba będzie chłopaków pomalować i porzucać troche toporkami :wink:

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Można na 100% wchodzi jako rare z RoR zależy tylko jak organizatorzy ustalili z RoR
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
papa-smerf
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: papa-smerf »

Goblin h. polecam, gram nim zawsze , raz miałem nawet fajną sytuacje jak w 2 turze wpadło na mnie z 7 wilczych jeźdźców z czego jakoś 3 przeżyło i uciekło więc w 3 turze waliłem już normalnie , jeśli chodzi natomiast o branie GH do imperium to nie polecam, bo oni niestety mają 2 dużo leprze rary czyli wyrzutnie rakiet z S5 i 5 calami zasięgu i hellcanon z możliwością zdania 30 hitów (szkoda że my takich nie mamy)

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

tak, tylko że hellcanon Imperium ma trzy szanse na wysadzenie się. Organki tylko jedną.

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Grichalk pisze:tak, tylko że hellcanon Imperium ma trzy szanse na wysadzenie się. Organki tylko jedną.
Hellblaster :wink: i ma nie dość ze 3 szanse to ma na 6 i 1 misfaiera wybuch nie wspomnie ze trafia z BS 3
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

ODPOWIEDZ