Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach
Moderator: misha
jaki wraithy maja minimalny oddzial ? 5+
Oddział 3-10 w tym max. jedna banszetka...
...oczywiście jesli dzisiaj zjadłem bilobil (bo nie pamiętam )
...oczywiście jesli dzisiaj zjadłem bilobil (bo nie pamiętam )
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
gogosy pisze:moje pytanie zaginelo w pomrokach...
czy polskie wydanie AB jest palnowane na 8 marca tak jak ma wyjsc w oryginalnej wersji czy poźniej?
Polskie wydanie ma byc w sklepach do 2 tyg. po wyjściu angielskiego booka.
stare wampiry wyleca do direct onlyNordri pisze:Szamanie, mam pytanko - czy po 8 marca obecne blistery z wampirami z poszczególnych rodzin będą normalnie do kupienia, czy poleżą do wyczerpania zapasów, a docelowo w sprzedaży będą tylko nowoedycyjne?
"I fart in your general direction"
Wszyscy wszystko wiedzą, i temat zdechł.
Szamanie, rzuć prosze jakieś nowe ochłapy
Np. czy zombie moga mieć CG i za ile, czy magiczny sztandar na szkieletach jest 0-1, czy Banshee ma dwuraka ( ;> ), ile kosztuje upgrade Corpse Carta do -1 to cast, czy Varghulf może latać ( hehe lol), US vaghula i black coacha itd itp
Z góry dziękuje w imieniu polskich wampirów
Szamanie, rzuć prosze jakieś nowe ochłapy
Np. czy zombie moga mieć CG i za ile, czy magiczny sztandar na szkieletach jest 0-1, czy Banshee ma dwuraka ( ;> ), ile kosztuje upgrade Corpse Carta do -1 to cast, czy Varghulf może latać ( hehe lol), US vaghula i black coacha itd itp
Z góry dziękuje w imieniu polskich wampirów
- Barbarossa
- Mniejsze zło
To też już było. Ja się umówię na bitwę z Loremasterem i dam battle report, może to będzie jakaś nowość
bez czempiona. koszt jak u szkieletowMaciek Paraszczak pisze:czy zombie moga mieć CG i za ile,
nieczy magiczny sztandar na szkieletach jest 0-1,
czy Banshee ma dwuraka ( ;> ),
dowolny upgrade to 25 pktile kosztuje upgrade Corpse Carta do -1 to cast,
czy Varghulf może latać ( hehe lol),
nic nie ma nt US, a wiec nalezy przypuszczac, ze wyznacznikiem beda rany.[/quote]US vaghula i black coacha itd itp
"I fart in your general direction"
wczoraj z Malalem zagraliśmy sobie bitwę na zasadach WI, nowe VC + bestie slanesha (malal) kontra lizaki na slannie + chaos tzencza na smoku. głównym bohaterem bitwy była co prawda magia slanesha (4 spasmy na totalu, w tym jeden po dwóch szóstkach na tabeli miscasta),
ale wampiry też co nieco pokazały:
-black coach chował się za domkiem, ssał kostki od wampirzego lorda, a potem to eteryczne bydle wyskoczyło, i zaczeło siać zamęt.
hellcannon biegał w tym czasie za fell batami, więc nie było jak go zabić.
-wagon black knightów z regeneracją, walking death, banner of the barrows i stojącym z tyłu lordem z helm of commandment to mimo swojej ceny najbardziej przegięty oddział w tej grze. myślełem że przyjmę ich na tempel guardów, i czymś skontruję, ale nawet szarża salamander z biegaczem od boku nie zapobiegła totalnej klęsce.
-blood keep chował się w obawie przed magią i helką, potem przejechał się po kroxigorach, także bez większej rewelacji.
bardzo zaskoczyło mnie ile ścierwa udało się upchnąc w tej armii.
oprócz wyżej wymienionych malal miał jeszcze 3 kloce piechoty, 20 wilków i dwie trojki fell batów.
ale wampiry też co nieco pokazały:
-black coach chował się za domkiem, ssał kostki od wampirzego lorda, a potem to eteryczne bydle wyskoczyło, i zaczeło siać zamęt.
hellcannon biegał w tym czasie za fell batami, więc nie było jak go zabić.
-wagon black knightów z regeneracją, walking death, banner of the barrows i stojącym z tyłu lordem z helm of commandment to mimo swojej ceny najbardziej przegięty oddział w tej grze. myślełem że przyjmę ich na tempel guardów, i czymś skontruję, ale nawet szarża salamander z biegaczem od boku nie zapobiegła totalnej klęsce.
-blood keep chował się w obawie przed magią i helką, potem przejechał się po kroxigorach, także bez większej rewelacji.
bardzo zaskoczyło mnie ile ścierwa udało się upchnąc w tej armii.
oprócz wyżej wymienionych malal miał jeszcze 3 kloce piechoty, 20 wilków i dwie trojki fell batów.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Tia, wagon z regenką też mi sie sprawdzał. Trochę gorzej, jak jest Helficki mag z metalem i IFką, wtedy po dwóch dużych kuźniach jesteś w d....
Poza tym ładnie kosi.
Poza tym ładnie kosi.
To ja mam kilka pytań ( jeżeli już były to podajcie linka do nr strony lubb coś takiego):
czy coś się zmieniło w statach u smoczka ( chodzi o T i WS)
czy kastellan knechtow moze brac blodliny lub magiczne przedmioty ( była plotka o dostępie do blodlinow, jak tak to za ile)
czy wszyskie wampiry muszą brać uzbrojenie z blodlnow ( avatar of deat lub dread knight)
z góry dziękuje za ewentualne odpowiedzi
czy coś się zmieniło w statach u smoczka ( chodzi o T i WS)
czy kastellan knechtow moze brac blodliny lub magiczne przedmioty ( była plotka o dostępie do blodlinow, jak tak to za ile)
czy wszyskie wampiry muszą brać uzbrojenie z blodlnow ( avatar of deat lub dread knight)
z góry dziękuje za ewentualne odpowiedzi