MASTER w Lublinie - Lubelski Koziolek 1-2 marca 2008r.
Ale sa armie gdzie wsadzenie panienki = oddanie punktow przeciwnikowi za free. Jak przeciwnik zacznie i ten oddzial dojdzie do walki nawet w trzeciej turze, to tracisz 5d3 modeli. Znowu pedzac na leb na szyje, zeby dojsc do walki, mniejsze oddzialy beda tak oslabione, ze wtedy jeszcze bedzie gratis 200VP za panienke.
Dla mnie ten scenariusz też jest wypasiony 29 nocników z 9ld, stubbornem i siatkami zwiększającymi przeżywalność wampirzycy to piękna sprawa
Z kolei ten z wiedźmą mi nie pasuje wogóle, bo gram na full magii.
Tak więc generalnie balans jest zachowany
Z kolei ten z wiedźmą mi nie pasuje wogóle, bo gram na full magii.
Tak więc generalnie balans jest zachowany
IMO scenariusz może zmienić grę, Trochę bym go osłabił(zbanować panią dla skavenów )Dastor pisze:Tak super balans. Armie hordowe w ogóle z tym problemu nie mają. Wsadź taką panienkę do np. chaosu:D Imo ten scenariusz jest zupełnie nie przemyślany.
Robak pisze:w trzeciej turze, to tracisz 5d3 modeli.
a nie przypadkiem 3d3?? wydaje mi się za nasza pani w naszych turach a pani oponenta w jego turach ?? może źle rozumiem.
I pytania jak pani zabije oddział to co chodzi sama??
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
Nie łapię co jest wyważonego w scenariuszu, który ze wszystkich armii w WFB najbardziej wali w ogry.
A licky boom boom down!!!
W Wersji wyplacania atakow wcale nie jest lepszy, po prostu bedzie zabijal mniej szczurkow/gobasow. Ten scenariusz daje power-up tak slabym na te punkty Imperium, Szczurom i OnG, w sumie nie bardzo boli brete, moze sie przydac lizakom, moze jakims DE, krasnalom pewnie tez, a jak zamienicie na ataki to i WE. Za to tak przepakowany na te pts. Chaos, HE, Ogry dostaja wciry. Jak lahmianka nic nie bedzie robic to dalej najwiecej zyskuja na tym hordowki, ktora i tak na ten format sa mocne. A chaos nie bedzie mial zupelnie gdzie jej schowac przed cannonem, nie wylaczajac sobie z gry jednego oddzialu.
Jednym zdaniem - tak kiepskiego scenariusza dawno nie widzialem
Jednym zdaniem - tak kiepskiego scenariusza dawno nie widzialem
takie imperium jak zginie d3 swordmenów to przy trzech jest stratne 18p a orkasy i skaveny z 14p. i tak wzrasta z każdą armią. Ale mimo to jestem za tym scenariuszem, zawsze można do Plewów wsadzić niech ich zabije i biega sama (tak chyba jest)lith pisze: Ten scenariusz daje power-up tak slabym na te punkty Imperium,...
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
karl1299 pisze:Robak pisze:w trzeciej turze, to tracisz 5d3 modeli.
a nie przypadkiem 3d3?? wydaje mi się za nasza pani w naszych turach a pani oponenta w jego turach ?? może źle rozumiem.
Pod koniec tury kazdego gracza.Niestety ma to też skutki
uboczne i pod koniec tury każdego gracza nienasycona wampirzyca wysysa krew z d3 modeli
z oddziału(zabija d3 modele), chyba że oddział związany jest w walce.
Jak by po wyssaniu krwi ze swojego oddzialu dolaczala sie do nastepnego to bylby klimat:) Przeciwnik by sie patrzyl jak armia sama znika A tak serio, to chyba jakas zmiana sie nalezy scenariuszowi
To do jakich plewów ją w ograch wsadzisz? Najtańszy oddział do którego można ją wsadzić to Bulle, 35 punktów za sztukę.karl1299 pisze:takie imperium jak zginie d3 swordmenów to przy trzech jest stratne 18p a orkasy i skaveny z 14p. i tak wzrasta z każdą armią. Ale mimo to jestem za tym scenariuszem, zawsze można do Plewów wsadzić niech ich zabije i biega sama (tak chyba jest)
Nie można do nich dołączać ogrowych bohaterów, stąd było moje pytanie czy można tam Lahmiankę wsadzić, ale odpowiedzi nie otrzymałem.Kruti pisze:Gnoblary?b_sk pisze: Najtańszy oddział do którego można ją wsadzić to Bulle, 35 punktów za sztukę.
Gnoblary?[/quote]Nie można do nich dołączać ogrowych bohaterów, stąd było moje pytanie czy można tam Lahmiankę wsadzić, ale odpowiedzi nie otrzymałem.[/quote]
niema żadnych ograniczeń w scenariuszu wiec myślę ze tak albo do trapersów zabija ich a potem biega sama (choć szkoda scautów)
niema żadnych ograniczeń w scenariuszu wiec myślę ze tak albo do trapersów zabija ich a potem biega sama (choć szkoda scautów)
co wy pitolicie, fajny scenariusz jest i basta