Pomysły na rospy na spec. charakterach

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Thorek
"Nie jestem powergamerem"

Pomysły na rospy na spec. charakterach

Post autor: Thorek »

Wpisujcie tutaj swoje pomysły na (niekoniecznie klimatyczne :D ) rospiski oparte na specjal charakterach. Najlepiej na ok.1650 pts :)

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Post autor: marcus_cheater »

Na takie punkty, to się chyba nie da grać na specjalach- jedynym najbardziej znanym jest Bugman... Jest jeszcze kilku, ale z zasadami z WD, więc wątpię żeby ktoś chciał z Tobą na tym grać...

Awatar użytkownika
HarryAxe
Chuck Norris

Post autor: HarryAxe »

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

jeeezu, hohonus....
przestań łykać tabletki :D
jak chcesz coś na specjalach to zrób rozpiskę na 5000 pkt. po jednej stronie walnij kazadora z karak azul, ale w starej wersji a po drugiej stronie gorfanga rotguta...wierz mi, spotkanie tych dwóch na polu bitwy to wielkie wydarzenie..niestety, gorfang nie ma duzych szans...
generalnie speciale fajna sprawa ale w dużych bitwach..

Awatar użytkownika
HarryAxe
Chuck Norris

no nie, zaraz tam tabletki :D
po prostu piwko!
jak dla mnie, za mało jest specjali o statusie Hero.
uważam, że krasie powinny dostać aneks do AB ze specjalami w army liście.
byliby (prawdopodobnie) grywalni i mało przegięci

Awatar użytkownika
Thorek

Post autor: Thorek »

marcus_cheater pisze:Na takie punkty, to się chyba nie da grać na specjalach- jedynym najbardziej znanym jest Bugman... Jest jeszcze kilku, ale z zasadami z WD, więc wątpię żeby ktoś chciał z Tobą na tym grać...
No właśnie o rospy na Josefie Bugmanie mi chodzi...

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

a co do bohaterów to wiecie może co ze Skagiem the Stealthy? można nim jeszcze grac? bo mam figurke i już mnie korci żeby wystawic oddział warriorsów albo slayerów tuż za oddziałem przeciwnika i przyszarżowac w pierwszej turze :D

Awatar użytkownika
HarryAxe
Chuck Norris

than+3xrune of luck+rune of brotherhood i masz skagga
no trzeba dodać rangerów, ale jeśli masz już bugmana, to w sumie wychodzi na jedno :)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

no ale właśnie nie... bo on pozwalał wystawic DOWOLNY oddział do 200 punktów w którejkolwiek strefie rozstawienia i jedynym ograniczeniem było 8 cali od jednostek elfów... tak więc można sie wystawi 1 cal (!) za oddziałem wroga/maszynką i szarżowac w pierwszej turze (!)... takim thanem jak napisałeś tego nie da sie zrobic...

Awatar użytkownika
HarryAxe
Chuck Norris

wiesz, to zależy czy mówimy o specjalach wypasiono-przegiętych czy raczej klimatyczno-grywalnych :)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

koles nie jest wypasiono-przegięty... w sumie to właśnie jest cienki jak sik pająka, zdjąc go to żaden problem... tylko ta zasada dla jednego oddziału jest super i można by nieźle przeciwnika zaskoczyc :)

to w końcu rozumiem że nadal można go wystawiac? czy nie? jak w końcu? ktoś coś wie na ten temat?

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Można na zasadach, które wcześniej podał Honorus... Inaczej nie da rady... Są to zasady z tego co pamiętam z jakiegoś niadawnego WD, więc ich się trzeba trzymać...;-)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

marcus_cheater pisze:Można na zasadach, które wcześniej podał Honorus... Inaczej nie da rady... Są to zasady z tego co pamiętam z jakiegoś niadawnego WD, więc ich się trzeba trzymać...;-)
jakie zasady z jakiego WD??? że niby cos o Skagu nagle napisali? :roll: :wink:

Awatar użytkownika
HarryAxe
Chuck Norris

z tego co mi wiadomo skagg był specem, który pojawił się po raz pierwszy w kampanii grude of drong (5ed)
nie chce mi się wyciągać tych kartek z pudeł, ale zasada wystawienia 200 pkt dotyczyła zdaję się tylko jednego scenariusza z kampanii...
zasada wystawienia się w strefie rozstawienia jest IMO przegięta, 10 thundów na krótkim zasięgu wypala w pierwszej turze, ew. szarżuje coś cięższego
grale? pestka, choseni? miodzio
a w nowych specjalach armylistowych chodzi o ich grywalność (również dla przeciwnika)

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Chodziło mi o konfigurację run na bohaterze... W którymś z WD tuż po wydaniu nowych krasi podawali konfiguracje run, aby jako tako odzwierciedlić bohaterów specjalnych- Skag znalazł się wśród "nowych zasad" (czytaj nowej konfiguracji run) Alrika, Burloka, Kazadora, Dronga, Helgi i Kragga.... Dokładny nr WD to 315...
Dokładne opis z WD:
"Skag is a Dwarf Thane with gromril armour, a great weapon and three Runes of Luck.", czyli nawet nie ma Rune of Brotherhood...:P

Awatar użytkownika
HarryAxe
Chuck Norris

:) hehe, plewa goni plewę :D

Awatar użytkownika
papa-smerf

Post autor: papa-smerf »

Jako że gram na kowadle i malakaim to w 2000 i więcej zostaje mi 1 zlot hero ... czyli Tan, próbowałem już różnych kombinacji od mega obrony do mega ataku jednak to nie lord i mamy tu tylko 75p dołożenia ,nie wiem czy będę odkrywczy czy nie ale po długich przemyśleniach stworzyłem tana który moim zdaniem jest świetny w ataku i obronie ,mianowice pomysł prosty 3 runy : r. przeznaczenia (ward 2+ do pierwszej rany) , r. szczęścia ( 1raz w grze przerzut ataku , armor albo ward save-a) i r. mocy ( przy wrogach z T5 i wiekszym podwojenie siły) – taktyka : wyzywamy na pojedynek wszystko co ma T5(chodzi mi tu o bochatrów których możemy wyzwać) i większe w praktyce jak trafimy kolesia na3+,4+to potem ranimy go na 2+ czyli wymiotka , jeśli chodzi o obronę to 2+ ward i zalecał bym żeby r. szczęścia urzywac tylko do przeżutu tej pechowej 1 na wardzie no i nie wspomnę o armor save czyli jakieś 3+ jak dodamy tarcze i tu powstaje moje pytanie : dowiedziałem się że w starciach normalnych czyli nie flankach itp. Kolesie którzy mają b. ręczną i tarcze mają dodatkowo +1 do armora czy tyczy się to również b. runicznej (czyli w sumie notabene też ręcznej ) i tarczy ?

pozdrawiam papa-smerf i smerfy

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

miestety, fakt że broń jest runiczna (magiczna) pozbawia ją wszelkich korzysci płynących z typu broni:
czyli nie masz +1 do save za ręczna broń runiczną i tarczę.
tak samo jak rzucenie runu za 5 pkt na dwuraka zabiera mu +2 do siły
zrobili tak bo broń kraśków byłaby najbardziej przegięta...

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

a runa przeznaczenia chroni tylko przed pierwszą niewybronioną raną, czyli Warda na 2+ możemy użyc tylko raz...
Obrazek

ODPOWIEDZ