HE 2250 - ofensywnie
Prince on Griffon - Bow of the Seafearer, Armour of Protection, lance, shield
Commander on Great Eagle - Reaver Bow, Enchanted Shield, lance, dragon armour
Mage lvl1 - 2 x scroll
Mage lvl1 - 2 x scroll
10 Archers - mus
10 Archers - mus
5 Silver Helms - ch, mus
5 Silver Helms - ch, mus
5 Ellyrian Reavers - mus
Tiranoc Chariot
Tiranoc Chariot
Tiranoc Chariot
Tiranoc Chariot
Repeater Bolt Thrower
Repeater Bolt Thrower
Repeater Bolt Thrower
Repeater Bolt Thrower
Armia bardzo ofesywna.
Dodatkowo spore wsparcie strzeleckie, żeby nie ucierpieć zbytnio przez nowe zasady redirecta.
Więcej nie trzeba chyba tłumaczyć.
High Elves 2250 - ofensywnie
High Elves 2250 - ofensywnie
Ostatnio zmieniony 18 sty 2007, o 12:44 przez JaceK, łącznie zmieniany 1 raz.
hmmmm... nie widze tu jakos tego ofensa.. dla mnie jest to calkowity defens strzelecki, z kontra rydwanów.
(w koncu nie bedziesz zasuwal tymi lucznikami i RBT do CC)
dwoch lataczy i tak raczej bedzie strzlelało a nie wbijalo sie do walki, bo nie maga liczyc na zadne wieksze wsparcie
to jest armia typowo strzelajaca - defens
ps. swoja droga jak juz takie cos sie robi to mozna Sea Patrol z tego zrobic
(w koncu nie bedziesz zasuwal tymi lucznikami i RBT do CC)
dwoch lataczy i tak raczej bedzie strzlelało a nie wbijalo sie do walki, bo nie maga liczyc na zadne wieksze wsparcie
to jest armia typowo strzelajaca - defens
ps. swoja droga jak juz takie cos sie robi to mozna Sea Patrol z tego zrobic
to ma być ofensem? Jest takie jak powiedział Asasaello. Jesli chcesz aby takie było to zameń 4 bolce na 4 orły. Widze, że amgowie tylko trzyamją scrolle więc wywal jednego i daj smoka. Za reszte punktów zainwestuj w silverów, ale pasowałoby zrobić jeden oddział o liczbie 10 z war bannerem i wtedy masz full ofens
Mi się tam podoba. Nawet fajne. Byłoby jeszcze lepsze gdybys tego commandera dał na konia i podbił DP do 9 zamiast tych ellyrian reavers mimo ze piszesz że to jest mus.
Rozpa wg mnie jest bardziej offensem niż defensem. Sam koles na gryfie i commander swiadczą że jest to offensem. Defensem to są haje silnie magiczne bo tylko stoją i czarują:)
Ale tak jak już kolega powiedział może wywal maga jednego i wstaw kolesia na smoka i zostaje ci trochę punktów i możesz tych DP podpakować.
Rozpa wg mnie jest bardziej offensem niż defensem. Sam koles na gryfie i commander swiadczą że jest to offensem. Defensem to są haje silnie magiczne bo tylko stoją i czarują:)
Ale tak jak już kolega powiedział może wywal maga jednego i wstaw kolesia na smoka i zostaje ci trochę punktów i możesz tych DP podpakować.
mus... czy to aby nie oznacza music?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Seapatrol, ze smokiem i herem na orle to offens? No prosze Cie A myslalem, ze bede oryginalny grajac na gryfie wymiennie z arcymagiem Co do tej rozpiski to bardzo przypomina mi imperium, zamiast 4ch cannonow 4 bolce, zamiast 2ch KO sa SH z chariotami, a zamiast handgunnerow archerzy.Sam koles na gryfie i commander swiadczą że jest to offensem. Defensem to są haje silnie magiczne bo tylko stoją i czarują
Ty tępy Ogrzebigpasiak pisze:mus... czy to aby nie oznacza music?
Pamiętasz WFRP?
Tam wszystkie elfy miały umiejętność taniec i śpiew.
[...]
A co do uwag innych...
Moze rzeczywiście nazwanie tego ofensem jest częściowo tylko zgodne z prawdą.
Ale to nie jest najważniejsza kwestia.
Co myślicie o możliwościach i trudnościach takiej armii.
Nie proszę o sugestie zmian (chyba, że Ellyrianie) - raczej o realną ocenę możliwości turniejowych.
Mniej więcej znam swoje problemy, ale proszę o opinie innych.
kiedyś grąłem podobnym DEFENSEM na gryfie, który czyscił jak coś podjeżdzało pod bolce, aczkolwiek pozbywasz się tutaj jednego z najlepszego aspektu armi HE, miaowicie magii. Jeśli bardzo chcesz aby to bylo mocne to zamieniłbym comandra na princeski z BoS, maga podniósł levele i toroszke inaczej ich złożył. Aby to zrobić musiałbyś jeszcze wywalić wszelaikich muzyków i czempionów z oddziałów(imo nie są aż tak potrzebni) oraz wymień reversów na shadowów