Minosy a Ogry
Moderator: Dibo
Minosy a Ogry
Ostatnio zastanawiam się nad używaniem Ogrów. Za cenę 141p. mamy 3 ogrów z h arm,gw i tarczą. Jednak zaletą minosów jest przerzut testó psychologicznych i 8ld, ale za to nie mają asv.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
przerzut psychologii i 8ld to gigantyczna przewaga.
Są jeszcze dwie - jedna równie gigantyczna - ws4, który powoduje ze na klocki zwyklasów mozna sie rzucać, a także inicjatywa 4 pomagajaca np. klepac giganty jak marzenie.
Nigdy nie wziąłbym ogra mogąc mieć zamiast niego minotaura. NIGDY.
Są jeszcze dwie - jedna równie gigantyczna - ws4, który powoduje ze na klocki zwyklasów mozna sie rzucać, a także inicjatywa 4 pomagajaca np. klepac giganty jak marzenie.
Nigdy nie wziąłbym ogra mogąc mieć zamiast niego minotaura. NIGDY.
moim zdaniem tez tylko i wylacznie korniki albo undivided inni raczej nie maja sensu - probowalem, teczowcy slabi (kostke mozna w inny spsob zalatwic), nurglowcy smierdza sa drodzy i w ogole musisalbys miec armie nurgla, slaaneszyci...... - tyle chyba starczy.
Hmm ja się nad ogrami pomimo wszystko zastanawiałem. Właśnie chodziło o ten pancerz i wsparcie pod postacią ciosów z siłą 6 - no i muzyk
.
Minusie lepsze bo w impakcie więcej są w stanie nachlastać - wyższy ws, inicjatywa - nie wspominając o khornie.
Liczyłem tak:
driady bija po minosach 12/6/3 odpowiedź 6/3/2 przegrałem.
driady po ograch 12/8/4/2 (przy savwie 3+) odpowiedź 9/4-5/2/2-1. Zabijajac jedną wygrywam muzykiem, zabijając dwie wygrywa przewagą.
na ostrzał też lepiej wychodzą, tyle że panika rulez - jak już padnie łogr
Minusie khorna inna bajka bo mają wiecej ataków

Minusie lepsze bo w impakcie więcej są w stanie nachlastać - wyższy ws, inicjatywa - nie wspominając o khornie.
Liczyłem tak:
driady bija po minosach 12/6/3 odpowiedź 6/3/2 przegrałem.
driady po ograch 12/8/4/2 (przy savwie 3+) odpowiedź 9/4-5/2/2-1. Zabijajac jedną wygrywam muzykiem, zabijając dwie wygrywa przewagą.
na ostrzał też lepiej wychodzą, tyle że panika rulez - jak już padnie łogr
Minusie khorna inna bajka bo mają wiecej ataków
Wiadomo, najlepiej mieć wybór - gonisz czy nie, ale mi z tymi ogrami czy minusiami chodzi o to, że w sumie cżłowiek już ma w armii dragon ogry - dwa unity i teraz w ramach zwiekszania parcia, chciałem dorzucić łogry by mieć regony z s6.
Graleś ale pewnie w konfiguracji Slaaneshowej? te są owszem szybkie i męczące przez to. Ja np. wczoraj zastosowałem hellkę, która sprawdziła się znakomicie. tzn, początkowo do kitu, ale w 4 turze udało się w końcu ustrzelić highborna darków na smoków i życie stało się łatwiejsze. Chyba jednak hellka to najlepszy wybór hehe na rare, szczególnie że tańszy
.
Ale mały off topic się robi

Ale mały off topic się robi