Tak po prawdzie, to na porządnym poziomie u nas maluje co najwyżej czterech gości, z czego dwaj studiują poza miastemWitam
A ja się chciałem spytac jakie są wasza/ w waszy mieście ceny malowanie na różnych poziomach.
Ceny malowania
- Inkwizytor
- "Nie jestem powergamerem"
Niedługo zaatakuje nas kosmiczna lejąca się galaretka.
A i tak wszyscy zgnijemy w kobiałce
- Inkwizytor
To w sumie zależy jak dużo czasu poświęcasz figurce i za ile ją pchniesz 
Niektórzy mają cennik godznny. Typu : 10 zł za 1h malowania. Inni zwykle oceniają koszt pracy " na oko", coponiektórzy mają stałe ceny "za piechotę", za kawalerię" etc. Różnie. Zależnie od "popularności" malarza i jego poziomu może zarobić od 3( początkujący, co drybrushem macha) do 10-15, czasem więcej( jak idzie fidurka na e-baya)
Nie nakręcaj sie tak na malowanie bo już znam 2 osoby kto sie stasznie zachwyciły "pracą" malarza i pierwszej sie nie chce malować, chociaż kasę wzięła( skąd my to znamy?) a druga ma w porównaniu do poziomu jaki reprezentuje kosmiczne ceny.....
Nie nakręcaj sie tak na malowanie bo już znam 2 osoby kto sie stasznie zachwyciły "pracą" malarza i pierwszej sie nie chce malować, chociaż kasę wzięła( skąd my to znamy?) a druga ma w porównaniu do poziomu jaki reprezentuje kosmiczne ceny.....
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Hehe a tak patrząc na kwestię malowania ciekaw jestem czy malarze płacą podatki od tego czy hm "ukrywają" się w szarej strefie.
wampiry znaczy fiskus pewno nie zdaje sobie sprawy z tej ciekawostki jaką jest malowanie plastikowych żołnierzyków.
wampiry znaczy fiskus pewno nie zdaje sobie sprawy z tej ciekawostki jaką jest malowanie plastikowych żołnierzyków.
- Inkwizytor
Hihi, uważam, że w tym kraju jest za dużo podatków (jakieś VATy, akcyzy i cholera wie jeszcze co), więc ja już dopłacać nie muszę 
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
ale podatek dochodowy od osób fizycznych już tak.
- Inkwizytor
Nic z tego-po prostu stwierdzam, że w tym kraju jest za dużo podatków. To nie ma żadnego związku z malowaniem figurekJankiel pisze:VAT jest. I co z tego, gdy malując figurki go nie płacisz?
-
LordEmpire
- Pseudoklimaciarz
ja maluje do dupy ale i tak sie nie przejmuje poniewaz nie ma czym a zawsze figurke da sie poprawic i zmyc farbe ba wydawanie kasy na kupno z mej strony to glupotya \chyba ze to ja spzredaje pomalowane:D poniewaz 25plz to dos drogo na polskie wydadki dajy taki regiment 12 wariorow za 25 sł to wychodzi 300 zł nie realne ale dla obcokrajowcow spoko:DXD
-
Jarek Tyszka
- Pseudoklimaciarz
Chyba troche przesadzasz. Jesli zglosisz dochody rzedu 2-3 tysiacy, to urzad skarbowy uzna raczej ze ukrywasz dochody.Stachu pisze:chyba nie wierzysz, że taki urzędas uwieżyłby, że można płacić 2-3 tysiące za pomalowanie kawałków metalu i plastiku. Prędzej wsadziliby cie za pranie pieniędzy w nierealnym interesie....
- Inkwizytor
Po pierwsze-używaj polskich znaków i znaków przestankowych-wówczas Twoja wypowiedź będzie o wiele bardziej zrozumiała.ja maluje do dupy ale i tak sie nie przejmuje poniewaz nie ma czym a zawsze figurke da sie poprawic i zmyc farbe ba wydawanie kasy na kupno z mej strony to glupotya \chyba ze to ja spzredaje pomalowane:D poniewaz 25plz to dos drogo na polskie wydadki dajy taki regiment 12 wariorow za 25 sł to wychodzi 300 zł nie realne ale dla obcokrajowcow spoko:DXD
Po drugie-nie uważasz,ze 25PLN od łebka za piechociaża to przesada? Ja rozumiem-do dychy, góra 15, ale 25? Hmmm... komu by się chciało malować klocek warriorów na poaziomie GD?
- Inkwizytor
Może nie w czołówce, ale IMO niepowinieneś się powstydzić wystawiając go na GD.
- Inkwizytor
Akurat nie widzę w tym nic śmiesznego-nie sztuką jest zgarnąć za chałę 25PLN. Tak każdy by potrafił. Jeżeli już płacę komuś te 25PLN to wymagam, żeby figurka była pomalowana NAPRAWDĘ ładnie i żebym mógł z nią pojechać np. na takiego Games Daya-może nie po to, żeby wygrać, ale też nie po to, żeby zająć chwalebne ostatnie miejsce z najbrzydszą figurką w całym konkursie.
Czy ciężko zrozumieć że za jakąś cenę żądam dobrze wykonanej roboty?
Czy ciężko zrozumieć że za jakąś cenę żądam dobrze wykonanej roboty?
25zł za pomalowanie figurki na Games Day? Owszem, ciężko to zrozumieć. Nie taka robota, nie za taką cenę. Zapytaj popularne polskie studia malarskie - Leprechaun, MAS, nawet Mantrę
ile by sobie zażyczyli za oddział piechoty na poziomie konkursu malarskiego Golden Demon, czy nawet Słoneczniki Van Gorka - potem podziel to przez ilość wojaków w takim oddziale.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
- Inkwizytor
Studio to studio-studio zawsze bierz więcej, bo ma renomę, popularność etc. To trochę jak porównyanie firm produkujących figurki-GW to moloch (dlatego ma drogie figurki), taki Reaper to mała firma-a jej figurki nie dość że są na wyższym powiomie niż te GWowskie, to jeszcze tańsze.
Ale tak możemy gadać i gadać i nikt z nas drugiego nie przekona. Koniec tematu.
Ale tak możemy gadać i gadać i nikt z nas drugiego nie przekona. Koniec tematu.