biały koń?

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

biały koń?

Post autor: Murmandamus »

Jak najlepiej pomalować i wycieniować białe konie?
mam blade pojęcie jak to dobrze zrobić?

a) konia na biało, zwashować rozcieńczoną szarą i drybrushem na biało?
b)czy biały koń zdrybrushować na szaro po prostu potem zwashowaćź białym?
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
wingz
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: wingz »

najpierw na szaro [ codex grey ] i stosunkowo co warstwe dodawac bialego i malowac coraz mniejsze powierzchnie [wystające] az w efekcie koncowym pociagnac na bialo, wyglada troszke szarawo ale zaden kuń nie jest bialy jak z reklamy Wizira [ a miska przyda sie na mecz :? ]

Awatar użytkownika
młoda
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: młoda »

Ja zawsze robię podkład fortress grey'em (od razu na goły plastik), ponieważ jak dla mnie codex jest troszkę za ciemny do tego. Później do fortress'a sukcesywnie dodaję białego i najbardziej wystające elementy maluję białym. Właśnie tak malowałam konika, którego można oglądać w galerii :wink: .

Pozdrawiam,
młoda :wink:

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Patent Mlodej jest bardzo dobry , sam takowego uzywam , aczkolwiek na goly plastik wole psiknac bialym sprejem. Czasem pierwsza bazowa warstwe daje fortess plus bialy , bo sam fortess za ciemny momentami mi sie wydaje.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Ja biel zaczynam od Shadow Grey i najlepiej kończę na Ghostly Grey, bo lubię efekt opalizującej na niebiesko bieli. nie robię washa, tylko cieniuję coraz mniejsze powierzchnie prawie samą wodą. Dość czasochłonne, bo dla dobrego efektu trza nałożyć 12-15 warstw, ale wychodzi super. Żeby było szybciej, można zrobić drybrush SG z GG, później zalać delikatnym washem z SG i wtedy rozjaśniać. Mniej roboty i też niezły efekt. Aha - ja maluję Vallejo, bo wg mnie lepiej niż cytadele wychodzą, gdy się je rozcieńcza do konsystencji washa i tym maluje kolejne warstwy
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ile osób, tyle pomyslów - ja używam ghostly grey na czarnym podkładzie, na to wash z shadow grey, potem rozjasniam półprzeźroczystymi warstwami ghostly grey, na koniec ghostly grey z białym.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

ODPOWIEDZ