Caradryan

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

jupi
Warzywo

Post autor: jupi »

moim zdaniem poprzednie zdjęcia były lepsze z jednego powodu... na tych widać ogrom skaz tej figuri... (np: chropowatość płaszcza)
Obrazek

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Zdjęcia tym razem o wiele lepsze, bezlitosne :) Wszystko widać, tak jak powinno być zresztą. Jak by nie było, u większości malarzy NMM tak właśnie z bliska wygląda, trzeba się dokładnie przyjrzeć, a mało kto daje takie duże zdjęcia. Z daleka jest ładny efekt, z bliska widać już techniczne rzeczy. I wcale to nie znaczy, że figurka jest źle pomalowana.

A i tak malowanie cały czas mi się podoba. Widać teraz momentami trochę więcej niedokładności w cieniowaniu i malowaniu (tył hełmu, płaszcz - zetknięcie z fioletem, ogień), ale to umiejętność do wyrobienia, więcej warstw, płynniejsze ruchy i następna figurka na pewno będzie lepsza :) Poza tym odblaski często są właśnie ostre, a nie rozmyte, no i może trochę subtelniejsze, sam mam problem, żeby białej plamy za dużej nie dawać. Gładkości i płynności przejść potrzebują raczej tony pośrednie - moim zdaniem buty świetnie pomalowałeś.

A czerwone klejnoty są rewelacyjne, bardzo głębokie i intensywne, twarz też mi się podoba. bo rzeźba jest trochę nieudana ;) No i przy zbroi się napracowałeś z tymi kosteczkami :)

Aha, ten płaszcz z tyłu jest chropowaty, faktycznie. Ja np. zalewam klejem CA, robię cienką powłokę, żeby zalepić takie nierówności na figurkach :)

Dobra praca, bardzo efektowna i przyciągająca wzrok :)

Pozdrawiam
Sławol
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

nowe zdjęcia IMO leprze
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

cudo <wow>

ODPOWIEDZ