Magiczne przedmioty
Moderator: Kołata
Niestety nie da się łaczyć enchanted itemów. Możnaby wtedy takich masakratorów składać....
Np nocnik z mapą i pipesami
A tak serio to mapa jest lipna. A może dać ją szamanowi? Tylko po co...zasięgi i tak ma... To herosowi, żeby marsz obcinał? Też średnia opcja..
Np nocnik z mapą i pipesami

A tak serio to mapa jest lipna. A może dać ją szamanowi? Tylko po co...zasięgi i tak ma... To herosowi, żeby marsz obcinał? Też średnia opcja..
Na 4-5k jak grasz to lordowi dać mape jeszcze +d6 ataków i frenzy. I jazda z koksem
.

Wspominalem o tym patencie bodaj na NG jakis czas temu.. przetestowany juz.TomCio pisze:Na 4-5k jak grasz to lordowi dać mape jeszcze +d6 ataków i frenzy. I jazda z koksem.
Smokobojca w jednej turze robi odpowiedni efekt psychologiczny na przeciwniku ; )
Tak sobie myślę, że Ironback Boar to całkiem fajna rzecz. Dlaczego? niby kosztuje on 35 pts, ale tak naprawdę kosztuje 19, bo herosowi nie trzeba dzika dokupić
A k3 magiczne impacty mogą być całkiem przydatne, zwłaszcza jeśli chłopak biega luzem. Do tego ma jeszcze Martogsa i takie driadki to powinien pocisnąć w szarży (ze 3 spadną). A nawet nie jest taki drogi, bo kosztuje 141. Na małe punkty wydaje mi się niezły.
Pozatym mam zamiar zrobić wyjebaną w kosmos figurkę

Pozatym mam zamiar zrobić wyjebaną w kosmos figurkę

Ano, do tego samego wniosku doszedlem troche temu.
B fajny item rowniez jesli dajemy goscia (common orca) do oddzialu kawalerii.
B fajny item rowniez jesli dajemy goscia (common orca) do oddzialu kawalerii.
- swieta_barbara
- habydysz
Fajne kombo Gogol, ale brak mi strasznie slotow obecnie w bohaterach w goblinach: wszystkie dobre. Wole czystego czarnucha na rydwanie. Na ostatnim turnieju w 3 bitwach zarobil jakies 1000 pts...
- swieta_barbara
- habydysz
Chaos (rozwalil demonetki i screamery), OK (2 leadbelcherow, przyczynil sie do rozkrecenia klocka irongutsow za jakies 250pts), WE (driady, ostatnich dwoch WR)... generalnie jest swietny bo tani, szybki i popychany :] Lepiej jeszcze spisywal by sie w defensie, ale to nie moj styl - pomysle o tej Twojej opcji zamiast niego, ale frenzy mnie troche rozklada :]
IMO guzzla dla savage orca jest bez sensu. Już lepiej ją dać black orkowi, wtedy mamy lepsze statsy + bonusy z guzzli. Pozatym faszerowanie tego kolesia iteamami to kiepski pomysł. Dokupienie mu rydwanu i tak czyni go strasznie drogim. Zdecydowanie będę go wystawiał na pusto lub z jakimś symbolicznym przedmiocikiem np. SoM.
- swieta_barbara
- habydysz
Bez sensu, nie ma wtedy 2+ w razie czego - i nie korzysta z armed to da teeth jak juz go straca z mounta...
albo ma glupote. superasny pomysl.
Kazdy gra jak lubi; ale czesc pomyslow nawet matka statystyka powinna z glowy wybijac;p
Kazdy gra jak lubi; ale czesc pomyslow nawet matka statystyka powinna z glowy wybijac;p
składanie goblin bossów jest raczej ciężkie, ale chciałem se zrobić rozpe na samych common gobosów, tak klimatycznie czyli maszyny i rydwany są, tylko mam problem z bossem - generałem.... 1500pkt
a co powiecie na taki skład przedmiotów??
Goblin Big Boss @ 134 Pts
Light Armour; Shield
Sneaky Skewerer [10]
Triksy Trinket [25]
Chariot @ [60] Pts
taki raczej na bretonie, ale nie wiem, lepszego ja nie wymyśle wiec pytam....
a co powiecie na taki skład przedmiotów??
Goblin Big Boss @ 134 Pts
Light Armour; Shield
Sneaky Skewerer [10]
Triksy Trinket [25]
Chariot @ [60] Pts
taki raczej na bretonie, ale nie wiem, lepszego ja nie wymyśle wiec pytam....