Lion riders --->

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

jak zrobisz ich wiecej to beda wygladac kultowo... narazie tak srednio... chcialbym zobaczyc ich z 5-10 ;D

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

walłęm update ;)

Awatar użytkownika
Malcavian
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Malcavian »

ja bym im wycial sukienki z pomiedzy nog coby nie wygladali jakby stali na tych lwach... jeszcze gdyby mieli siodla i strzemiona to jakos by to uszlo, ale w ten sposob...

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

strzemiona maja ale sie ich nie trzymaja moze jeden z nich sie bedize trzymał sukeinek nei wycinałem bo lipnie to by wygladało siodła mają a "stoja na lwach' bo imo jak ty byś wygladał na takim kocurze biegnacym jakieś 50km /h takie dupne bydle ważące z 300 kg ;D raczej by tobą rzucało i staralbyś sie utrzymac równowagę podnoszac sie lekko do góry

Awatar użytkownika
Arte
Wodzirej

Post autor: Arte »

widze ze jak sie postarasz to zdj. moga wysjc dobrze (komentarz skierowany równierz do tedzia :) )

narazie niezle sie prezentuja, i ciekawy pomysl z tymi drucikami :)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

wow... wygladają miodnie... nie moge się doczekac zdjęc pomalowanych figurek i całego oddziału :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

nic nie zmieniaj, jest optymalnie. Taka jakby elfia gracja a jednoczesnie wielka dynamika. Po raz kolejny stwierdzam ze pomysł i wykonanie bdb. Tylko nie zepsuj malowanie bo udusze :P
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Beldrin Durgnisson
Mudżahedin

Post autor: Beldrin Durgnisson »

swietni są :D obawiałem sie troche o to jak "siedzą" na tych lwach ale na nowych fotkach widac ze wszystko jest gicior :D właśnie tak powinno byc, lekko uniesieni, wymierzający coś ;] No i nie rób żadnego siodła, tak jest dobrze :lol2:

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

Świetny pomysł. Co prawda praca z Gs'em pozostawia pewien niedosyt ( naramiennik z głowy lwa) ale jest ogólnie ok.

ja bym jednak pokombinował z tym ich siedzeniem/ staniem na lwach,
zrób strzemiona albo jakieś podpórki, które by wychodziły z tych pseudo siodeł( ok, może będą wyglądać jakby stali na pedałach motocykla a nie strzemionach ale większy realizm no i można ich zdjąć bez szkody dla green stuff'u)

no i ja bym wywalił sztandar z pleców i wrzucił gościowi w pustą łapę.( aż sie o to prosi)

pzdr.

więcej takich pomysłów

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Imo ten sztandar na plecach jest własnie wporzadku :D (pewnie i tak zrobię jeszcze BSB na taki lwie)

co do siodeł to szczerze ale tak sa naprawde wporządku z siodłem stracili by ten dynamism i wygladali by jak jakies przecitne plewusy a tak to sobie brykają :D

Stachu pisze:Świetny pomysł. Co prawda praca z Gs'em pozostawia pewien niedosyt ( naramiennik z głowy lwa) ale jest ogólnie ok.
a mianowicie?... napisz na PW to jak bede umiał to poprawie ;)

co do drucików dałem ich na nie bo sie lepiej trzymaja, mozna ich zawsze sicągnac a jak by sie ktoś pluł o lwi rydwan to zawsze moge ich spowrotem umiescić na rydwan (rączki też sa na drucikach wiec spokojnie mogę zamienić na te długie lejce

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

no więc tak jak myślałem - one nie siedzą na tych lwach tylko się "unoszą w pozycji stojącej"

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

A może ściąć ich od pasa w dół i dać im nogi prawdziwych kawalerzystów by usiedli na tyłkach. Trochę to nie realne, że podnoszą się niem mając strzemion. No bo niby o co mieli się zaprzeć by się podnieść jadąc na tych kotach, które biegają nieco inaczej niż konie?

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

a słyszałeś że elf jest niezwykle silny i prawie nic nei waży ?? poza tym na siodłach bedą lipni

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

no teraz to cudeńko ;D ale i tak czekam na wiekszy oddział ;D

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

jak nic nie warzy to gdy jeździ na koniu i szarżuje z impetem to przy 50-60 km (chyba) to tacy ellyriani powinni spadać z koni przy takiej prędkosci, ci moga sie utzrymac bo mają ciezkie oburęczne topory i ciezkie zbroje, tylko jak oni się by się podnieśli jak nie maja na czym oprzec nóg.Ogólnie zamysł fajny tylko te nogi jakies takie złe są. Mam podobny pomysł aby posadzic na lwa GM knightów z zakonu panter

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Jezu czepiacie się, poprostu zazdrościcie tak wyczesanej jednostki :D
Gdyby autor chcial zrobic w siodle to nie bylo by to samo, od razu moze dajce im plytówke, przyłbice, lance w ręke i barding lwu. To ma byc lekka kawaleria (lekkosc elfów i zwinność kota) z mocnym kopem (dwurak mowi sam za siebie) a nie imperialne konserwy z savem na +1 :wink:

Ogólnie - wypas :wink:

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

no knighci chosu tez mają 5 Inicjatywy i moga byc konserwami :P a 2+ asv to tez dużo jest

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Nie porównuj wielkich rycerzy chaosu na potężnych rumakach do podpakowanych elfów na kotach :D :lol2:

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

a mianowicie?... napisz na PW to jak bede umiał to poprawie

jak napisałem, w nawiasie. naramiennik z głowy lwa. szególnie na trzecim zdjęciu widać, że tam jest coś nie tak...

co do braku strzemion/pktu oparcia to coponiektórych i moją opinię już znasz.

po prostu uważam, że jak takie rzeczy robić to na porządnie. :wink:

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

teraz na tych nowych fotkach wszystko widac lepiej ... ogolnie super ... co do pozycji w jakiej "siedza" na lwach to bez ingerencji (wycinanie i modelowanie nowych zbroi luskowych z gs) nie da sie tego lepiej zrobic

ODPOWIEDZ