Pytania początkujących i niepewnych
Moderator: Yudokuno
- Temple Guard
- Falubaz
A propos boltów, to może się przydać każdemu graczowi DE (i HE teżBison pisze:co turę wybierasz czy to będzie jeden duży strzał czy 6 mniejszych. Pozdrawiam

Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
nie nie może, kolejność jest taka,
Deklarujesz WSZYSTKIE szarże, a następnie Twój przeciwnik odpowiada na nie po koleji, następnie są ruchy przymusowe (jeśli są), a następnie jest dostawianie szarżujących.
(nie jestem pewien tych przymusowych, bo zwyczajnie nie pamiętam, dawno mi się taka sytuacja nie zdażyła
)
Deklarujesz WSZYSTKIE szarże, a następnie Twój przeciwnik odpowiada na nie po koleji, następnie są ruchy przymusowe (jeśli są), a następnie jest dostawianie szarżujących.
(nie jestem pewien tych przymusowych, bo zwyczajnie nie pamiętam, dawno mi się taka sytuacja nie zdażyła

Czyli mogę dać np: lordowi rękawiczkę i powtarzalną kusze ?
i noblowi miecz +2S z KB i powtarzalną kusze ?
Jak nie będę miał na co pieniędzy wydawać to może sobie kupie.
i noblowi miecz +2S z KB i powtarzalną kusze ?
Kod: Zaznacz cały
Proponuje zakupic ksiązke zasad i poczytac o tym
lifetaker = magiczna kusza = magiczna bron
kusza samopowtarzalna = specjalna kusza uzywana tylko przez rase DE = bron nie magiczna
Nie mozesz dawac 2 magicznych broni.
I odpowiedz brzmi mozesz...
A jakie piłes? 
kusza samopowtarzalna = specjalna kusza uzywana tylko przez rase DE = bron nie magiczna
Nie mozesz dawac 2 magicznych broni.
I odpowiedz brzmi mozesz...
Nie przesadzaj z nimAlbo ja przesadziłem z winem albo ktoś tu ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem. . .

- Temple Guard
- Falubaz
Co do bolca to tak jak Jankiel napisał. Co do kusz: S3, zasięg 24"._SkaVen_ pisze:Witam .Mam pytanko , a mianowicie ile Siły ma bolec darkó ? 6 ? a jak 6 to można mu coś dac zeby miał 7 ?
Ile siły i zasięgu mają kusze?
Gwardia umiera, ale się nie poddaje