full klimatyczny poczatekkarl1299 pisze:Nie gram tak, ale na chama dało by sie to wytłumaczyć, chociaz jako punkt zborny wojsk i wyruszenie do walki.Sa!nt pisze:karl bądź tak uprzejmy i fluffowo wytłumacz mi:
waraltar, 3x mag, 2x5 knigtów, 4 cannony 2 steam tanki
Empire VII ed.
Moderator: #helion#
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
Wtpie zeby nawet nuln w swojej armi mialo glownie mechaniczne konie czolgi i eksperymentalna bron, w armi karzdej prowincji dominuja zwykli zolnierze i raczej jest to oczywiste, wiadomo roznice sa, ale nie az takie kolosalne.Sa!nt pisze:Zależy od prowincji.[Cord pisze:Wymyśliłem ten opis starając sie uchwycić prawdziwy charakter imperialnej armii bo armii imperialna to nie chordy magów, wymyślne wynalazki inżynierów czy legiony szarżujących rycerzy zakonnych tylko prości żołnierze z miast miasteczek i wsi starający sie bronić swojego raju na ile im starcza siły i odwagi składającą swój los w ręce wodza armii.
Skoro jest taki dobry to dalczego jest tak zadko urzywany? W parze z gryfem cos to jest ale samemu to nie oszukujmy sie to bardzo marny lord.Sa!nt pisze:Generał jest dobry jaki jest
odwołuj ac się do 6ed to tam masz w armi Nuln maszyny w core ale 1:1 z innym odziałemCord pisze:Wtpie zeby nawet nuln w swojej armi mialo glownie mechaniczne konie czolgi i eksperymentalna bron, w armi karzdej prowincji dominuja zwykli zolnierze i raczej jest to oczywiste, wiadomo roznice sa, ale nie az takie kolosalne.Sa!nt pisze:Zależy od prowincji.[Cord pisze:Wymyśliłem ten opis starając sie uchwycić prawdziwy charakter imperialnej armii bo armii imperialna to nie chordy magów, wymyślne wynalazki inżynierów czy legiony szarżujących rycerzy zakonnych tylko prości żołnierze z miast miasteczek i wsi starający sie bronić swojego raju na ile im starcza siły i odwagi składającą swój los w ręce wodza armii.
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
Oj Szaman chodzi o fluff ze jednak ta piechota musi byćSzaman pisze:taa... combo z dziesiatkami milicjikarl1299 pisze:odwołuj ac się do 6ed to tam masz w armi Nuln maszyny w core ale 1:1 z innym odziałem
W Nulnie są zwykli żołnierze, strzelcy i obsługa działCord pisze:Wtpie zeby nawet nuln w swojej armi mialo glownie mechaniczne konie czolgi i eksperymentalna bron, w armi karzdej prowincji dominuja zwykli zolnierze i raczej jest to oczywiste, wiadomo roznice sa, ale nie az takie kolosalne.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
Tak ale wyczytałem że szkołę inżynierii Nuln też ma (miało przynajmniej bo sie zchajcowała) ale to nie zmienia faktu że podstawową siłą militarna każdej prowincji jest piechota (ale nie w AB nowym niestety).
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Pragnę jedynie zauważyć że siedziba gildi inżynierów jest w Altdorfie a w nuln szkoła Altylerii.
To imperium ma tylko jedną szkołę inżynierii i artylerii? Najsłynniejsza szkoła inżynierii mieści sie w Altdorfie a artylerii w Nuln co nie oznacza że gdzie indziej nie mam mniej znanych obiektów tego typu.
lektor był na pielgrzymce w nuln i za dobre modły dali bu tego czego najbardziej potrzebował - swoja straz z zakonu który zabija heretyków itd., machiny które niszczą wrogie sprzety które mu rozwalją mu ołtarz który ma tylko jeden a budowa nowego duzo kosztuje, wiec za to ciska na nich wroga czołgi i baterie dział
Jak tak to zapraszam do Gliwic po "złote majtki" http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?t=7951Reyki pisze:Bo my fajne chłopaki jesteśmy.
Steel,Fate,Gunpowder......and liquor:P
Wbijajcie jedyny turniej z dostawą tostów i soczków na stół
(a pod stołem )
a pod stolem siedzi karlkarl1299 pisze:Jak tak to zapraszam do Gliwic po "złote majtki" http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?t=7951Reyki pisze:Bo my fajne chłopaki jesteśmy.
Steel,Fate,Gunpowder......and liquor:P
Wbijajcie jedyny turniej z dostawą tostów i soczków na stół
(a pod stołem )
:D
Steel,Fate,Gunpowder,liquor and ladies (chociaz o dobra w imperium rzadko )