Skinkomania Lastiego
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Skinkomania Lastiego
No więc w koncu wymalowałem swoją 1 figurke do końca, ze zrobieniem podstawki! Doszedłem do wniosku ze Lizaki na 4k nie mogą byc nie pomalowane! Więc biore sie za malowanie, zaczynam oczywiście od moich ulubionych Skink Szefów.
Oto pierwszy z nich:
Metaliki malowane poraz pierwszy NMM, wyglądaja tragicznie ale każdy kiedyś ma swój 1 raz
Futerko na plecach się blyszczy by było inkowane, ale lakier chyba załatwi sprawę.
Nie bijcie zbyt mocno
Licze na konstruktywną krytyke Lub pochwałe
Oto pierwszy z nich:
Metaliki malowane poraz pierwszy NMM, wyglądaja tragicznie ale każdy kiedyś ma swój 1 raz
Futerko na plecach się blyszczy by było inkowane, ale lakier chyba załatwi sprawę.
Nie bijcie zbyt mocno
Licze na konstruktywną krytyke Lub pochwałe
mi sie podoba wszystko poza tym ze na twarzy ma cos jakby go auto ochlapalo :D no i ten zolty na lasce daje ostro po oczach. a na marginesie co ty spac nie mozesz?:P
edit: zloty to w domysle
edit: zloty to w domysle
Ostatnio zmieniony 6 lut 2008, o 19:53 przez thral92, łącznie zmieniany 1 raz.
Chyba dajesz troche za dużo farby popatrzcie na płaszcz i końcówki piór są takie poskelejane taki efekt wyszedł bo zlała ci sie tam farba
laske bym poprawił jakis efekt wow coś ciekawego może niebieska błyskawica coś w ten deseń
ale całość wygląda bardzo fajnie ;D
laske bym poprawił jakis efekt wow coś ciekawego może niebieska błyskawica coś w ten deseń
ale całość wygląda bardzo fajnie ;D
Thrall, wlasnie po nocach ucze sie malować
Ogólnie dzieki za oceny, myslalem ze bedzie gorzej a tu miła niespodzianka NMM to tragednia, jak juz mowilem, nawet niema dobrego tutoriala, ale dorwe w koncu jakis i naucze sie malowac tą metoda bo metalikami poprostu nie umiem malowac
Co do zalania farbą, owszem, chyba przesadzilem z jej iloscią, jak wiadomo odcienie żółci tragicznie kryją a ja glupi zamiast nakladac rozcienczoną kilkoma cienkimi warstwami nalozylem grubo w 2 warsty i wyszło to co wyszło.
Przynajmniej teraz wiem co jest źle i mój następny Skink Chief bedzie poprawiony
Ogólnie dzieki za oceny, myslalem ze bedzie gorzej a tu miła niespodzianka NMM to tragednia, jak juz mowilem, nawet niema dobrego tutoriala, ale dorwe w koncu jakis i naucze sie malowac tą metoda bo metalikami poprostu nie umiem malowac
Co do zalania farbą, owszem, chyba przesadzilem z jej iloscią, jak wiadomo odcienie żółci tragicznie kryją a ja glupi zamiast nakladac rozcienczoną kilkoma cienkimi warstwami nalozylem grubo w 2 warsty i wyszło to co wyszło.
Przynajmniej teraz wiem co jest źle i mój następny Skink Chief bedzie poprawiony
Lasti ruszyłbyś dupsko do hobbita i pomógł byś robić blaty (może wtedy Necro zmniejszy twoją kare )
Męczę się i nie mogę znaleźć metalików Moim zdaniem lepiej naucz się bardzo dobrze malować zwykłą metodą... Tą końcówkę staffa potraktuj jakimś inkiem (rozwodniony chestnut) żeby jakiekolwiek cienie były. Piórka fajne, skałka tez może być
Męczę się i nie mogę znaleźć metalików Moim zdaniem lepiej naucz się bardzo dobrze malować zwykłą metodą... Tą końcówkę staffa potraktuj jakimś inkiem (rozwodniony chestnut) żeby jakiekolwiek cienie były. Piórka fajne, skałka tez może być
Może i sie nie znam, ale na trzonku laski jest taki szlaczek, może i powinno być tak jak masz i pewnie większość tak robi, ale skoro cała figurka jest kolorowa, to i trzonek można by ubarwić (ja bym go maźnoł lekko). A główka laski wygląda troche jak z plasteliny
Ale mi się podoba, lizak ładny...
Ale mi się podoba, lizak ładny...
Jak nie wiesz to moze nie pisz. Znalezienie tych tutoriali na BP zajelo mi 30sekund , ale najlepiej nie poszukac , nie ruszyc dupy i narzekac.Lasti pisze:
http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?t=1993
http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?t=4320
To co probowales zrobic nie nazwe nawet slabym nmmem tylko zoltymi wstazkami. Naprawde duzo latwiej nauczyc sie prostych metalikow , a daja one duzo lepszy efekt niz Twoje proby NMM. Figurka jako calosc , za tak zle sie nie prezentuje. Skora jest niezla , grzebien takze. Za duzo farby nalozyles na piora...
fajny styl przypomina mi to impresjonistyczne dziela jak przymruzy sie oczy to wyglada tak jak trzeba
bez przymruzenia to no cuz srednio
bez przymruzenia to no cuz srednio
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.