Nasze rozpiski
Moderator: esgaroth
- Wiewior-lbn
- Chuck Norris
Rozpiska na 1200 przeciwko WE
Zostało mi jeszcze 400pkt ale nie wiem jakich hero wybrać.
Core:
warriors x 10 =1110pkt
czempion , muzyk
blunderbussy x 15 =190pkt
muzyk
mistrzowie precyzji x 10 =50pkt
bow
hobo x25 =110pkt
la,sh,muzyk
hobox25=50pkt
special:
hobo boltyx6=180pkt
rare:
E.Sh 110pkt
Nie mam pojęcia jakich herosów tam wsadzić i z jakimi produktami w kieszonkach , fajnie by było jak byście pomogli . Mecz jutro.
Zostało mi jeszcze 400pkt ale nie wiem jakich hero wybrać.
Core:
warriors x 10 =1110pkt
czempion , muzyk
blunderbussy x 15 =190pkt
muzyk
mistrzowie precyzji x 10 =50pkt
bow
hobo x25 =110pkt
la,sh,muzyk
hobox25=50pkt
special:
hobo boltyx6=180pkt
rare:
E.Sh 110pkt
Nie mam pojęcia jakich herosów tam wsadzić i z jakimi produktami w kieszonkach , fajnie by było jak byście pomogli . Mecz jutro.
- Temple Guard
- Falubaz
Nietrudno się domyślić, że chodzi o hobgobliny z łukamiCaledor pisze:eee nie chce zeby to zabrzmiało głupio - nie znam się za dobrze ale co to są mistrzowie precyzji?
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
w takim razie koniecznie byczek bsb som i 1+ sejwCaledor pisze:eee nie chce zeby to zabrzmiało głupio - nie znam się za dobrze ale co to są mistrzowie precyzji?
a na 1200 jest 2 hero
i do tego caddy generał, chyba że przeciwnik bez magii - wtedy heros ekonomiczny albo drugi byczek z S7
wiekszosc tych rozpisek bazuje na broni zasiegowej ... a czy ktos z powodzeniem gra CD na atak a nie na obrone ???
chodzilo mi bardziej o granie ze spora przewaga oddzialow uzbrojonych w bron do walki wrecz .... rozegralem dwie takie bitwy i dostalem w dupe
dzieki za rade i postaram sie zagrac nastepna bitwe tak jak Ty to opisujesz
dzieki za rade i postaram sie zagrac nastepna bitwe tak jak Ty to opisujesz
Blundy mają tę zaletę, że mimo słabego sejwa (5+), nadal są to dwarfy ze statikiem i ld 10 od gienia (no i BSB) A ponadto jak się ruszą i strzelą/zrobią stand & shoot to mogą coś ukruszyć zanim coś w nich wpadnie.
Zrobiłem rospiske na 1350 i jutro ją chyba wypróbuje (to będzie 1. gra ChD ) Jak będzie fajnie się grało to może zacznę szybciej składać moją armie, bo narazie to mi nie idzie zbyt prężnie. A do rzeczy:
ChD Hero
-generał, gw, h.armour, ench.shield, gauntlets
Bull Centaur Hero
-bsb, arm.of gazrakh, sw.of might
15x ChD Warriors
-sztandar, muzyk, banner of slavery
15x Blunderbussers
15x Blunderbussers
25x Hobgoblins
-l.armour, shields
25x Hobgoblins
-l.armour, shields
2x Bolt Thrower
2x Bolt Thrower
Death Rocket
Earthshaker
Jest w sumie 1348 pktów, 116 jednostek. Te klocki HG mogły by być 2 razy tańsze, ale za te pkty nic ważnego bym nie dał, a lepiej chyba żeby miały te 5+ i 4+ save w walce, bo muszą w końcu brać na klate wszystko
Myślicie że daje rade, czy coś tu do wymiany?
ChD Hero
-generał, gw, h.armour, ench.shield, gauntlets
Bull Centaur Hero
-bsb, arm.of gazrakh, sw.of might
15x ChD Warriors
-sztandar, muzyk, banner of slavery
15x Blunderbussers
15x Blunderbussers
25x Hobgoblins
-l.armour, shields
25x Hobgoblins
-l.armour, shields
2x Bolt Thrower
2x Bolt Thrower
Death Rocket
Earthshaker
Jest w sumie 1348 pktów, 116 jednostek. Te klocki HG mogły by być 2 razy tańsze, ale za te pkty nic ważnego bym nie dał, a lepiej chyba żeby miały te 5+ i 4+ save w walce, bo muszą w końcu brać na klate wszystko
Myślicie że daje rade, czy coś tu do wymiany?
ChD Lord @431
-Great Taurus, Black Hammer of Hashut, Ench. Shield, Gauntlets of Bazhrakk the Cruel, h.armour
ChD Hero @111
-general, Armour of the Furnace, shield, great weapon
BC Hero @175
-BSB, Sword of Might, Armour of Gazrakh
ChD Sorcerer @115
-2x Dispel Scroll
15x ChD Warriors @205
-sztandar, muzyk, Banner of Slavery
15x ChD Blunderbussers @200
-sztandar, muzyk
-sztandar, muzyk
31x Hobgoblins @62
30x Hobgoblins @60
10x Hobgoblins @50
-normal bows
10x Hobgoblin Wolf Riders @160
-shields, l.armours, normal bows
Death Rocket @80
2x Hobgoblin Bolt Thrower @60
Earthshaker @110
Earthshaker @110
Total:2249
Casting:3
Dispel:3
Models:160
Zrobiłem sobie taką rospiskę, na te najczęściej grane pkty, ale wydaje mi się jakaś taka niepełna. Nie jest mnie dużo więcej niż na 1350 (myślałem że wejdzie 3 klocek hobgoblinów i 3 unit blunderbussów).
Jest za to lord na taurusie, który może rąbać drzewa, psuć rydwany i wiele innych rzeczy Jest generał pieszy, więc główne klocki będą miały 10ld. Dałem mu armour of the furnace, żeby był bardziej wytrzymały i nie ginął od byle czego. BSB też jest, więc nie powinienem się łatwo łamać.
Maszyn dużo, jak zawsze, więc powinno być ok.
Myślicie że dobra rospa czy coś można lepiej złożyć?
-Great Taurus, Black Hammer of Hashut, Ench. Shield, Gauntlets of Bazhrakk the Cruel, h.armour
ChD Hero @111
-general, Armour of the Furnace, shield, great weapon
BC Hero @175
-BSB, Sword of Might, Armour of Gazrakh
ChD Sorcerer @115
-2x Dispel Scroll
15x ChD Warriors @205
-sztandar, muzyk, Banner of Slavery
-sztandar, muzyk
-sztandar, muzyk
31x Hobgoblins @62
30x Hobgoblins @60
10x Hobgoblins @50
-normal bows
10x Hobgoblin Wolf Riders @160
-shields, l.armours, normal bows
Death Rocket @80
Earthshaker @110
Earthshaker @110
Total:2249
Casting:3
Dispel:3
Models:160
Zrobiłem sobie taką rospiskę, na te najczęściej grane pkty, ale wydaje mi się jakaś taka niepełna. Nie jest mnie dużo więcej niż na 1350 (myślałem że wejdzie 3 klocek hobgoblinów i 3 unit blunderbussów).
Jest za to lord na taurusie, który może rąbać drzewa, psuć rydwany i wiele innych rzeczy Jest generał pieszy, więc główne klocki będą miały 10ld. Dałem mu armour of the furnace, żeby był bardziej wytrzymały i nie ginął od byle czego. BSB też jest, więc nie powinienem się łatwo łamać.
Maszyn dużo, jak zawsze, więc powinno być ok.
Myślicie że dobra rospa czy coś można lepiej złożyć?
Tylko że jak wezme drugiego caddyego, to nie będe miał slota na tego herosa, który jest generałem, daje 10ld w centrum bitwy, do tego jest wytrzymały dosyć. A jak dojdzie zamiast niego caddy, to generałem będzie musiał zostać lord na taurusie i ld sobie odleci :/
- Jacek_Azael
- Masakrator
Przepraszam mam jedno pytanie, a mianowicie. Dlaczego nik nie używa takich jednostek jak : Olde Guard, Whirlwind, Iron Golem, Delvers czy bohatera Master Gunner? Czy to oznacza, że wszyscy używają tylko tych dwóch stron ze strony GW, a nikt podręcznika zawierającego ponad 70 stron? Mam jedno i drugie i nie wiem z czego korzystać przy tworzeniu rozpiski. Proszę o pomoc w tej sprawie. Z góry dziękuję.