PMotM9 - Wielki zly Paszczak -27.02 [skonczone malowanie]

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

PMotM9 - Wielki zly Paszczak -27.02 [skonczone malowanie]

Post autor: Treevill »

Pewnie wiekszosc bedzie malowac jakis mega mrocznych rzeznikow wiec postanowilem malowac bardziej bekowa jednostke (jest zla czy to dla przeciwnika czy dla wlasnego generala ze wzgledu na jej nieprzewidywalnosc)

podstawka - jest to pierwsza moja figurka w ktorej podstawke zrobilem i pomalowalem na poczatku . Zastosowalem lesne podstawki od Scibora jako elementy ozdobne . Zeby zywicowe podstawki nie wystawaly za bardzo umiescilem je w podstawce oryginalnej

Obrazek

a tak wyglada gotowa podstawka i goblin z paszczakiem do pomalowania

Obrazek

fotka typowo pogaladowa bo nie chcialo mi sie roztawiac mojego sprzetu oswietleniowego
Ostatnio zmieniony 27 lut 2008, o 14:08 przez Treevill, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

no... podstawka zacna... ładna praca się szykuje...
Obrazek

Awatar użytkownika
Bonczek
Chuck Norris

Post autor: Bonczek »

Miiiiisiooooo :) Fajnie, fajnie. Duża squig- ładna squig :P Pociśnij malowanie i będzie superancko-bajerancko!

Pozdro

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bizon »

Zapowiada się nader smakowicie :) z niecierpliwością czekam na rozwój pracy :)

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Bardzo fajny Paszczaczek będzie, sądząc po podstawce - czekam na ciąg dalszy :)

Awatar użytkownika
Bulek
Wałkarz

Post autor: Bulek »

Bardzo fajna pdstawka fajna praca sie zapowiada

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Podstawka bardzo udana, chyba będzie pięknie :)

Awatar użytkownika
sojowy
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: sojowy »

Fajnie, fajnie, ale pamiętaj, ze mięso z zębacza jest bardzo smaczne. :) Uważaj, żeby ci z niego nie zrobili steka.
Jest ładna podstawka, będzie git.

Awatar użytkownika
Arte
Wodzirej

Post autor: Arte »

co sie stalo ze treevil nie daje na PMotM chdecji? :)

coo bedzie dobra konkurencja sadzac po zdj :)

Awatar użytkownika
Motyl
Oszukista

Post autor: Motyl »

Przeczytałem wielki zły Paraszczak xD

Szkoda, że tak mało widać na fotkce z figurką. Zapowiada się łądnie
Serwis społeczności Mordheim
www.najmita.net

check it out!

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

zacna podstawka...mam tylko pytanie czy zamierzasz używać N.G big bos on gigant squig do bitew??

pozddro
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
TomaszT
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: TomaszT »

Podstawka pierwsza klasa, szacunek! Już widzę ten pysk squiga ociekający pianą. Trzymam kciuki za malowanie reszty.

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Obrazek

tak wiec kolejna fotka ... jak narazie tylko skora squiga jest gotowa ... mimo ze dziasla na fotce wygladaja ok to nie jestem w 100% zadowolony... chyba bede musial to zeskrobac i pomalowac od nowa

nie mam farbki fioletowej i probowalem uzyskac ten kolor mieszajac rozne ferby i wyszedl mi taki fioletowo szary ... wiec mam pytanie do ekspertow ... jakie farby mam wymieszac i jakie maja byc proporcje aby uzyskac fioletowy

@Tularian - ta figurke kupilem na konkurs i do kolekcji ... ciezko bylo by mi wyprobowac ta jednostke w bitwie bo moja armia orkow i gobinow zostala w Polsce ... ale wydaje mi sie ze nie jest to jednostka ktora by szla z przodu armi (zbyt latwo go stracic przez magie i bron zasiegowa ) wiec ja bym go uzyl tylko jako jednostke ktora flankuje walczace juz oddzialy

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Treevil pisze:nie mam farbki fioletowej i probowalem uzyskac ten kolor mieszajac rozne ferby i wyszedl mi taki fioletowo szary ... wiec mam pytanie do ekspertow ... jakie farby mam wymieszac i jakie maja byc proporcje aby uzyskac fioletowy
Niebieski i czerwony - np. Enchanted Blue i Blood Red - spróbuj na początek 50/50 (u mnie gra), bo to w sumie jeden z podstawowych pochodnych kolorów, ale to tak na oko, zobaczysz, co się będzie działo i dodasz sobie czerwieni albo niebieskiego... Potem do tego możesz już dodać sobie białej do rozjaśniania, bo fiolet z tej mieszanki będzie bardzo ciemny, ciemniejszy, niż Liche Purple. Możesz też spróbować z Ice Blue, ale wtedy już nie przyciemnisz tego koloru, czarny odpada, a tak masz bazę wyjściową i zawsze możesz sobie rozjaśnić. No. A tak w ogóle to gdzie byłeś na plastyce w podstawówce, a? :twisted: ;)

A teraz o samej figurce - ładnie się zapowiada, kolorystyka jest żywa i jaskrawa, co bardzo pasuje tym modelom. Podstawka też się nieźle zapowiada. Więcej o figurce nie mówię, bo to model konkursowy, więc poza "fioletową radą", z obszerną opinią nt. malowania wstrzymam się jeszcze trochę :)

Jak na razie bardzo ładnie, czekam na postępy :)

Pozdrawiam
Sławol
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Bonczek
Chuck Norris

Post autor: Bonczek »

Jeśli idzie o skórę to wygląda nieźle :) Kontrasty z jednej strony dobrze widoczne, a z drugiej nie są przesadnie ostre. Brawo ;) Keep on working ;)

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Sławol pisze:A tak w ogóle to gdzie byłeś na plastyce w podstawówce, a? :twisted: ;)
sorki moze sie zle wyslowilem ... moglem napisac "jak uzyskac ladny fioletowy" bo ogolnie to wiem i ogolnie mi wyszedl fioletowy ale taki blady ... poprostu zeby sie nie babrac z farbami i robic kilkanascie probek wole zapoznac sie ze sprawdzonym sposobem od kogos kto ma doswadczenie w tym kierunku ... a jak nie to w poniedzialek kupie sobie farbe fioletowa i tyle :P

a tak to dzieki za odpowiedz

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Przecież żartuję :) Wszystko OK, jak sobie będziesz dodawał białej farby potem, to miniesz po drodze Nauseating Blue (nie ma już takiego samego odcienia jak kiedyś, mi zostało trochę w starym opakowaniu) i Liche Purple, a uzyskane odcienie będą zbliżone ;) A dalej to już eksperymenty, kombinuj z farbami i wymyślaj, nie bój się, to naprawdę świetna zabawa :) Uzyskasz niepowtarzalne efekty. A czasu na skończenie modelu masz jeszcze sporo.

Pozdrawiam
Sławol
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Obrazek

tak wiec wielki pomidor skonczony ... zaczynam malowanie z gobosa

cholera wlasnie na focie zobaczylem tez ze cos z okiem jest nie tak ... trzeba maznac czarnym :P tez te kolczyki jakies dretwe ... pojdzie do poprawki

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Bardzo fajny. Najlepsze pomidorki są czerwone, u Twojego ta czerwień jest naprawdę fajna i żywa.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Poki co kawal dobrej roboty , tak trzymaj.

ODPOWIEDZ