Ognisko - jak ulepić?

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
skink
"Nie jestem powergamerem"

Ognisko - jak ulepić?

Post autor: skink »

Mam problem, ponieważ potrzebuje do dioramy ogniska, a nie zabardzo wiem jak sie zabrać za taki duuuży płomień... :? bo z małymi to sobie jeszcze radze, ale ognisko składa się z większej niż jeden ilości języków ognia, i nie wiem jak to zrobić, żeby wyglądało naturalnie.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

To zależy, czy mają to być rozrzucone płomienie, czy coś w rodzaju firewall, czy jedno wielkie, spójne ognisko. Bo każde jedno lepi się inaczej.
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
skink
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: skink »

No jakby to powiedzieć... :? takie klasyczne, spójne. Po prostu takie zwykłe ognisko na którym piecze sie kiełbaski :D

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

to najprościej proponuję metodą puzzli i z materiału plastycznego, który możesz upiec. Lepisz kilka stożków o różnych wysokościach (największe najlepiej ze dwa - tak, żeby były kolumną ogniska). Następnie tnij je od podstawy, zmniejszając i kończąc cięcia na bokach tak, żeby do siebie pasowały i dolepiaj je jeden do drugiego. Później, kiedy już je wylepisz, zacznij je rozcapierzać od czubka stożka w dół. Kiedy już rozcapierzysz wszystkie, to delikatnie je skręcaj, nadaj im kształt pojedynczych płomieni.
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Post autor: Marko »

Zrób z driad :D serio, one mają takie wystające dziwne kawałki, jak je się dobrze poprzycina i trochę domodeluje powinno wyjść całkiem spoko. Kiedyś widziałem na jakiejś stronie i dawało radę :)
pzd

ODPOWIEDZ