O&G 1500p Goblinowa rozpa
O&G 1500p Goblinowa rozpa
Tak sobie czytam czasem AB goblinków i wpadłem na śmieszny pomysł
Goblin Big Boss 93p
Generał, GW, LA, Shield.
Sword of Might
Urgok's Horn
NG Bigg Boss 138p
GW, LA, Shield.
Piszczałki
Mózgotrzep ( ) Guzzli (rzucanie kostką 1-2 głupota, 3-4 nienawiść, 5-6 nienawiść i szał do końca gry)
NG Shaman 135p
2lv
Niblla Itty Ring
Scroll
20 NG 157p
Muzyk, Chorąży, Sieci.
2 Fanatycy.
20 NG 157p
Muzyk, Chorąży, Sieci.
2 Fanatycy.
20 NG 157p
Muzyk, Chorąży, Sieci.
2 Fanatycy.
5 Wolf Riders 81p
Spears, Muzyk.
5 Spider Riders 81p
Muzyk.
5 Spider Riders 81p
Muzyk.
5 Savage Orc Boar Boyz 146p
Sztandar, Muzyk.
Spear, Shield
2 Spear Chukka 70p
Giant 205p
Total: 1491
PD: 4 + 2 BS
DD: 3 + Scroll
Models in army: 92 (czyli nie tak znowu mało...)
Da się tym pograć? Próbowałem mało punktór dać w herosów, a bardziej tanimi oddziałkami po mniej niż 150p wystawiać się.
Goblin Big Boss 93p
Generał, GW, LA, Shield.
Sword of Might
Urgok's Horn
NG Bigg Boss 138p
GW, LA, Shield.
Piszczałki
Mózgotrzep ( ) Guzzli (rzucanie kostką 1-2 głupota, 3-4 nienawiść, 5-6 nienawiść i szał do końca gry)
NG Shaman 135p
2lv
Niblla Itty Ring
Scroll
20 NG 157p
Muzyk, Chorąży, Sieci.
2 Fanatycy.
20 NG 157p
Muzyk, Chorąży, Sieci.
2 Fanatycy.
20 NG 157p
Muzyk, Chorąży, Sieci.
2 Fanatycy.
5 Wolf Riders 81p
Spears, Muzyk.
5 Spider Riders 81p
Muzyk.
5 Spider Riders 81p
Muzyk.
5 Savage Orc Boar Boyz 146p
Sztandar, Muzyk.
Spear, Shield
2 Spear Chukka 70p
Giant 205p
Total: 1491
PD: 4 + 2 BS
DD: 3 + Scroll
Da się tym pograć? Próbowałem mało punktór dać w herosów, a bardziej tanimi oddziałkami po mniej niż 150p wystawiać się.
Bum...!
po co gw na generale?
co maja fasty?5z muzykiem i wlocznia kosztuje 71pkt...
20NG sa plewne...latwo panikowac(strzelanie/magia)i szybko traca statyczny CR
sciagnac sztandar z savage
i chyba NGBB zamienilbym na szamana(piszczalki+grzyb) albo dal mu sztandar armii
guzzla jest raczej lewa
co maja fasty?5z muzykiem i wlocznia kosztuje 71pkt...
20NG sa plewne...latwo panikowac(strzelanie/magia)i szybko traca statyczny CR
sciagnac sztandar z savage
i chyba NGBB zamienilbym na szamana(piszczalki+grzyb) albo dal mu sztandar armii
guzzla jest raczej lewa
Mogę zmienić 3x20NG na 2x30 NG ale je też strasznie łatwo spanikować o czym się niemiło przekonałem grając z HE...
Fasty... Pomyłka przy liczeniu
GW na generale żeby ciął z oddziału bo jakiejś piechocie, 4p tylko kosztuje, a zawsze się przydaje...
Sztndar sciągnąć z Savage... A dawać im Championa? Ma 4WS, 4s i 3 A...?
A NGBB... Właśnie on mi się w całej rozpie najbardziej podoba. Ryzykowny, ale statystycznie biegnie do walki używa piszczałek i drażni przeciwnika. A wszytsko za 130p! Jak dla mnie rzecz bardzo fajna. Zawsze, tak jak powiedziałeś, mogę go zmienić na drugiego szamana ale magia zaczęła mi się już powoli nudzić.
A guzzla to eksperyment...
Fasty... Pomyłka przy liczeniu
GW na generale żeby ciął z oddziału bo jakiejś piechocie, 4p tylko kosztuje, a zawsze się przydaje...
Sztndar sciągnąć z Savage... A dawać im Championa? Ma 4WS, 4s i 3 A...?
A NGBB... Właśnie on mi się w całej rozpie najbardziej podoba. Ryzykowny, ale statystycznie biegnie do walki używa piszczałek i drażni przeciwnika. A wszytsko za 130p! Jak dla mnie rzecz bardzo fajna. Zawsze, tak jak powiedziałeś, mogę go zmienić na drugiego szamana ale magia zaczęła mi się już powoli nudzić.
A guzzla to eksperyment...
Bum...!
pograc to możesz w sensie przesuwania figurek....
jak Sword of Might to nie GW, bo jak masz magiczną bron to musisz jej uzywać... no dałbym mu chociaż wilczka albo pajączka...
Mózgotrzep?? o matko, a co ten gobos ma takiego fajnego w sobie ze chcesz mu dawac frenzy albo hate'a?? jakąś fajną broń że przerzut albo dodatkowy atak mu sie należy? piszczełkę:D
szaman, niby ma te 4 PD + 2 boundy ale nie wiem czy cokolwiek zdziała twa magia..
klocki to musisz miec po 25-30... ale żeby siatki każdy miał?? i bossów daj , byle challenge pójdzie i co? skoro masz tylko klocki nightów to daj ich...
no mało, i w dodatku to są gobbosy
ja na 1500pkt wyciągam 130 modeli w tym dwa kloce orków po 23 i jazde savagów...
jak Sword of Might to nie GW, bo jak masz magiczną bron to musisz jej uzywać... no dałbym mu chociaż wilczka albo pajączka...
Mózgotrzep?? o matko, a co ten gobos ma takiego fajnego w sobie ze chcesz mu dawac frenzy albo hate'a?? jakąś fajną broń że przerzut albo dodatkowy atak mu sie należy? piszczełkę:D
szaman, niby ma te 4 PD + 2 boundy ale nie wiem czy cokolwiek zdziała twa magia..
klocki to musisz miec po 25-30... ale żeby siatki każdy miał?? i bossów daj , byle challenge pójdzie i co? skoro masz tylko klocki nightów to daj ich...
no mało, i w dodatku to są gobbosy
ja na 1500pkt wyciągam 130 modeli w tym dwa kloce orków po 23 i jazde savagów...
A to GW też racja... Nie zwróciłem uwagi..
Mózgotrzep? Ma fajną broń - najlepszą w swoim rodzaju - Great Weapon ;)No dla mnie Hatred do 3 A z siłą 6 bardzo by się przydało... A jak jeszcze frenzy ma to w ogóle... 4 ataki z przerzutami i siłą 6. Do tego ataki squiga. A raptem 15p to tyle co jeden pająk..
Czyli klocki Nightów po 30... OK już robię:
Goblin Big Boss 105p
Generał, GW, LA, Shield.
Wilczek
Sword of Might
Urgok's Horn
NG Shaman 130p
2lv
Piszczałki
Grzybek
NG Shaman 135p
2lv
Niblla Itty Ring
3 Grzybki
30 Night Goblins 225p
FCG, Spears, Sieci.
2 Fanatycy
30 Night Goblins 225p
FCG, Spears, Sieci.
2 Fanatycy
20 Night Goblins 60p
Bow
5 Wolf Riders 71p
Spears, Muzyk.
5 Spider Riders 71p
Muzyk.
5 Spider Riders 71p
Muzyk.
5 Savage Orc Boar Boyz 132p
Muzyk.
Spear, Shield.
2 Spear Chukka 70p
Giant 205p
Równo 1500p
Teraz lepiej?
Mózgotrzep? Ma fajną broń - najlepszą w swoim rodzaju - Great Weapon ;)No dla mnie Hatred do 3 A z siłą 6 bardzo by się przydało... A jak jeszcze frenzy ma to w ogóle... 4 ataki z przerzutami i siłą 6. Do tego ataki squiga. A raptem 15p to tyle co jeden pająk..
Czyli klocki Nightów po 30... OK już robię:
Goblin Big Boss 105p
Generał, GW, LA, Shield.
Wilczek
Sword of Might
Urgok's Horn
NG Shaman 130p
2lv
Piszczałki
Grzybek
NG Shaman 135p
2lv
Niblla Itty Ring
3 Grzybki
30 Night Goblins 225p
FCG, Spears, Sieci.
2 Fanatycy
30 Night Goblins 225p
FCG, Spears, Sieci.
2 Fanatycy
20 Night Goblins 60p
Bow
5 Wolf Riders 71p
Spears, Muzyk.
5 Spider Riders 71p
Muzyk.
5 Spider Riders 71p
Muzyk.
Muzyk.
Spear, Shield.
2 Spear Chukka 70p
Giant 205p
Równo 1500p
Teraz lepiej?
Bum...!
a ja mam pytanie czy odważylibyście się iść na turniej z rozpą mniej więcej taką?
3x ng shaman 2x scroll pierścionek i grzybki do oporu rozlokowane u różnych kolesi
4x bolty bez bullich i doom diver
8 squigów
3 fasty
2x night gobliny fcg +sieci + fanatycy (nie pamiętam ile)
25 orków fcg shieldy
3x ng shaman 2x scroll pierścionek i grzybki do oporu rozlokowane u różnych kolesi
4x bolty bez bullich i doom diver
8 squigów
3 fasty
2x night gobliny fcg +sieci + fanatycy (nie pamiętam ile)
25 orków fcg shieldy
jakiego squiga?Do tego ataki squiga.
po czymA to GW też racja... Nie zwróciłem uwagi..
ehhGenerał, GW, LA, Shield.
nie no pająk pod hero to kosztuje 40pktA raptem 15p to tyle co jeden pająk..
mi sie wydaje że powinneś napisać ile pkt, obrobić ładnie i wrzucic to na forum rozpisek a nie nieładnie wcinać się koledze w temat.. IMOa ja mam pytanie czy odważylibyście się iść na turniej z rozpą mniej więcej taką?
Zapomniałem dopisać że NGBB jest na Squigu... I stąd tyle nieporozumienia.Cytat:
Do tego ataki squiga.
jakiego squiga?
Goblin Big Boss 89p
Generał, LA, Shield.
Sword of Might
Urgok's Horn
NG Bigg Boss 138p
GW, LA, Shield.
SQUIG
Piszczałki
Mózgotrzep Guzzli (rzucanie kostką 1-2 głupota, 3-4 nienawiść, 5-6 nienawiść i szał do końca gry)
NG Shaman 135p
2lv
Niblla Itty Ring
3 Grzybki
30 Night Goblins 225p
FCG, Spears, Sieci.
2 Fanatycy
30 Night Goblins 225p
FCG, Spears, Sieci.
2 Fanatycy
20 Night Goblins 60p
Bow
5 Wolf Riders 71p
Spears, Muzyk.
5 Spider Riders 71p
Muzyk.
5 Spider Riders 71p
Muzyk.
Muzyk.
Spear, Shield.
2 Spear Chukka 70p
Giant 205p
ORAZ opcja II
Goblin Big Boss 105p
Generał, LA, Shield.
Wilczek
Sword of Might
Urgok's Horn
NG Shaman 130p
2lv
Piszczałki
Grzybek
NG Shaman 135p
2lv
Niblla Itty Ring
3 Grzybki
30 Night Goblins 225p
FCG, Spears, Sieci.
2 Fanatycy
30 Night Goblins 225p
FCG, Spears, Sieci.
2 Fanatycy
20 Night Goblins 60p
Bow
5 Wolf Riders 71p
Spears, Muzyk.
5 Spider Riders 71p
Muzyk.
5 Spider Riders 71p
Muzyk.
Muzyk.
Spear, Shield.
2 Spear Chukka 70p
Giant 205p
Równo 1500p
No teraz jest dobrze....
Zastanawiałem się jeszcze czy nie zmienić giganta na 4x Ironguts z Warbannerem...
A co do twojej próbki rozpy qlpin:
Grałem takimi (3 magów, klocki ng i troche maszynek) ale są kiepskie. Masz generalską LD 5 i tylko Orkowie mają w miarę dobry LD - bo aż 7. Jedna panika ciągnie drugą i połowa armii może ci uciec... Ryzykowne
Bum...!
owszem to prawda ld tylko 7 ale za to w magii miażdże!! do tego mam 4 bolce także jakieś kawy są ściągane szybciutko...
terrorów na 1500 się nie spodziewam może oprócz treeman'a
a jak coś dojdzie to bardzo mocno walne, ze gwiazdki zobaczy od squigów + jakieś popychaczki i orków (ale to tylko z popychaczką) do tego są fanatycy są sieci na ng
plan ma dziury ale te koooosssstki!!!
mode
nieladnie, nieladnie, przeklinac.
nu, nu
mode off
a jak coś dojdzie to bardzo mocno walne, ze gwiazdki zobaczy od squigów + jakieś popychaczki i orków (ale to tylko z popychaczką) do tego są fanatycy są sieci na ng
mode
nieladnie, nieladnie, przeklinac.
nu, nu
mode off
Po pierwsze: opanuj słownictwo
A po drugie:
Wyobraź sobie że ginie ci 25% oddziału NG. Testuj LD przy liderdce... 5! A jak ci się nie uda to wszystko wokół też testuje, na liderce podobnej...
A magią nie rzezasz... Lepiej dwóch szamanów + Black Ork dający liderke (ja się do tego nie stosuję, bo nie lubię orków, a szczególnie orkowych bohaterów i nigdy nie grałem i nie mam zamiaru grać na orkowych bohaterach, lub orkowych klockach )
A po drugie:
Wyobraź sobie że ginie ci 25% oddziału NG. Testuj LD przy liderdce... 5! A jak ci się nie uda to wszystko wokół też testuje, na liderce podobnej...
A magią nie rzezasz... Lepiej dwóch szamanów + Black Ork dający liderke (ja się do tego nie stosuję, bo nie lubię orków, a szczególnie orkowych bohaterów i nigdy nie grałem i nie mam zamiaru grać na orkowych bohaterach, lub orkowych klockach )
Bum...!
miazdzysz?qlpin pisze:owszem to prawda ld tylko 7 ale za to w magii miażdże!! do tego mam 4 bolce także jakieś kawy są ściągane szybciutko...
a jak coś dojdzie to wpierdol od squigów + jakieś popychaczki i orków (ale to tylko z popychaczką) do tego są fanatycy są sieci na ng
to ciekawe
chetnie bym zagral z taka rozpa...nie ma ld,nie umie sie bic...
a terror to nie tylko drzewiec,takze mantysia,wariat czy pegaz z DE
czasami jeszcze trzeba przechodzic testy paniki,strachu itp
tu nie byłbym taki pewien, chyba że znalazłem kolejny defekt polskiego podręcznika zasadHusiat pisze: A jak ci się nie uda to wszystko wokół też testuje
<truepunk> powinni robic dwa niezalezne turnieje, dla pijacych i dla niepijacych
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
Husiat-gigant to przezytek
naprawde trzeba sie naglowic w walce z kim sie sprawdza...na mega farta nie licze-rownie dobrze moge liczyc na takie szczescie i szarzujac 5fasta na chaos knightow lamac ich w szarzy
ale nie codzien jest wygrana na loterii....
a 205pkt piechota nie chodzi
polecilbym trolle....ale nie masz Ld w zwiazku z tym 4ironguts z warbannerem albo doom diver
sprawdza sie lepiej(co ciekawe-czary zielonych dzialaja tez na np ironguts )
co do squiga
jak dla mnie jest mocno zajawkowy..i jakby na sile
im wiecej gram tym bardziej sie przekonuje ze bohaterowie w zielonych solo nie robia nic
po pierwsze-nie wiesz ile sie ruszy...po drugie-jest na podstawce 50x50
no i co najgorsze-spowalnia go teren(wiec nie ma radosnego biegania po lasach czy zaoranych polach)
ps.Zox tutaj chycba chodzilo o to ze te gobliny zaczna spieprzac i spora szansa ze przebiegna po kolejnych oddzialach...i efekt domina jak nic
naprawde trzeba sie naglowic w walce z kim sie sprawdza...na mega farta nie licze-rownie dobrze moge liczyc na takie szczescie i szarzujac 5fasta na chaos knightow lamac ich w szarzy
ale nie codzien jest wygrana na loterii....
a 205pkt piechota nie chodzi
polecilbym trolle....ale nie masz Ld w zwiazku z tym 4ironguts z warbannerem albo doom diver
sprawdza sie lepiej(co ciekawe-czary zielonych dzialaja tez na np ironguts )
co do squiga
jak dla mnie jest mocno zajawkowy..i jakby na sile
im wiecej gram tym bardziej sie przekonuje ze bohaterowie w zielonych solo nie robia nic
po pierwsze-nie wiesz ile sie ruszy...po drugie-jest na podstawce 50x50
no i co najgorsze-spowalnia go teren(wiec nie ma radosnego biegania po lasach czy zaoranych polach)
ps.Zox tutaj chycba chodzilo o to ze te gobliny zaczna spieprzac i spora szansa ze przebiegna po kolejnych oddzialach...i efekt domina jak nic
Zastanawiałem się nad Irongutami i bardzo chętnie bym 4 z Warbannerem wystawił, ale oni mają tylko 8 LD... I to bez stubborna i terrora. Ogółem łatwiej ich spanikować.
Chociaż wytrzymalsi na ostrzał są, bo 12 W i 5+ AS.
Niedługo to wypróbuję
A co do Squiga - pierwszy raz bym go użył - skoro nie jest dobry, to po prostu poleci drugi szaman z pipesami i grzybem.
Chociaż wytrzymalsi na ostrzał są, bo 12 W i 5+ AS.
Niedługo to wypróbuję
A co do Squiga - pierwszy raz bym go użył - skoro nie jest dobry, to po prostu poleci drugi szaman z pipesami i grzybem.
Bum...!
8ld i ciezko spanikowac?
husiat nie badz dziwakiem-maja wiecej ld niz twoj general
AS nie ma znaczenia...
chodzi bardziej o to ze oni maja szanse dojsc do walki...gigant praktycznie nie ma takich szans
stubborn?chlopaki powinni lamac oddzialy...jak wchodza z impactami+wyplaca 12 atakow to powinni albo wygrac albo lamac sie o 1...z bsb powinni to ustac
husiat nie badz dziwakiem-maja wiecej ld niz twoj general
AS nie ma znaczenia...
chodzi bardziej o to ze oni maja szanse dojsc do walki...gigant praktycznie nie ma takich szans
stubborn?chlopaki powinni lamac oddzialy...jak wchodza z impactami+wyplaca 12 atakow to powinni albo wygrac albo lamac sie o 1...z bsb powinni to ustac
To może coś takiego:
Goblin Big Boss 105p
Generał, LA, Shield.
Wilczek
Sword of Might
Urgok's Horn
NG Shaman 130p
2lv
Piszczałki
Grzybek
NG Shaman 135p
2lv
Niblla Itty Ring
3 Grzybki
30 Night Goblins 225p
FCG, Spears, Sieci.
2 Fanatycy
30 Night Goblins 225p
FCG, Spears, Sieci.
2 Fanatycy
5 Wolf Riders 71p
Spears, Muzyk.
5 Spider Riders 71p
Muzyk.
5 Spider Riders 71p
Muzyk.
Muzyk.
Spear, Shield.
2 Spear Chukka 70p
4 Ironguts 252 Pts
Heavy Armour, Standard, Musician
War Banner
PD: 6
DD: 4
Total: 1497p
No to teraz mam dobrą magię, 2 klocki, 3 fasty, małe wsparcie dzików i duże wsparcie Irongutów.
Lepiej cokolwiek?
Ironguci na starcie mają +2. Jak nabiją 3 rany to już nie przegrywają w CR. A 3 rany przy 9-12 atakach nie powinno stanowić problemu...
Myślałem żeby dać coś 5 Dzików, ale jednak wolę ich tak zostawić. Kosztują 132p, mała strata jak zginą. A dużo w polu mogą zrobić.
Boję się tylko krasnoludzkich i imperialnych górek bo mi się wszystko posypie... A szczególnie klocki NG. Szybko bardzo spadają od ostrzału... Ale cóż.
Prawdopodobnie (o ile pojadę) to wezmę to na Wielki Miecz w Ożarowie. Więc nie będzie tak źle dzięki zamianie armii... Myślę że mógłbym coś ugrać.
Goblin Big Boss 105p
Generał, LA, Shield.
Wilczek
Sword of Might
Urgok's Horn
NG Shaman 130p
2lv
Piszczałki
Grzybek
NG Shaman 135p
2lv
Niblla Itty Ring
3 Grzybki
30 Night Goblins 225p
FCG, Spears, Sieci.
2 Fanatycy
30 Night Goblins 225p
FCG, Spears, Sieci.
2 Fanatycy
5 Wolf Riders 71p
Spears, Muzyk.
5 Spider Riders 71p
Muzyk.
5 Spider Riders 71p
Muzyk.
Muzyk.
Spear, Shield.
2 Spear Chukka 70p
4 Ironguts 252 Pts
Heavy Armour, Standard, Musician
War Banner
PD: 6
DD: 4
Total: 1497p
No to teraz mam dobrą magię, 2 klocki, 3 fasty, małe wsparcie dzików i duże wsparcie Irongutów.
Lepiej cokolwiek?
Ironguci na starcie mają +2. Jak nabiją 3 rany to już nie przegrywają w CR. A 3 rany przy 9-12 atakach nie powinno stanowić problemu...
Myślałem żeby dać coś 5 Dzików, ale jednak wolę ich tak zostawić. Kosztują 132p, mała strata jak zginą. A dużo w polu mogą zrobić.
Boję się tylko krasnoludzkich i imperialnych górek bo mi się wszystko posypie... A szczególnie klocki NG. Szybko bardzo spadają od ostrzału... Ale cóż.
Prawdopodobnie (o ile pojadę) to wezmę to na Wielki Miecz w Ożarowie. Więc nie będzie tak źle dzięki zamianie armii... Myślę że mógłbym coś ugrać.
Bum...!