Golden Demon
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Golden Demon
Witam
Pisze w sprawie Goden Demona, który odbył się we wrześniu 2007 roku. Czy ktoś kto był obecny na konkursie mógłby napisac o nim kilka słów spostrzeżeń i opinii... nie chce fotek bo je mam... chodzi mi tylko o uwagi dotyczące organizacji/przebiegu/sędziów/slayer sworda (był tam w ogóle???)/prac...
z góry dzięki
Pisze w sprawie Goden Demona, który odbył się we wrześniu 2007 roku. Czy ktoś kto był obecny na konkursie mógłby napisac o nim kilka słów spostrzeżeń i opinii... nie chce fotek bo je mam... chodzi mi tylko o uwagi dotyczące organizacji/przebiegu/sędziów/slayer sworda (był tam w ogóle???)/prac...
z góry dzięki
Nasz Slayer Sword to była szpada z tego co pamiętam... Organizacja nawet nie taka złą jak na pierwszego GD. Tyle ze na całym świecie (poza Polską ) to chyba nikt nie wie że takowy się w Polsce odbył.
BTW kto mi powie kiedy w tym roku jest GD we Francji bo będzie tam book do Demonic Legionu i nowe figsy
BTW kto mi powie kiedy w tym roku jest GD we Francji bo będzie tam book do Demonic Legionu i nowe figsy
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Przybyłam, zobaczyłam, brawo biłam.
Nie znam się na organizacji konkursów tego typu, zresztą krytyki pewnie będzie tutaj dość więc może napiszę coś o pracach. Otóż w większości podobały mi się. W prawie każdej kategorii poziom był wysoki. Rzadko widuję fajne dioramy, tam mi się bardzo podobały.
Nie znaczy to, że zgadzam się z wyborem sędziów. To znaczy ogólnie zgadzam się, ale miejsca bym poprzestawiała w niektórych kategoriach
W zasadzie jedynym oczywistym pierwszym miejscem był zwycięzca z kategorii youngblood i nawet nie mówię tego dlatego, że to brat Haka był tylko dlatego, że jedynie w tej kategorii poziom był tak nierówny, by nie rzec niski. Po prostu figurka Krzyśka odstawała znacznie od reszty i tyle, i to chyba przyzna każdy, kto zobaczył fotki
Tak więc co do reszty kategorii poziom był znacznie równiejszy, dlatego pewnie nie wszyscy zgadzają się z przyznanymi nagrodami.
Sam przebieg - hmm, ludzie wkurzali się na przedłużające się ogłoszenie wyników. Ja nie zauważyłam tego specjalnie, bo mimo iż siedziałam cały dzień na tamtej sali, to miałam miłe towarzystwo [patrz m.in. pan powyżej] i czas się nie dłużył
Cieszę się, że polski GD w ogóle się odbył.
Nie znam się na organizacji konkursów tego typu, zresztą krytyki pewnie będzie tutaj dość więc może napiszę coś o pracach. Otóż w większości podobały mi się. W prawie każdej kategorii poziom był wysoki. Rzadko widuję fajne dioramy, tam mi się bardzo podobały.
Nie znaczy to, że zgadzam się z wyborem sędziów. To znaczy ogólnie zgadzam się, ale miejsca bym poprzestawiała w niektórych kategoriach
W zasadzie jedynym oczywistym pierwszym miejscem był zwycięzca z kategorii youngblood i nawet nie mówię tego dlatego, że to brat Haka był tylko dlatego, że jedynie w tej kategorii poziom był tak nierówny, by nie rzec niski. Po prostu figurka Krzyśka odstawała znacznie od reszty i tyle, i to chyba przyzna każdy, kto zobaczył fotki
Tak więc co do reszty kategorii poziom był znacznie równiejszy, dlatego pewnie nie wszyscy zgadzają się z przyznanymi nagrodami.
Sam przebieg - hmm, ludzie wkurzali się na przedłużające się ogłoszenie wyników. Ja nie zauważyłam tego specjalnie, bo mimo iż siedziałam cały dzień na tamtej sali, to miałam miłe towarzystwo [patrz m.in. pan powyżej] i czas się nie dłużył
Cieszę się, że polski GD w ogóle się odbył.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
a kto otrzymał slayer swordową szpade (i kto wpadł na taki pomysł? ani to sword ani to polskie bo jak już to szable trzeba było... a tu jakaś pedalska szpada...ehhh...)?
macie jakieś fotki i linki z kategorii youngblood? bo na stronie konkursu wogóle jej nie ma :/
doszły też mnie słuchy że sedziowie byli w wiekszości członkami studiów malarskich... i wiele nagród dziwnym trafem przypadało akurat członkom tych samych studiów (mimo, że większośc oglądających miała watpliwości co do słuszności kolejności na podium)... ktoś mógłby to skomentowac?
macie jakieś fotki i linki z kategorii youngblood? bo na stronie konkursu wogóle jej nie ma :/
doszły też mnie słuchy że sedziowie byli w wiekszości członkami studiów malarskich... i wiele nagród dziwnym trafem przypadało akurat członkom tych samych studiów (mimo, że większośc oglądających miała watpliwości co do słuszności kolejności na podium)... ktoś mógłby to skomentowac?
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Miałęm przyjechać, coś pocisnąć, a okazało się, że odwiedził mnie dziadek z Hiszpani... Jak zobaczyłem poziom to było mi baardzo żal, że nie przyjechałem. W youngbloodzie drugie miejsce zająłbym raczej bez większych problemów, co do pracy, która zajęła pierwsze miejsce i tak była bardzo dobraSkavenblight pisze:W zasadzie jedynym oczywistym pierwszym miejscem był zwycięzca z kategorii youngblood i nawet nie mówię tego dlatego, że to brat Haka był tylko dlatego, że jedynie w tej kategorii poziom był tak nierówny, by nie rzec niski. Po prostu figurka Krzyśka odstawała znacznie od reszty i tyle, i to chyba przyzna każdy, kto zobaczył fotki
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Ja byłem, nawet zdobyłem srebro. Poza długim czekaniem mi sie podobało. Organizacja samego konkursu była bardzo okej. Gorzej z reklamą (prace dobre, ale mało), odzewem ze strony GW (poza Polska GD został kompletnie olany) i stronką, ale to akurat mi strasznie nie przeszkadzało. Co do sędziowania, te insynuacje o "dziwnych trafach" są moim skromnym zdaniem mocno przesadzone. Poza kontrowersjami co do 1 miejsca dla oddziału 40k i Slayer Sworda to obyło sie bez nieprzyjemnych sytuacji.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Ten od I 40k Squad - moim zdaniem mocno kontrowersyjnie
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Z I miejscem w 40k Squad nawet się zgadzam (chociaż IMO squad z drugiego miejsca był lepszy), natomiast ze Slayer's Swordem nie. Może na żywo rzeczywiście te figurki są aż tak dobre, ale patrząc po zdjęciach (osobiście na GD nie byłem) było trochę lepszych prac.
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
Kłócić sie tak można w nieskończoność. Na takim poziomie ciężko wybrać decydująca prace, to że parę osób ma inne zdanie to nie znaczy ze sędziowie wybrali źle. Szczególnie, że na każdym prawie konkursie na główna nagrodę zasługuje więcej niż jedna praca. Niestety miecz jest jeden.