EEGT- info i pogaduszki

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

na GT UK dosc szybko wyleczyli sie z lajtowych rozpisek, jak Wlosi zaczeli sie pojawiac ;)
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Wycofaliby tych speciali z turniejow...

Tak psiocza na nich na forach angielskich ze naturalna rzecza byloby wprowadzenie normalnych zasad.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Tam nie ma listy sędziowskiej :lol2:

W okolicach końca przyszłego tygodnia zapodamy zasady, scenariusze i progi punktowe. Będą fajne.

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

@bigpasiak - uu na GT z tego co chodza sluchy to lajtu u nich nie ma... a jak Ty to potwierdzasz to znaczy ze tak jest.. ja jak w UK bylem i sie troche pokrecilem wookol tamtejszego battla to widzialem, ze graja an lajcie i for fun w domach i sklepach... a turnieje szczegolnie te pod patronatem GW to jeszcze gorzej niz u nas..szczegolnie jak maja spec-bohaterow..

grzech76
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: grzech76 »

Być może macie rację.

Ja moje dywagacje snuję na podstawie oceny takiego systemu punktowania bitew. I nie zamierzam się przy tym upierać.

Jak pisał Szaman, zwiększenie bitew z osobami o "odmiennych" rozpiskach, spowodowało także zmianę stylu gry. Zapewne w niezbyt dużym stopniu. Ale jednak.

Cieszę się, że zasady będzie ustalał Barbarossa. I zamierzam się pojawić niezależnie od tego jak przebiegać będzie punktacja.

po prostu, jakoś znudziło mi się słuchanie westchnień graczy o których pisałem: "znowu... znowu...".

koniec offtopu

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Widzisz, oduczenie graczy PG jest możliwe - trzeba po prostu zrobić turniej bez oddawania punktów za bitwy, bez miejsc itd. Może wtedy część nie przyniesie wyżyłowanych rozpisek... Natomiast IMO progami absolutnie nic się nie załatwi w tej kwestii.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Barbarossa pisze:Widzisz, oduczenie graczy PG jest możliwe - trzeba po prostu zrobić turniej bez oddawania punktów za bitwy, bez miejsc itd.
ciekawe, czy ktos przyjdzie... :wink:

sorry za offtop :mrgreen:

Awatar użytkownika
Lires
Ciasteczkowy Potwór

Post autor: Lires »

Zeszłoroczny GT to wedlyg mnie rewelka organizacyjna , gry przyjemne i atmosfera super.
Błędy to punktacja niestety trzeba zmienić przynajmniej jak wcześniej pisano na pięciostopniwą skale bo po grze z Mlodym sympatyczną ale niestety przegraną już w 1 turze gdzie jeden rzut na dzwonek i kilka oblanych testeów ustawiło grę . Kupno biletów również było słabą stronę ale widzę że to już będzie poprawione więc pozostaje tylko punktacja - taka jest moja opinia.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Punktacja będzie z normalnymi progami. Luz.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

W 40k chyba zresztą podobnie.
Szaman, jak to załatwiłeś? Brak specjali i ogólnie normalny regulamin, płacenie za bilety inaczej niż kartą w centrali... normalnie jestem pod wrażeniem :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Tomash pisze:Szaman, jak to załatwiłeś?
przestalem sie konsultowac :mrgreen:

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Szaman pisze:
Tomash pisze:Szaman, jak to załatwiłeś?
przestalem sie konsultowac :mrgreen:

Nareszcie.

Dostałem sneak peak od Barba.
Najchętniej ten Rulepack opublikowałbym na TWF wraz z peanami pochwalnymi i pytaniem czemu ci … z centrali GW nie mogą czegoś takiego zrobić.
Ale to pewnie niedźwiedzia przysługa by była.
Wam tylko napiszę;
Nieważne, że GW prowadzą idioci.
Po prostu zaoszczędźcie na wyjeździe na UKGT i zapisujcie się na EEGT.
Naprawdę warto.
Watro też zapomnieć o nie dorżniętych watahach trolli, idiotów forumowych i buraków turniejowych zohydzających nam tę grę.

Rezerwujcie termin i przyjeżdżajcie.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Jacek zachwala i zachęca do GT EE :shock2: :shock2: :shock2: :shock2: :shock2:

Tylko czekać, aż niebiosa staną w płomieniach, a ziemię zryją kopyta Czterech Jeźdźców Apokalipsy ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

przestalem sie konsultowac
Ale po GT zamierzasz zakomunikować centrali - "olałem Wasze wytyczne, dzięki czemu frekwencja zwiększyła się o 150%?". Czy będzie to taka mała, polska, tajemnica :)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Jakby co, to jest komentarz Jervisa co do kontrowersji otaczających rulespack na angielski GT. Frapująca lektura :shock:

http://uk.games-workshop.com/tournament ... n-notes/1/

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Po GT szaman przejmie wladze, jako jedyny ktory notowania firmy podnosi w gore ;)

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

TruePunk pisze:Po GT szaman przejmie wladze, jako jedyny ktory notowania firmy podnosi w gore ;)
Korporacje działają trochę inaczej. Raczej wyleci z roboty, bo odgórnych instrukcji psucia gry przez idiotów nie wykonał.

Punktacja 1-2-3 jest świetna, spec herosi zbalansowani i przecież „nie wymagają zgody przeciwnika” . Pretensje można zgłaszać do panów z DT. Jervis Johnson, Alessio Cavatore, Gavin Thorpe, Rick Priestley. …

A mnie tam gówno obchodzi przez kogo tracę czas na turnieju.
Dziękuję panom Królowi i Łobockiemu, że będę mógł miło spędzić dwa dni.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Barbarossa pisze:Jakby co, to jest komentarz Jervisa co do kontrowersji otaczających rulespack na angielski GT. Frapująca lektura :shock:

Tak sobie na to zerkłem, zauważyłem słówko "differential" i spadłem z krzesła. Niech mnie ktos oświeci, bo może w potocznym języku to słówko inaczej się stosuje, ale mnie się ono kojarzy dość jednoznacznie po pięciu semestrach analizy matematycznej w języku angielskim i nijak mi nie współgra z liczeniem punktów na turnieju.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

b_sk pisze:
Barbarossa pisze:Jakby co, to jest komentarz Jervisa co do kontrowersji otaczających rulespack na angielski GT. Frapująca lektura :shock:

Tak sobie na to zerkłem, zauważyłem słówko "differential" i spadłem z krzesła. Niech mnie ktos oświeci, bo może w potocznym języku to słówko inaczej się stosuje, ale mnie się ono kojarzy dość jednoznacznie po pięciu semestrach analizy matematycznej w języku angielskim i nijak mi nie współgra z liczeniem punktów na turnieju.
Róźnica, różniczka, czyż to nie wszystko jedno?
Rzućmy na 4+.

P.S. Jako przymiotnik – zróżnicowany. Ale w tym kontekście -

If scores are tied then your tournament rank is decided by your VP differential.

"różniczka punktów" - cokolwiek by to ... nie znaczyło... . Przecie nie dyferencjał.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Jankiel pisze:
przestalem sie konsultowac
Ale po GT zamierzasz zakomunikować centrali - "olałem Wasze wytyczne, dzięki czemu frekwencja zwiększyła się o 150%?". Czy będzie to taka mała, polska, tajemnica :)
mojego szefa interesuje frekwencja (no i oczywiscie, zebym za duzo nie wydal :mrgreen: ). jest ksiegowym i fanem krykieta. jest prawdopodobnie ostatnia osoba, ktora bedzie czytala zasady ;)

ODPOWIEDZ