Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach cz. 2
Moderator: misha
Zagrałem dzisiaj na nowe zasady z Bretką.
Masakra, czy ja szarżowałem, czy mnie szarżowali, po prostu dzięki leczeniu i potężnemu hth nie dało się wampirów ugryźć.
Myślę, że przeciw armiom bez przegiętego strzelania nie ma co zbierać.
Przekonałem się do nowych guli i zombi. Z pomocą helm of command i inwokacji topiły lance i latającego diuka.
Wargulfy są świetne, co prawda lubią dostać ranę od konia albo wieśniaka z łukiem, ale dzięki regeneracji są IDEALNE do przetrzymania klocków przez turę co pozwala na wjazd czymś ciężkim.
Dodam, że miałem 9 BK, counta na winged najtmarze, 2x10 guli 20 zombi i 2 wargulfy. Niby mało, ale z uwagi, że Bretka udeża punktowo, łatwo skupić magię na jednym miejscu i wskrzeszać... wskrzeszać... wskrzeszać...
Masakra, czy ja szarżowałem, czy mnie szarżowali, po prostu dzięki leczeniu i potężnemu hth nie dało się wampirów ugryźć.
Myślę, że przeciw armiom bez przegiętego strzelania nie ma co zbierać.
Przekonałem się do nowych guli i zombi. Z pomocą helm of command i inwokacji topiły lance i latającego diuka.
Wargulfy są świetne, co prawda lubią dostać ranę od konia albo wieśniaka z łukiem, ale dzięki regeneracji są IDEALNE do przetrzymania klocków przez turę co pozwala na wjazd czymś ciężkim.
Dodam, że miałem 9 BK, counta na winged najtmarze, 2x10 guli 20 zombi i 2 wargulfy. Niby mało, ale z uwagi, że Bretka udeża punktowo, łatwo skupić magię na jednym miejscu i wskrzeszać... wskrzeszać... wskrzeszać...
Oj magia to to co vampirzy genralowie lubia najbardziej:)Ale i tak to sie nie umywa do magi z V edycji i tej ksiazki co wysysala statystyki:) rekast i byla jazda nie z tej ziemi:) Ale cala V edycja to byla przegieta ale widze ze w VII zaczyna sie powolny co prawda umiarkowany i kontrolowany ale troche powrot do roznych ciekawych przegiec:) super fajnie jak ktos lubi kombinowac.Ja osobiscie uwazam ze vanchel i jego rekast to bedzie teraz najmocniejszy czar plus czasem kogos pociskiem dojechac:)a potem to juz tylko przywracanie swoich zabitych w hth jednym slowem zapowiada sie ciekawie.
To prawda.
Ja magii raczej nie lubiłem, jasne w turniejowych rozpiskach zawsze znalazło się 2 nekromantów, ale była to raczej ochrona przed magią niż filar na którym opierałbym taktykę.
Teraz nawet z umiarkowaną magią (10 pd + periapt + book of arkhan), przeciwko standardzie 2 scrolle i 5 DD magia po prostu miażdży, jako, że rzucamy pojedynczymi kostkami.
Praktycznie wszystko co nam zdejmują wraca.
Ja magii raczej nie lubiłem, jasne w turniejowych rozpiskach zawsze znalazło się 2 nekromantów, ale była to raczej ochrona przed magią niż filar na którym opierałbym taktykę.
Teraz nawet z umiarkowaną magią (10 pd + periapt + book of arkhan), przeciwko standardzie 2 scrolle i 5 DD magia po prostu miażdży, jako, że rzucamy pojedynczymi kostkami.
Praktycznie wszystko co nam zdejmują wraca.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
No... Np. cały oddział BK z regenkąNarożny pisze:Bedzie trzeba grac jak z Khemri - caly oddzial na raz albo mamy problem.
kilka ploteczek z warseera. chyba ich tu jeszcze nie było:
- The Corpse Cart has a statline like a monster. It is only strength 2 but has 2D6 attacks.
- The Zombie Dragon is now only toughness 5 but has boosts to Weapon Skill and Attacks to compensate for this.
- The Varghulf is S5 and T5.
- Zombies do not pursue but do D6 str2 hits for every 5 zombies they in the unit.
- The Corpse Cart has a statline like a monster. It is only strength 2 but has 2D6 attacks.
- The Zombie Dragon is now only toughness 5 but has boosts to Weapon Skill and Attacks to compensate for this.
- The Varghulf is S5 and T5.
- Zombies do not pursue but do D6 str2 hits for every 5 zombies they in the unit.
W gąszczu kilki dziesięciu stron pogubiłem się co do terminów.
Pytanie. Kiedy będzie do kupienia angielska wersja kodeksu oraz figurki. Nie chodzi mi o spreadheda.
Pytanie. Kiedy będzie do kupienia angielska wersja kodeksu oraz figurki. Nie chodzi mi o spreadheda.
ta armia ma potencjał, ale nie jest samograjem jak smok WE._SkaVen_ pisze:Jak myślicie ? Jak Polacy zareagują na nowa edycję wampirów ? Ja uważam , że jeżeli to prawda , ze wampiry będą bardzo mocne ,to wielu młodych batlowców porzuci swoje armie i wybierze wampiry , bo będą mocne . A wy jak uważacie ?
wydaje mi się, że zainteresowanie VC wzrośnie jak każdą nową armią (może trochę bardziej), ale potem w wielu wypadkach skończy sie na allegro...
Dla cierpliwych oznacza to możliwość zasilenia swojej armii paroma figurkamiShinue pisze:wydaje mi się, że zainteresowanie VC wzrośnie jak każdą nową armią (może trochę bardziej), ale potem w wielu wypadkach skończy sie na allegro...
Chociaż wątpię, aby 'starzy' gracze z tego skorzystali, bo zazwyczaj armię już mają,
a jeśli jeszcze coś pozostało do kupienia (albo chcą mieć nowe modele), to kupią jak tylko będzie okazja (czyli 8.03)
O Boże ale zboczył temat. A tak trudno sobie Polską nazwę na Angielski przetłumaczyć jak wszyscy tacy twardzi ze tylko angielskie AB na turniejach?. (sam korzystam z angielskich ale nie widzę problemów przy graniu z osobami które maja polskie - co więcej na lorenzo grałem z osobami które miały tylko włoskie ab i też się dało dogadać wiec nie przesadzajcie).
Może byśmy wrócili do tematu?
Może zapytam jak sądzicie jak będą się nowe VC spisywać z twardzielami typu smoki czy ST? Mówię o turniejowych rozpiskach (uniwersalnych) bo na pewno na konkretną armię jeżeli układamy rozpiskę to problemów nie będzie.
Może byśmy wrócili do tematu?
Może zapytam jak sądzicie jak będą się nowe VC spisywać z twardzielami typu smoki czy ST? Mówię o turniejowych rozpiskach (uniwersalnych) bo na pewno na konkretną armię jeżeli układamy rozpiskę to problemów nie będzie.