HE na 1650

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szrederator
Chuck Norris

HE na 1650

Post autor: Szrederator »

HERO
----------------------------
Dragon Mage 2lvl, SW, RoF @ 435p.

Mage 2lvl, Seerstuff, DS @ 185p.

CORE
---------------------------
10Archers @ 110p.

SPECJAL
--------------------------
6DP mu, std, War banner @ 230p.

6DP mu, std, Banner of Ellyrion @ 225p.

14SM fcg, skeinsilver @ 265p.

RARE
-------------------------
2RBT @ 200p.

EDIT:Niema BoS, ponieważ takie są ograniczenia na turnieju do 9pd na turę :roll:
Ostatnio zmieniony 13 lut 2008, o 19:41 przez Szrederator, łącznie zmieniany 2 razy.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

zacznij od tego ze musisz miec minimum 3 oddziały core.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

[-o< Panie spraw zeby ludzie pisali na tematy o ktorych cos wiedzą... Amen!

Co do rozpy: daje rade ale daj WL sa o wiele lepsi i bardziej uniwersalni poza tym no coz... Malo cie... :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Post autor: Młody Pajak »

Rozpiska dobra mi się podoba. SM to ja bym zamienił na WL.
A co do liczebności teraz w tej edycji High Elvów będzie mało.

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

Naprawde strasznie Cie malo ale teraz to chyba bedzie normalne.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

No ja na te punkty wyciagam wiele wiecej ale on ma Dragon maga a ten juz 1/3 armii zjada... :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

DolmiR
Falubaz

no to moze warto z niego zrezygnowac i dopakowac zwyklym magiem z przedmiotami i szmate dac na klocek.

Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Szymek »

Proponuje abyś zrezygnował z dragon maga- na te punkty za drogo wychodzi. I tak jak już ktoś wspomniał pamiętaj minimum 3 jednostki podstawowe, bo póki co rozpa nielegalna. Pozdr

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

ak już ktoś wspomniał pamiętaj minimum 3 jednostki podstawowe, bo póki co rozpa nielegalna
Pomyśl i nie powielaj błedów innych to 1650 czyli dwa cory zwykle wystarczą , a u HE o innej kompozycji armii nawet jeden.
Fajna rozpa , fajnie , że każdy ma inny pogląd na armie i ta mi też sie podoba , smok jest ok tylko trzeba go ostro kitrać ..
Beka na maxa

DolmiR
Falubaz

nie wiem czy to kitranie sie uda bo jesli ma fire to pewnie bedzie rzucal sporo pociskow...

Awatar użytkownika
szkodnik
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: szkodnik »

Szymek pisze:Proponuje abyś zrezygnował z dragon maga- na te punkty za drogo wychodzi. I tak jak już ktoś wspomniał pamiętaj minimum 3 jednostki podstawowe, bo póki co rozpa nielegalna. Pozdr
A ja myśląc sobie, jakbym z tym zagrał, tylko o smoka się martwiłem :wink: Więc niekoniecznie do wywalenia.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

szmtae jednak daj, pisałęm Ci już o tym gdzie indzie, te 50pkt przy DM mocno zwiększa potencjał magiczny, jeszcze jest zwykły mag, szmatka koniecznie, przynajmniej imo.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

A ja dla odmiany bym odchudził oddziały DP i SM,12 IMO daje rade,może jakiś lion chariot,bo to naprawde jest potęga,miałem okazje to przetestować.Co do dragon mage to świetny pomysł jeśli trafisz na armie średnio strzelającą to naprawde będziesz miał na wstępie uprzywilejowaną pozycję.

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Post autor: Młody Pajak »

Trzeba trafić i dobrze rozegrać bitwę, a teraz dużo armi poradzi sobie ze smokiem nie tak jak kiedyś kiedy smoki niszczyły całe armie.

Awatar użytkownika
Szrederator
Chuck Norris

Niektórzy mówią, że smoka się na te p. nie opłaca brać ale na 2k tym bardziej już lepiej chyba prinsa na smoku dać niż jakiegoś dragon maga.A zresztą chcę go w końcu na jakiś turniej zabrać :P
@Kosa raczej nie wezmę jednak szmaty bo turniej ma ograniczenie do 9pd na turę i każdy bound sie liczy jako jedna kość.

Awatar użytkownika
Kotlet
Wodzirej

Post autor: Kotlet »

Armia bardzo dobra.Niestety masz za mala ilosc jednostek core.Jezeli to poprawisz mozesz wygrac w Lublinie.

Awatar użytkownika
Szrederator
Chuck Norris

Po pierwsze jadę nie na lublin tylko na prawie jak lublin na zaspie
Po drugie dla HE jest 1+core :roll:

Artemis
Chuck Norris

Post autor: Artemis »

Ja osobiście bym wstawił 14 WL zamiast SM, przy armiach strzelających WL przynajmniej dojdą a S6 większość armii boli. Bardziej uniwersalni.

Awatar użytkownika
Szrederator
Chuck Norris

Wiem rzecz w tym że jeszcze figur WL nie mam :( a SM mam.A tak pozatym to często gram z OnG i sie uzależniłem od SM :P

ODPOWIEDZ