O&G na 1500

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JaSk
"Nie jestem powergamerem"

O&G na 1500

Post autor: JaSk »

Duża Szef Czarnych Orków 1 [136]
Ciężka zbroja, tarcza, najlepsza rembak Martoga, Kopaj-Glany Biggeda, Generał
Szaman NGoblinów 1 [135]
2lvl, Upij pierścień Nibbili, Grzyb x3
Szaman NGoblinów 1 [125]
2lvl, Różdżka Badumma
Jeźdźcy Pajonków Leśnych Goblinów 5 [65] <--x3
Wilczy Jeźdźcy Goblinów 5 [66]
Muzyk
Orki 20 [100]
Orki 25 [300]
Dodatkowy Rembak, Debeściaki, rzeźniczy Sztandar Nogga
NGobosy 35 [223]
Fanatyk x3, sieci, muzyk
Spear Chukka 2 [70] <--x2
Doom Diver 1 [80]
Koszt: 1500
PD:6
DD:4

Pierwsza rozpiska w życiu. Zrobiona z tych figurek, które mam. Nie wiem z kim będę grał (DE, WE, HE, Lizaki). Nie bijcie mocno, ale upomnijcie jeśli coś jest nie tak.

Awatar użytkownika
JaSk

Co jest? Aż tak źle?

Romek
Chuck Norris

Post autor: Romek »

Na black orca zamiast +1 ataku dalbym -1 do trafienia....
Z resztą mi mało mówią polskie nazwy.... i chyba nie tylko :wink:
o ile dobrze widze to dałeś 3 razy pająki (moim zdaniem za dużo, bardziej potrzebni są wolf riderzy)
A fakt, że napoisałeś, że to z tych figurek, które masz zniechęca trochę do dyktowania zmian skoro i tak nie masz innych figurek.....
Pozostaje grać i uczyć się na błędach :)

Pozdro

Awatar użytkownika
JaSk

Zobaczymy jak to jutro będzie. Za niedługo kupuje nowe figurki, więc może lepszą rozpiskę by mi się udało skleić.

Szypul
Mudżahedin

Post autor: Szypul »

1)Coś mi sie pkty na big unsach (debeściakach) nie zgadzają. 11*25=275+25 za sam sztandar a musisz mieć jeszcze wykupionego sztandarowego co by go niósł.
2)W ogóle opłaca się inwestować w grupy dowodzenia, pograsz to zobaczysz.
3)35 n.goblinów to imho za dużo, tak samo jak 3 fanatyków (oddział jest koszmarnie drogi jak na O'n'G a każdy nawet srednio doswiadczony gracz wypuści Ci tych fanoli tak, że wiecej krzywdy zrobią Tobie) ja w ogóle nie używam fanatyków bo w obecnej edycji stracili strasznie na użyteczności. za to siatki sa ekstra.
4)nie wykorzystałeś 3go slotu special- za to należy sie przynajmniej 'eadbutt :wink: do Twojej obecnej rozpiski polecałbym squig hoppersów. (punkty znajdź na 1 faście i przycięciu n.goblinów)
5) różdżka baduum'a to chybiony pomysł lepiej dać grzyba i DS (zwój rozproszenia?) i masz jeszcze 5 punciaków

Awatar użytkownika
JaSk

Wiem co to jest DS:P Squig Hoppersów nie mam. Jak powiedziałem, złożyłem rozpiskę z tych figurek, które mam lub mogłem pożyczyć. A co do tego sztandarowego, racja muszę to zmienić. Mam polskiego AR, a to dlatego, że zamawiał mi go kolega i chociaż powtarzałem 100 razy: ma być angielski! to i tak zamówił polski:D Trudno, ale ważne, że jest. Następną rozpę napisze w englishu:D

ODPOWIEDZ