VC blog 27. 06 up str3

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Piotrax
Kradziej

VC blog 27. 06 up str3

Post autor: Piotrax »

Jako że zabieram się do przerabiania (a potem malowania) armi Vc to postanowiłem założyć takiego małego bloga :P

Na początek BK.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Najbardziej jestem zadowolony ze sztandarowego :) . Tak wiem ci dwaj od lewej wygladają conajmniej komicznie. Jakieś rady co z nimi zrobić?

No i jeszcze pytanie na poczatek. Miałem plan żeby szkielety, zombii ghule itp bejcować, a GG BK itp. malowac ręcznie. Myslicie że jakoś by to się mogło komponować, czy lepiej zdecydować się na jedno z dwóch?
Ostatnio zmieniony 27 cze 2010, o 16:12 przez Piotrax, łącznie zmieniany 8 razy.

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

Płomyczki ładne.
Bejcuj i maluj.Potem weź pobejcowane modele, i podmaluj parę detali tu i tam, (na motorach orczych bejcowanych domalowywałem szachownice robiłem trosik highlight'ów i t.d.) białim albo niebieskim cosik pociągnąć, i efekt bejcy mocno "łagodnieje"

Awatar użytkownika
True Legionista
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: True Legionista »

Wszystko super oprocz tego ze na przedostatniej fotce mozna zauwazyc iz otwor na leb konia w bardningu jest za ciasny. Na innych bardingach zreszta tez. W sumie pierdola ale jak by to byly moje ludki to by mnie to wkurwialo :wink: .

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Bardingów nie zakłada się przez głowę ;) Aby to wyglądało realistycznie należało by wyciąć część szyjną bardinga od strony jeźdźca bo normalnie ten fragment zasłania końska szyja.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Piotrax
Kradziej

Kerim, płomyczki robione Twoim sposobem dlatego całkiem niezłe IMO wyszły :wink:

Co do bardingówto nie pomyślałem żeby i to wyciąć... Hym.. teraz nie wiem czy się da niepsując figsów. Zobaczymy...

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

wydaje mi się że te szyje powinny być cofnięte... kręgi szyjne są z tyłu szyi, a nie tam gdzie przełyk:)
szkoda że nie widać z boku koni, ciekaw jestem ile 'mięska' wyciąłeś z koni, czy został sam barding i zosta nałożony na szkielety koni?
ja bym to zrobił chyba bardziej ujednolicone- albo wszystkim lance, albo włócznie goblińskie, albo tarcze TK albo innego rodzaju bo tak to się pomysl rozbija.. ale to moje zdanie:)
no i poczekałbym na nowe vc żeby mieć bitsy do konwersji;) mają fajne włócznie, które by się nadały, hełmy itp.
ciekaw jetem jak to będzie wyglądać po malowaniu. sporo pracy w konwersje włożyłeś to szkodaby tego zepsuć;)
keep working!

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

A co, skleiłeś już, tak?
No faktycznie, wypadało by koło szyji wyciąć.
A skoro konie mają rogi, to może i płomyczki z oka lub pysku ? ;-)
(byle nie z pod ogona)

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

Ciekawie się zapowiada, jednak mi osobiście nie pasuje ten pan z mieczem? od Khermii :P
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Piotrax
Kradziej

Mieska nie zostawiłem nic. Tylko siodło (i dodałem pojedyńczy "rzemień do tego siodła") Ogółem zamysł jest taki że oni zbierają swój pancerz z tego co znajdą. Dlatego taka różnorodność. Zresztą lance się łamią, to się je wymienia :P

Mały up. Tym razem chorda duchów. Zamysł taki sam. Czyli bierzemy co zostało ( w tym wypadku dusze :) )

Obrazek

Awatar użytkownika
Qbazss
Wałkarz

Post autor: Qbazss »

Moim zdaniem, jeśli to obok krasnoluda jest zwierzoludziem, to średnio nadaje się na ducha, ponieważ jego dusza została poświęcona mrocznym bogom i trudno było by jej wrócić :P .

Ładna podstawka :P

Ta gromadka będzie musiała się fajnie prezentować na stole (tym bardziej, że jest tam gnoblar)! Więc powodzenia!

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Ten oldschoolowy Beastman niezby pasuej do tej zgraji ale co tam masz tu i tak niesamowity przekroj armii jak i figurek :P
Podstawki zapowiadaja sie niezle.
BK tez calkiem fajnie, zaprezentuj ich jako jeden regiment, wtedy bedzie mozna tez ocenic jak prezentuja sie nie w skirmishu ;)
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Piotrax
Kradziej

Dziękli za komenty. :)

Narazie mały up czyli toto pomalowanego szkieleta. Nie wiem czy tak mi sie wszystkich bedzie chciało ale model sliczny to sobie maznąłem.
Obrazek

Jako że teraz wakacje to mam jeszcze 10 szkieli przekonwertowanych foty będą w najblizszym czasie :wink:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

daj fote zeby bylo widac czache

Piotrax
Kradziej

Taak po prawie 2 latach czas się wziąć z powrotem do roboty. Na pierwszy ogien poszły zombiaki, tak na rozgrzewkę. Z założenia zwykły TT, nic nadzwyczajnego brudno i krwiście jak to nieumarli :) Nie ma zbytnio co obfotografowywać. 20 bo i po co więcej.

pzd :)

Obrazek

PS: mam nadzieję że wreszcie jakiejś ludzkiej jakości ta fota wyszła :wink:

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

gites krew wyszła imo najlepiej reszta nieźle
]arrrr

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: patryk999 »

Spoko przerwa,ja też tak miałem jak dopadłem się do age of conan czy innej giery online.ale potem z wiekszym zapałem wracałem do figurek.zombiaki całkiem sympatyczne,sztandar ładnie cieniowany.pokaż reszte zwłokantów,może tych bk?

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Nice. Przyczepiłabym się do tego dzwonka - efekt śniedzi czy jak to się tam nazywa, nie wyszedł. Niebieskie akcenty są imho za mocne.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Piotrax
Kradziej

Dzięki wszystkim :)

Krew to zwykła mieszanka black/red ink. No i na to błyszczący lakier.
Bk mam pomalowanych 2,5 ale to juz z rok temu i teraz boje się trochę kontynuować. Narazie mażę psy potem pewnie ghule.

Bem, nie żeby mi krytyka przeszkadzała, ale akurad śniedź mimo ze idealna nie jest to w miarę poprawie wyglada. I to turkus nie niebieski :P O tu masz ładna śniedź :wink: Obrazek

Pieski na dniach dodam.
pzd

Piotrax
Kradziej

Post pod postem ale moze modowie jakoś to przeżyją :wink:

Tak jak pisałem pieski. Na razie 5. Trochę się już bardziej postarałem. Jakby mi sie udało tak całą armie pomalować byłbym zadowolony w miarę. :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

pzd

PS: Wiem że lepiejby było bez kawałków mojego pokoju ale muszę się o większe tło postarać :?

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Piotrax pisze:Bem, nie żeby mi krytyka przeszkadzała, ale akurad śniedź mimo ze idealna nie jest to w miarę poprawie wyglada. I to turkus nie niebieski :P
Wiem, jak wygląda śniedź i wolę operować węższą paletą nazw. Fakt faktem, imho ta śniedź u Ciebie bardzo się różni od tej na zdjęciu przykładowym ;)
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

ODPOWIEDZ