2250 DE
2250 DE
High Sorceress @ 410 Pts
Magic Level 4, Dark Pegasus
Tome of Furion [15]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Crown of Black Iron [35]
Sorceress @ 187 Pts
Magic Level 2,Dark Steed
Darkstar Cloak [20]
Seal of Ghrond [25]
Noble @ 185 Pts
General; Lance; Sea Dragon Cloak, Dark Pegasus
Lifetaker [30]
Blood Armour [20]
1 Noble @ 201 Pts
Lance; Repeating Crossbow; Heavy Armour;
Sea Dragon Cloak; Shield; Dark Pegasus
Deathmask [50]
5 Dark Riders @ 127 Pts
Spear; Repeating Crossbow; Light Armour; Musician
5 Dark Riders @ 127 Pts
5 Dark Riders @ 127 Pts
6 Cold One Knights @ 226 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
War Banner [25]
6 Cold One Knights @ 201 Pts
2 Cold One Chariot @ 194 Pts
Spear
5 Harpies @ 65 Pts
2 Reaper Bolt Thrower @ 200 Pts
Casting Pool: 9
Dispel Pool: 6
Models in Army: 47
Total Army Cost: 2250
mam za sobą pierwszą bitwe ale na 1,5k - remis z HE (tak, tak pierwsza gra i nie łomot, tylko remis, cudem ale zawsze ,
druga bedzie na 2250 i właśnie, koncepcja jest taka jak widać
mam dwa reapery wiec nie pytać czmu nie ma wiecej
pytanka:
1) 3 fasty czy 2 i dycha kuszników do ochronych reaperów? z drugiej strony przeciwnik bedzie skupiał sie na rydwanach, CoK i pegazach i czarodziejkach
2) trzy pegazy, nie za dużo? czarka 4lv musi latać (kwestia efektywności), z terrorysta też, i kwestia typa z lifetakerem - on czy noob na steedzie? czy bsb na co (ale jaki baner)?
3) ogólne odchudzenie herosów (latacze) i dodanie: własnie czego - nie reaperów bo nie mam... Ale zmiana lataczy na innych to zmiana koncepcji szybkiej armii
Magic Level 4, Dark Pegasus
Tome of Furion [15]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Crown of Black Iron [35]
Sorceress @ 187 Pts
Magic Level 2,Dark Steed
Darkstar Cloak [20]
Seal of Ghrond [25]
Noble @ 185 Pts
General; Lance; Sea Dragon Cloak, Dark Pegasus
Lifetaker [30]
Blood Armour [20]
1 Noble @ 201 Pts
Lance; Repeating Crossbow; Heavy Armour;
Sea Dragon Cloak; Shield; Dark Pegasus
Deathmask [50]
5 Dark Riders @ 127 Pts
5 Dark Riders @ 127 Pts
5 Dark Riders @ 127 Pts
6 Cold One Knights @ 226 Pts
War Banner [25]
6 Cold One Knights @ 201 Pts
2 Cold One Chariot @ 194 Pts
Spear
5 Harpies @ 65 Pts
2 Reaper Bolt Thrower @ 200 Pts
Casting Pool: 9
Dispel Pool: 6
Models in Army: 47
Total Army Cost: 2250
mam za sobą pierwszą bitwe ale na 1,5k - remis z HE (tak, tak pierwsza gra i nie łomot, tylko remis, cudem ale zawsze ,
druga bedzie na 2250 i właśnie, koncepcja jest taka jak widać
mam dwa reapery wiec nie pytać czmu nie ma wiecej
pytanka:
1) 3 fasty czy 2 i dycha kuszników do ochronych reaperów? z drugiej strony przeciwnik bedzie skupiał sie na rydwanach, CoK i pegazach i czarodziejkach
2) trzy pegazy, nie za dużo? czarka 4lv musi latać (kwestia efektywności), z terrorysta też, i kwestia typa z lifetakerem - on czy noob na steedzie? czy bsb na co (ale jaki baner)?
3) ogólne odchudzenie herosów (latacze) i dodanie: własnie czego - nie reaperów bo nie mam... Ale zmiana lataczy na innych to zmiana koncepcji szybkiej armii
TruePunk pisze: Kazdy gra jak lubi; ale czesc pomyslow nawet matka statystyka powinna z glowy wybijac;p
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
OMG skorolle nie powinny być na lordzie, tylko ward 4+ dodatkowy czar i dodatkowa kość mocy.
terror na HE które maja ponoć przezuty na psyche i ld 8-9 OMG jest słabym pomysłem, ja bym jednego nobla wstawił do COK.
20 kuszników jest dobrym pomysłem, bo elfy nie mają wysokiego T i as
Dispel Scroll [25]
OMG skorolle nie powinny być na lordzie, tylko ward 4+ dodatkowy czar i dodatkowa kość mocy.
terror na HE które maja ponoć przezuty na psyche i ld 8-9 OMG jest słabym pomysłem, ja bym jednego nobla wstawił do COK.
20 kuszników jest dobrym pomysłem, bo elfy nie mają wysokiego T i as
OMG dwa arcane'y... to chyba nie legalne, i w dodatku nic nie daje, mało ważne jest kto ma dodatkową kostke w tym przypadku, a inaczej skrole nie wejdą, conajwyzej SoG na DSjarlaxle17 pisze:Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
nie bede tym grał tylko z HE, ale racja że mało opłacalne tylko co za niego (w przypadku HE)jarlaxle17 pisze: terror na HE które maja ponoć przezuty na psyche i ld 8-9 OMG jest słabym pomysłem
i w kogo bede strzelał? SM nikt nie wystawia, WL i DP nie zabije, na na łuczników i bolce nie mam zasięgu, orłami nikt mi się nie podłoży,jarlaxle17 pisze: 20 kuszników jest dobrym pomysłem, bo elfy nie mają wysokiego T i as
TruePunk pisze: Kazdy gra jak lubi; ale czesc pomyslow nawet matka statystyka powinna z glowy wybijac;p
typowy ofens .. hmmm .. wywal 1 pegaza daj nobla na konika, w DR nie sa niezbędni muzycy, za reszte dał bym banner mordrestwa dla COK i dał 7/8 harpi. Ponadto zmienił bym konfiguracje itemów w czarodziejkach, 4lvl ward 4+ +cloak i dispel, a 2 lvl dał bym tome i dispel. 4 lvl ma 4 czary spokojnie wystarczy, 2 lvl ma 3 dzięki temu się lepiej bardziej sprawna, a 5 kosci dispela spokojnie straczy. Mozesz tez dac zamias kolesia z maską bsb z Hydra bannerem do COK zamias jednego "najta".
rozpiska bardzo fajna, jakoś bym nic nie zmieniał w niej bo po co??
ewentualnie tego nobla z kuszą bym wywalił na kuszników i coś tam jeszcze ale to tylko opcjonalnie.
A co do dodatkowego czaru na dużej, to tylko na niej jak jest, to ona ma czarować, a przy 5 czarach jest nikła szansa, ze nie wylosujemy pitki czy czegoś w tym stylu, imo rozpa na spory +
ewentualnie tego nobla z kuszą bym wywalił na kuszników i coś tam jeszcze ale to tylko opcjonalnie.
A co do dodatkowego czaru na dużej, to tylko na niej jak jest, to ona ma czarować, a przy 5 czarach jest nikła szansa, ze nie wylosujemy pitki czy czegoś w tym stylu, imo rozpa na spory +
Rozpiska dobra. Jednak brakuje w niej dziesiątki kuszników i BSB. Czarce dałbym warda na 4+, 5 czar, 4lvl, pegaza i jako (nie)miły dodatek PS lub DS. Wywal nieterrorystę, a za harpie szejdy. Reszta w porządku. Remis z HE to minimum tego czego powinieneś oczekiwać.
rozpiska dobra.Wywaliłbym pegaza z deathem i jednego colda. Do coldów chorąży z hydrą(211pkt- bodajże) za harpie shade + 1 chyba starczy. Muzycy są bardzo przydatni i zawsze ich dawaj.Mam nadzieje ,że skopiesz im dupe (przybajmniej jak Polacy pod Kircholmem )
pozdrowienia
pozdrowienia
I believe in Honour.!
pozbywać się terrora? wsakze jest zdecydwoaniae lepszy terror niż 2 strzały trafiajace na 2+ z s3 i rerollem woundowania.
4 levelowa magini musi latac ?? To daj ja na mantikore do tego daj magini 2level i druga mantikore pod beasmastera. Noble na pagezach sa moim zdaniem przereklamowani i malo przydatni. Nie ma to jak US5 i znoszenie bonusu z rankow. Ewentualnie daj BSB na rydwan tez fajna opcja.
On gra przeciw elfą ,które nie słyną z łatwości do uciekania. Lifetaker z BA tworzy dobrą kombinacjęKosa pisze:pozbywać się terrora? wsakze jest zdecydwoaniae lepszy terror niż 2 strzały trafiajace na 2+ z s3 i rerollem woundowania.
pozdrowienia
I believe in Honour.!
czytaj zawsze cały temet...Tularian pisze:On gra przeciw elfą ,które nie słyną z łatwości do uciekania. Lifetaker z BA tworzy dobrą kombinacjęKosa pisze:pozbywać się terrora? wsakze jest zdecydwoaniae lepszy terror niż 2 strzały trafiajace na 2+ z s3 i rerollem woundowania.
pozdrowienia
Astragoth pisze:nie bede tym grał tylko z HE
tak się zastanowiłem,
hero z maską na HE jest zbędny to fakt,
wymyśliłem że wrzuce nobla jako BSB z WB na jeden z rydwanów
wtedy dorzucam 3 reapera (jednak jakoś go skombinuje ) a rydwan już z 9LD , tyle że CoK są gołe, sześciu z CG
ale czy to da rade? jako że sa 2 na special to czy jeden z nich może być z hero? jak tak to super
jak nie to coż....
albo tak zostanie, albo kolejna magiczka i sztandar na CoK
hero z maską na HE jest zbędny to fakt,
wymyśliłem że wrzuce nobla jako BSB z WB na jeden z rydwanów
wtedy dorzucam 3 reapera (jednak jakoś go skombinuje ) a rydwan już z 9LD , tyle że CoK są gołe, sześciu z CG
ale czy to da rade? jako że sa 2 na special to czy jeden z nich może być z hero? jak tak to super
jak nie to coż....
albo tak zostanie, albo kolejna magiczka i sztandar na CoK
takAstragoth pisze:ale czy to da rade? jako że sa 2 na special to czy jeden z nich może być z hero? jak tak to super
ja bym wywali terroryste wsadził bsb na rydwanie z SoM i sealem dużej magiczce za scrolla warda na 4+ a małej scrolla za seala, kusznicy za jednych DR i powinno być wporzo