HE dragon [done] - 15.04.2008 -> Nowe FOTY - aukcyjne

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

dead pisze: co do glowy to smok ma 2 typy glowek ;) obie sa przytwierdzane na magnes wiec mozna zmieniac w zaleznosci od wymagan i potrzeb ;)
profesjonalizm to lubię... Brawo ,super robota

pozdro
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

dead pisze: co do glowy to smok ma 2 typy glowek ;) obie sa przytwierdzane na magnes wiec mozna zmieniac w zaleznosci od wymagan i potrzeb ;)
Mam nadzieję, że to mocne magnesy bo głupio by wyglądało, gdyby przypadkowo trącony smok stracił głowę.

Awatar użytkownika
Fedek
Chuck Norris

Post autor: Fedek »

Jeden 2 milimetrowy magnes neodymowy trzyma całego metalowego grala sztandarowego, więc utrzymałby pewnie całego plastikowego smoka ;)

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

a propo magnesów :jakich?gdzie zakupić? magnesów do podstaw pod regimenty?
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
Gelo
Chuck Norris

Post autor: Gelo »

bitspudlo.com - sklep naszego szanownego administratora :).

Awatar użytkownika
Malin
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Malin »

coś "podobnego" do porównania :wink:

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
IceRiver
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: IceRiver »

OMG ładny tylko ja zawsze będe widział HE w niebieskich kolorach XD

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: dead »

@malin - podobnego ?? no nie koniecznie ;) ... troche pozniejszy "koncept" mi sie kloci ... ja chce dac biel a na bieli czerwien i pomarancz by rozswietlic figse i dac cos jasnego by nie byl to ciemny smok tak jak ten Rzymkowy (o ile sie nie myle to byl Rzymkowy ??) no i zbrojka srebrna - czysta najprawdopodobniej bedzie.
do tego chce dorzucic 3 jezdzcow stad wymienne glowy (coby np dragonmage mogl jezdzic na tym "najslabszym smoczydle"). Tymczasem sesja i malowanie STOP :(

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Obrazek
Obrazek

magowie: zdjecia z fleszem i bez flesza (ale ze teraz ciemno to te 2 bez flesza sa takie no granulatowate ... dlatego dalem w thumbie -jak ktos bedzie chcial to obaczy ...)

jeszcze pare innych elementow domalowalem ale nie sa one tak istotne jak ci magowie nad ktorymi pracuje ;)

tyle na dzis :D

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

lol, z rozmachu złego smoka skomentowałem:P a już się zastanawiałem co z poświatą się stało;)
Ostatnio zmieniony 12 lut 2008, o 12:16 przez vocal, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

mam nadzieje ze nikomu nie przyjzie do glowy oceniac pracy ktora Malin wrzucil ;) wyzej jako niby "porownanie" coz dzis tez troche posiedze ... moze sie uda skonczyc przynajmniej czesc smoka ...

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Bardzo fajnie zrobiony zolty na magach. Moglbym prosic o przepis ? Poki co przyznam , ze magowie lepiej sie od smoka prezentuja ( zolte grzebienie na smoku psuja strasznie efekt , mam wrazenie ze nie sa w ogole wycieniowane)

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

@Ziemko - przepis taki no normalny ;) malujac MSP wpadlem po prostu w nowy trend (najpierw malowalem bladymi odcieniami a teraz ciagne do czystego koloru). Mianowicie juz wyjasniam - bialy podklad potem calosc wglebien zalewam deep redem biore nastepnie marigold i zaczynam na mokro zmiekczac ta czerwien ... potem nakladam czysty marigold i nastepnie biore clear yellowa (ma dosc wodnista konsystencje i dodajac kapke wody badz oblizujac pedzelek mozna go rozcienczyc bardziej ;) ale nie za bardzo) i robymy kilka przecierek takim pigmentem ... (wreszcie zrozumialem ze to nasyca kolory) potem tam gdzie plaska powierzchnia nakladam czysty clear ... nastepnie biore lemon yellow i ciagne krawezdie ... proste i zajmuje na 2 magow moze 30 min ...

A teraz nowa partia fotek ... wiem ze coniektorzy sie przyczepia tego "fireballa ze smoczej japy" ale nie jestem wybitnym rzezbiarzem ... sugerowalem sie tzw "smoczym oddechem" czyli ta cyrkowa sztuczka gdzie koles bierze spirola i dmucha ;) ... wyszlo jak wyszlo jestem srednio zadowolony ale juz nic nie zmienie ^^"

BTW przyciemnilem troche luski pozmienialem pare detali mam nadzieje ze teraz jest lepiej ... - oto fotki:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Fajerbolowy wygląda jak by raczej rzygal zgniłą kupą :P
Poza tym zajebiaszcze, bardzo podoba mi sie malowanie i modele też są spoczko.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

ta zielonkawa kula z paszczy zupełnie nie pasuje do reszty która ma inną kolorystykę i jest o wiele czyściej pomalowana. więc bym sobie wybierał drugą głowę do gry:P
ta czerwona poświata na podstawce wygląda trochę jakbyś isę obawiał jej efektu i ją asekuracyjnie bardzo zrobił;) lepiej zrobić ją konsekwentnie albo usunąć IMO. konsekwentnie- wyznaczyć element świecący i zrobić poświatę na wszystkich elementach które są nią objęte.. bp czy ogno też świeci? jak tak to czemu nie ma pod nim poświaty na kamieniu który jest dużo bliżej niż do brzuchola?
więc wolałbym chyba żeby jej nie było. tak to powinien smok jeszcze świecić na jeźdźca i jego szaty.
nie rozumiem trochę tych łusek, wyglądają jak różnokolorowe ciapki trochę:/ jakby to były refleksy światła i rozjaśnienia i potraktować łuski jako całość- jak kolczugę się maluje na przykład- to by było chyba fajniej. albo standardowe cieniowanie krawędzi czy jak gemy...
te uwagi oczywiście nie znaczą że smok jest źle pomalowany;) ma tylko pewne niedoskonałości i mógłby być jeszcze lepszy:)
czekam na kolejne postępy!

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

bo ta poswiata to chyba od tego malego czegos na podstwce jest... miniaturowy feniks chyba ;) zgadlem?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

tak patrze ze faktycznie gs przebija i jest womit ale cos daltonista potrzebuje wiecej czasu by zobaczyc subtelne roznice pomiedzy kolorami ... cos z tym zrobie - zaleje czerwienia albo co innego ... zobacze moze wyjebie to moze nie albo zrobie kolejny multimodol ;) z wyjmowalnym zygiem na korzysc jezyka ... cos z tym zrobie na bank bo tez nie jestem z tego elementu zadowolony ...

poswiata jest tylko od feniksa (malego ptaska) tak jak pisalem ... jak wiadomo maly feniks swieci slabo wiec i sl jest slaby - a luski sa w trakcie przytlumiania i beda mialy minilamnie rozne odcienie bo takie mialem zalozenie (jednak zolte za dziko wygladaly) - jeszcze tylko powyciagam krawedzie i bedzie juz zakonczone

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

jeszcze raz powiem... cuuudo!

a mi sie ten fireball podoba ;D i ta glowa bez pancerza.. choc motyw z magnesem bardzo dobry :) ...to co jeszcze tydzien i koniec?

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

wg. mnie opancerzony ryj ładniejszy ;)
ale ten fireball mi sie podoba. tylko go pomaluj lepiej (im bardziej w zaglebieniach tym jasniejszu, koncowki ploieni ciemniejsze niz ich nasady) tak sie maluje ogien. poprostu odwrotnie go pomazales ;)
ale rzezba ładna.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

tej fireball to wygląda jak by wypluł coś, rzeczywiscie bez pancerza chyba lepiej wygląda jakoś ;)

ODPOWIEDZ