The Watchman - nowy e-zin o WFB

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Tomash
Spaministrator
Kontakt:

The Watchman - nowy e-zin o WFB

Post autor: Tomash »

Kumpel nakierował mnie na coś takiego:
http://www.warseer.com/the_watchman
Jest to warseerowy zin, coś jak Firebase, ale tym razem o Battlu. Kompletnie za darmo, ma toto 126 stron, nie jest katalogiem pewnej firmy ;) i ma sporo obrazków w naprawdę niezłej jakości. Zawartość nietrudna do przewidzenia - trochę fluffu, recenzja nowego AB Imperium, battle-reporty, Tactica, wywiady i sporo innych ciekawostek, których w White Dwarfie coraz mniej.

Ale...

To, co najbardziej przyciąga do Watchmana...

To strona 82 i dalsze, zawierające bardzo dużo bardzo konkretnych informacji o przyszłości WFB, czyli naszych ulubionych plotek. Wydają się być pisane przez kogoś, kto ma naprawdę dostęp do informacji o tym, co w GW piszczy, a do tego nie boi się (Szamanku!) o tym opowiadać. Jest o tym, co wyjdzie w przyszłości (armybooki, plastiki, czterdziestkowa koncepcja megaforce'ów pojawi się w battlu) i parę słów o kampanii letniej.

Gorąco polecam!
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Zaczęło się ciekawie. Najpierw artykuł o DE.
Zniechęciły mnie koncepcje - daj highbornowi chillblade, to po zranieniu chaos lord, nawet Ci nie odda. Daj sorceressce ring of hotek, to będzie zabezpieczona przed magią przeciwnika... Ale jak odłożyłem na bok dobór magicznych przedmiotów, okazało się, żę rozpiska wygląda prawie tak samo, jak moja na SW VII...

Format pdf jest irytujący.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Jankiel pisze:Format pdf jest irytujący.
Potwierdzam. Próbowałem w pracy na szybko coś obejrzeć, ale strasznie długo się otwiera i generalnie krzaczy przy przeglądaniu. Chyba trochę z grafiką i ozdobnikami przesadzili.

Jak się uporam z tymi problemami, to coś więcej przeczytam i będzie coś można o treści napisać. :)

Awatar użytkownika
jackert
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: jackert »

...w acrobacie 7 śmiga bez problemu...a zdjątko wyprasek mogłoby być ciut lepsze, ale słowo pisane wynagradza to w pełni... :)
Ostatnio zmieniony 18 sty 2007, o 16:56 przez jackert, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Jankiel pisze: Najpierw artykuł o DE.
Zniechęciły mnie koncepcje - daj highbornowi chillblade, to po zranieniu chaos lord, nawet Ci nie odda. Daj sorceressce ring of hotek, to będzie zabezpieczona przed magią przeciwnika... Ale jak odłożyłem na bok dobór magicznych przedmiotów, okazało się, żę rozpiska wygląda prawie tak samo, jak moja na SW VII...
No właśnie. :P
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Jankiel pisze:Format pdf jest irytujący.
Do tak poskładanej zawartości, niestety jedyny słuszny. PostScript nie każdy windowsowiec może/potrafi otworzyć, a inne formaty są zamknięte i wymagają płatnego softu do otwarcia.

I zgadzam się, przegieli z ilością i rozdzielczością grafiki. Na Athlonie 3000 komfort przewijania stron jest kiepściutki.
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Zielak
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Zielak »

Ja mam jakiś problem z otwarciem tego....
Może to wina mojego procka, czy czegoś innego...
No nic, będe jeszcze próbował. Może się uda otworzyć....

Pozdro

Awatar użytkownika
Astragoth
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Astragoth »

Zielak pisze:Ja mam jakiś problem z otwarciem tego....

Pozdro
In order to read the webzine, please make sure to download the PDF to your PC first (right click -> save as)! Don't try to open the PDF directly, your internet browser/Acrobat Reader is likely to crash due to the large size of the magazine

przecież pisze... czytać ludziska

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Astragoth pisze:
Zielak pisze:Ja mam jakiś problem z otwarciem tego....

Pozdro
In order to read the webzine, please make sure to download the PDF to your PC first (right click -> save as)! Don't try to open the PDF directly, your internet browser/Acrobat Reader is likely to crash due to the large size of the magazine

przecież pisze... czytać ludziska
Nie wymądrzaj się.
Mi się i tak plik nie chciał otworzyć - Acrobat tego nie łykał, Foxit też z trudem. Wiele osób miało kłopoty. Osób umiejących czytać.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Trzeba zagadać z typami, żeby rzucili jakąś odchudzoną wersję - tła i obrazki w niższej rozdzielczości. Bo jeśli przy PDFie Athlon zaczyna zasuwać jak przy Oblivionie, to zdecydowanie nie jest fajnie.

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

No Acrobat powiedział że tego nie lubi i czytac nie będzie, a fixit poprosił tyłko żeby nowy dekoder ściągnąć. Ściągnąłem i działa pięknie.
Wie ktoś moze co ile będzie to wychodzić? Już się nie moge doczekać kolejnego numeru.

ODPOWIEDZ