Rozpiski

Bretonnia

Moderatorzy: Jagal, Milczek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

dlatego pisze, ze ktos mi to powiedzial...bo sam nie sprawdzalem.. co do EW to wiem ze cos takeigo jest...ale z czym to jesc juz niebardzo ;) wole zwykla brete postawiona an samych realmach, gralach i czasem 1 klockiem erantow z E-Bannem ;D

Awatar użytkownika
Gregor
Chuck Norris

Post autor: Gregor »

no ja tez tak gram ale na te pkt.....................

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

no 1200 to ciezkie ptk dla bretki... dla niej to zycie sie zaczyna od 2500 ;D

Awatar użytkownika
Gregor
Chuck Norris

No racja ale na Patrolu 650 sprawdza sie super dlatego ,że przeciwnik tez nie ma co wystawić .A breta ma EW

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

1 * Paladin @ 143 Pts
General; Lance; Morningstar; Heavy Armour; Shield; Grail Vow
Virtue of the Penitent (1st) [40]
Warhorse

Co sadzicie o tej kombinacji na 1650p
rozpa tutaj:
http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?p=175133#175133

Sami-Bretonian Knight
Warzywo

Post autor: Sami-Bretonian Knight »

Gobo napisał:
dlatego pisze, ze ktos mi to powiedzial...bo sam nie sprawdzalem.. co do EW to wiem ze cos takeigo jest...ale z czym to jesc juz niebardzo Wink wole zwykla brete postawiona an samych realmach, gralach i czasem 1 klockiem erantow z E-Bannem ;D
Ja lubię grać normalną bretką jeśli gram z takimi armiami jak:Dwarfy,VC i czasem WE,ale tak to w EW możesz wystawić więcej rycerstwa i oszczędzasz punkty.Dobre,na liczne armie(O&G,Skaveni,TK,HE czy lizaki).Ogólnie wydaje mi się,że EW mocniejsze od zwykłej bretki........

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

moze i macniejsze... mnie boli brak grali... mojego glownego trzonu uderzeniowego ;) ...w konicu niewiele jest unitow ktore przebijaja się przez 25TG czy 30 GG w 1 ture... ;D za to oddziałów erantow sztuk 1... słownie jeden... sobie ostatnio sprawilem... i nawet mi sie podobaja...boli tylko ld 7 i ws 3 :(

Sami-Bretonian Knight
Warzywo

Post autor: Sami-Bretonian Knight »

Paladyn gen.-SoM,VotJ,koń, lanca,shield
BSB.-GGH,VoP,koń
KotRx6(CH+M)
KEx6(CH+M)
BBx10(M+CH+Skirmish)
BBx10(M+CH+Skirmish)
TR
Około 830p. wygrałem nią z leśniakami co o niej myślicie(opis bitwy w Wasze Raporty zapraszam :) )pozdro!

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

nie mzoesz meic dwoch oddzialow lucznikow w skirmishu ;)

Awatar użytkownika
Hero_Lord
Chuck Norris

Post autor: Hero_Lord »

Takie pytanie nie na temat, co bardziej opłaca się kupić :
2x Questing Knights = 10 questingów (5 w boxie)
1 Errant, 1 Questingowie
a może
2x errant?

Awatar użytkownika
pelzak
Falubaz

Post autor: pelzak »

Wiesz... to zalezy co juz masz i czym zamierzasz grac ;)

Pozdrawiam
Pelzak

Awatar użytkownika
sir Curiam
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: sir Curiam »

Panowie pozwólcie że zadam dość ogólne pytanie, lepiej składać rozpiskę z jak największej ilości rycerzy (ile tylko wejdzie) bez żadnych bajerów (tylko full CMG) damselek trebuszy itp, czy różnicować skład armii? Muszę się przyznać że próbowałem obu sposobów i w obu przypadkach efekty turniejowe były marne...
Tak samo lepiej robić same małe lance po 6 czy jedną czy dwie zrobić 9?
Byłbym wdzięczny za wszelkie sugestie...

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

sir Curiam pisze:Panowie pozwólcie że zadam dość ogólne pytanie, lepiej składać rozpiskę z jak największej ilości rycerzy (ile tylko wejdzie) bez żadnych bajerów (tylko full CMG) damselek trebuszy itp, czy różnicować skład armii? Muszę się przyznać że próbowałem obu sposobów i w obu przypadkach efekty turniejowe były marne...
Tak samo lepiej robić same małe lance po 6 czy jedną czy dwie zrobić 9?
Byłbym wdzięczny za wszelkie sugestie...
Realmów i Errantów bierz nie więcej niż 6 w oddziale. Jak grasz na duże punkty (około 2000) To najlepiej bohateró powkłądać do większych lanc lepszych rycerzy, np. 7 Grali (banner of defence) + BSB + Generał = walec drogowy, do tego 8 Questów (valorous standard)+ damselka ze scrollami w środku = też mocny oddział. Tacy Grale i Queści to nie są jednostki, które ci uciekną od terroru/ paniki niosąc ze sobą damselkę, bsb i gienka. Oprócz nich 6 realmów z FCG i WarBannerem i jedni Erranci z Errentry Banner oraz 3-4 pegazy z FCG - to jest taki standard jak dla mnie.
W tym miejscu PowerGamerzy biorą jeszcze 15 lanc, ja jednak radzę właśnie trebusz, 2 regimenty łuczników (jeden w skirmishu) oraz Relikwię. Łucznicy są do zdejmowania fastów (chyba że chcesz gonić całą lancą za wilkami), reliwkia jest dobra do zatrzymywania nawet silnych oddziałów wroga (tylko musisz mieć prazynajmniej 3 rzsędy pielgrzymów), a trebusz raz na kilka tur potrafi sprawić miłą niespodziankę (np. 3 chosenów Khorna jednym strzałem, albo Lord WE ze smoka :lol2: hihi)

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

wszystko zalezy od punktów. 4 pegazy FCG to IMO mus. Ja osobiscie wole zawsze miec 8 realmow FCG warbanner i tam damsel jako ładny static do tego wielkosci lanc w zaleznosci od humoru ;) 10 lucznikow przyda sie do wystrzelania fasta albo zmuszenia magow do siedzenia w oddzialach a nie latania samopas ;)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Hero_Lord
Chuck Norris

Post autor: Hero_Lord »

Czy u Peasant Bowman te flaming arrows są po 5 za figurkę czy za oddział?

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

oddział, masz napisane wyraznie w AB i zadawaj te pytanie w innym temacie (!) np. Noobowe pytania - po to on jest.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
sir Curiam
Powergamer Rozpiskowy

Z tym że jak napcham punkty w jeden oddział (dam generala, bsb magiczki itp) to wszystko co strzela, czaruje albo stosuje inny tchórzowski sposób walki skieruje swe siły właśnie na to...i zanim dojadę taki walcem spadnie na niego z 50 różnego rodzaju hitów, często z armor piercingiem albo w ogóle tylko na warda...i zostanę bez generała, bsb i ochrony przed magią wroga...

powergamerzy biorą 15 lanc...tak też kiedyś wziąłem 15 lanc samych errantów i skończyło się to tragicznie...

eh...ja chyba po prostu nie umiem i tyle :P zamiast kompromitować sie na turniejach zbuduje moim rycerzom zamek z piasku i będę ich raz w tyg odkurzał :D

Awatar użytkownika
Gregor
Chuck Norris

http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?p=186998#186998 sprawdzcie czy tą rospą da sie grać.

Awatar użytkownika
sir Curiam
Powergamer Rozpiskowy

Wygląda grywalnie. Nie wiem tylko po co Ci ten paladyn oprócz BSB...ale cóż, ja się nie znam :P

Awatar użytkownika
errant
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: errant »

1350 Errantry war

BSB
gromril great halm
virtue of duty

Damselka
2 dsispele
konik

pegazy